ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

FOTOĞRAF YARIŞMASI DÜZENLİYOR

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Odanın kuruluşunun 50. Yılı etkinlikleri kapsamında fotoğraf yarışması düzenlenecek. 

09 Ekim 2024 13:27
FOTOĞRAF YARIŞMASI DÜZENLİYOR

Ankara'da bulunan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan yapılan aaçıklamada "Odamız, kurulduğu günden bu yana çeşitli dönemlerde açtığı fotoğraf yarışmaları ile jeolojinin eşsiz güzellikteki alanlarını birbirinden değerli enstantaneler yakalanmasına ve bir anı ölümsüzleştirip farkındalık oluşturma çabası içindedir. Kuruluşumuzun 50. Yılında “Doğa, İnsan ve Çevre” temalı bir fotoğraf yarışması ile mesleğimize yönelik farkındalığı geliştirmeyi hedeflemektedir" denildi.

Yarışmaya gelen fotoğraflarla 77. Türkiye jeoloji Kurultayı’nda sergi açılacak olup beğeni toplayan 50 (elli) fotoğraf satışa sunularak gelirleri deprem bölgesine aktarılacaktır.

Katılımcıların; doğa ile ilgili konulara duyarlı ve bu alanda aktif olan doğaseverler olması gerekmektedir. Yarışmaya katılmak isteyen herkes, doğanın güzelliklerini ve jeolojik unsurları ön plana çıkaran fotoğraflar sunmalıdır.

Yarışmamız üzerinde yaşadığımız dünyaya, topluma, çevremizdeki hayvanlara, içtiğimiz suya, yaşadığımız alana, taşımıza, toprağımıza, emeğimize, doğaya, ağaca, kuşa, böceğe farklı bakış açısıyla yaklaşmayı hedeflemektedir.

Jeoloji mühendisliği alanında 50 yılı geride bırakırken, bu yarışma ile bilim ve sanatın buluşmasına tanıklık etmek istiyoruz. Katılımınızla bu özel anı paylaşmanız bizleri onurlandıracaktır.

 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası 50. Yıl Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Yarışma Amacı: TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası olarak, 50. yılımızı kutladığımız bu özel dönemde, jeoloji biliminin, jeoçeşitliliğin ve doğal çevremizin güzelliklerini ve önemini vurgulamak amacıyla bir fotoğraf yarışması düzenliyoruz. Bu yarışma doğaseverlerin bu alandaki duyarlılığını ve yaratıcılığını ortaya koymalarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Fotoğraf yarışması aracılığıyla, jeolojik oluşumlar, doğal güzellikler ve yer yüzeyinin dinamikleri hakkında farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.

Yarışma İlan Metni:

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, 50. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamak ve jeoloji biliminin estetik yönünü keşfetmek üzere bir fotoğraf yarışması düzenliyor.

Yarışmanın Konusu; Doğanın eşsiz jeolojik yapıları, doğal olaylar ve jeolojik oluşumların estetik açıdan değerlendirilmesi. Yarışma, doğal güzelliklerin ve jeolojik oluşumların fotoğraf karelerinde yansımasını bekliyor. Yarışmaya gelen fotoğraflarla 77. Türkiye Jeoloji Kurultayı’nda sergi açılacak olup beğeni toplayan 50 (elli) fotoğraf satışa sunulacak ve elde edilen gelir deprem bölgesine aktarılacaktır.

Katılım Şartları:

· Katılımcıların; doğa ile ilgili konulara duyarlı ve bu alanda aktif olan doğaseverler olması gerekmektedir. Yarışmaya katılmak isteyen herkes, doğanın güzelliklerini ve jeolojik unsurları ön plana çıkaran fotoğraflar sunmalıdır.

· Fotoğraflar renkli olmalıdır ve üzerinde herhangi bir program dahilinde oynama kabul edilmeyecektir.

· Fotoğraflar üzerinde isim, numara vb. görselin etkilenebileceği hiçbir unsur bulunmamalıdır.

· Katılımcı, yarışmaya gönderdiği eserin tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder.

· Fotoğrafların yayın hakları TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası’na aittir. Sosyal medyada, basılı ya da dijital tüm mecralarda TMMOB Jeoloji Mühendisl

eri Odası adına kullanılabilir.

· Fotoğraflar; dijital, makine ile çekiliyorsa 300 dpi, telefon ile çekiliyorsa 72 dpi ve üstü çözünürlükte; en az 1 mb olmalıdır.

· Her katılımcı en fazla 3 fotoğraf ile katılabilir.

· Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir.

· Yarışma fotoğrafları, alanında uzman jüri üyeleri ve düzenleme kurulu tarafından değerlendirilecektir. Jüri ve düzenleme kurulu, fotoğrafları teknik başarı, estetik değer ve yarışma temasına uygunluk açısından inceleyecektir.

· Jüri üyeleri ve düzenleme kurulu, fotoğrafların objektif ve adil bir değerlendirmesini sağlamak için titizlikle çalışacaktır.

· Aynı katılımcının birden fazla fotoğrafı seçilirse, fazla oy alan eser sıralamaya dahil edilecektir.

· Fotoğraf Bilgileri: Her fotoğrafın altında, çekenin ad ve soyadı, çekim yeri, arazi/şantiye bilgisi, fotoğrafın teması veya başlığı belirtilmelidir. Bu sayede sergi sırasında her bir fotoğrafın altına şu bilgiler yazılarak sergilenecektir:

- İsim

- Fotoğraf Teması/Başlığı

- Çekildiği Yer

 

Not: Katılımcılardan unvan istenmeyecek; ortak paydamız olan "doğasever" kimlik yeterli olacaktır.

 

· Jeolojik Tema: Çekilen fotoğraflarda mutlaka bir jeolojik tema bulunmalıdır. Örneğin; bir sondaj makinesi, bir kayaç, bir fay, bir laboratuvar, bir jeolog, bir çekiç gibi unsurlar yer almalıdır. Bu kriterlerin dışındaki fotoğraflar, jeoloji temasıyla doğayı, insanı ve çevreyi ön plana çıkarmak amacıyla kabul edilmeyecektir.

· İlk 10’a giren fotoğraf sahiplerinin eserleri yarışma sonunda dijital ortamda ve 77. Türkiye Jeoloji Kurultay’ında sergilenecektir. Beğeni toplayan 50 (elli) fotoğraf satışa sunularak geliri deprem bölgesine aktarılacaktır. Katılımcılara sergileme ve albüm için ayrıca telif ödenmeyecektir.

· Katılımcı; derece, mansiyon alan ve sergileme yapılacak fotoğrafının /fotoğraflarının TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası kurultay, sempozyum vb. etkinlik afiş ve kitapçıklarında, sosyal medya hesaplarında, web sitelerinde yer alan hesaplarında kullanılmasına izin verdiğini kabul eder.

· Bu şekilde kullanılan eserler için, fotoğraf sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve fotoğrafın/fotoğrafların kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.

· Sergi düzenlenmesi ve kitap basılması durumunda, sergide ve kitapta yer alacak fotoğraflar bastırılacak olup katılımcılardan herhangi bir bedel tahsil edilmeyecektir. · Katılımcılar [email protected] adresine fotoğraflarını yüklemekle yarışma koşullarını okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Tüm katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.

İletişim:

İlhan Ulusoy [email protected]

0 (312) 432 30 85/210

Basın Yayın Sekreterliği

Hatay Sokak No: 21

Kızılay/ANKARA

​​​​​​​

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.