ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Malatya'nın Merkez Projesi Bir Kez Daha Değişti

Malatya Şehir merkezinde bir kez daha planlar değişti. Çarşı da yer altına alınacağı belirtilen ulaşım projesinden vaz geçildiği ve yeni proje hazırlandığı öğrenildi. 

10 Ekim 2024 13:18
Malatya'nın Merkez Projesi Bir Kez Daha Değişti

Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Çarşı merkezinde ulaşımın yer altına alınacağı konusunda hazırlanan projenin durumuyla ilgili verdiği cevapta "Çarşı merkezinde ulaşımın yer altına alınması konusunda bir çalışmamız yok. Çok merkezli ticari alanlar oluşturuyoruz. Yoksa trafiği yer altına alacak projeden çok yer üstündeki projelere ve rezerv alanlara ağırlık veriyoruz. Vatandaşlara çağrımız rezerv alanlara destek versinler" dedi. 

Malatya'nın şehir planıyla adeta oynayan plancılar bu kez yer üstünde yapılacak yollar konusunda projeler hazırladıkları ve Sivas Caddesi devamındaki eski Hal binası yerine yeni bir ticari merkez projesi üzerind eçalıştıkları öğrenildi. Ulaşım planlaması yapılmadan hazırlanan projeler Malatya'nın trafiğini çekilmez hale getiriyor.

Trafiğin yer altına alınamsı projesinden vaz geçilirken yeni projelerin yakın zamanda açıklanması bekleniyor. Trafiğin yer altına alındığı ve merkezdeki yer üstünün yayalara bırakıldığı projeler tekrar rafa kaldırıldı. İşte trafiği yer altın alan o projeler:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.