ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Şahin Altınok Yeni Malatyaspor Başkanı Oldu

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanlığına Şahin Altınok seçildi. Gergin geçen kongrede tüm hesaplar ibra edilirken kulübün borcunun 744 milyon lira olduğu açıklandı. 

13 Ekim 2024 13:18
Şahin Altınok Yeni Malatyaspor Başkanı Oldu

Yapılan mali kongrede Yeni Malatyaspor'un borcunun 744 milyon lira olduğu açıklanırken, eski Başkan Ahmet Yaman dönemide ibra edildi. Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu oy çokluğu ile ibra edildi. 

Battalgazi Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen olağanüstü genel kurulda, mevcut Başkan Adil Gevrek yeniden aday olmazken, Ahmet Özköse, Şahin Altıntok ve Ümit Bayram kulüp başkanlığına aday olduklarını açıkladılar. 

Seçim öncesi tüzük değişikliğinin onaylandığı genel kurulda söz alan mevcut başkan Adil Gevrek, 9 Yıllık dönemini değerlendirerek "2014'te göreve geldik, Süper lige çıktık Avrupa kupalarına gittik ama futbolda vefa olmadığını da iyi biliyorum. Protesto edildim, kulübe kurşun sıktılar, taş ve yumurta atıldı. Elbette hatalarımız olmuştur ama niyetimizi kimse tartışamaz. Yalanlar, iftiralar attılar, bizi hırsız ilan ettiler. Türkiye'de olmayan bir şey oldu, Valilik izni ve baskısıyla Adil Gevrek dönemi incelettiler. Ve de iyi ki de incelemişler, herşey ortaya çıktı, bir şey çıkmadı denetimlerden. Önceden söyledim bu günde söylüyorum bir yolsuzluk varsa kulübün borcunu tek başıma öderim. Yeterki yolsuzluğu ortaya çıkarsınlar ispatlasınlar ben borcu ödemeye hazırım. Yanımızda birlikte  yol yürüdük, kimileri sustu, kimi de onayladı. Her kulüpde usulsüzlükler vardır ve bizde de olmuştur. O da kulübün menfaatleri için, yapılmıştır. Türkiye'de bütün spor kulüplerinde usulsüzlük var" diye konuştu.

Tartışma gerginliğe neden oldu

Adil Gevrek'in konuşması sırasında bazı delegelerin sataşması üzerine çıkan tartışmada ortam gerginleşti Yumruklaşmalar gözlenirken araya giren polis tarafları ayırdı. Olayın ardından yeniden kürsüye çıkan Adil Gevrek, Yeni Malatyaspor'a yardımcı olmayan siyasetçileri de ağır bir dille eleştirdi. "Yeni Malatyaspor da, Malatya'da sahipsiz" diyen Adil Gevrek, "Cumhurbaşkanımız ile görüştüm Tersisilerimizin duurmu ortada sahamız yok dedim, şehirin durumu ortada diye anlattım Spor Bakanına talimat verdi Yeni Malatyaspor'un sorununu çözün diye. Eski Bakan ve Milletvekillerimize durumu anlattın takip edelim diye, bakalım , yaparız dediler hala ortada bir şey yok. Eski Vekil Öznur Çalık'a teşekkür ediyorum, Eski Başkana da. Onlar takip ederlerdi. Malatya'nın 5 yılını çöpr attılar, bu siyasilerle olmaz. Tek bir yardım ve destek göremedik. Stadımıa olmadoığı için aylardır deplasmanlarda her maç için 600 bin lira ödeme yapıyoruz. Stadı birle yapmadılar.Bunları söylemek zorundayım. Evet ben bırakıyorum, ama yönetimlerin yanınd olacağım" diye konuştu.

Başkan adayları Ümit Bayram, Ahmet Özköse ve Şahin Altınok genel kurulda birer konuşma yaptılar.  Yapılan seçimlerde Ahmet Özköse 27 oy, Ümit Bayram 51 oy alırken, Şahin Altınok ise 115 oy alarak Yeni Malatyaspor'un Başkanı seçildi.

Yeni Malatyaspor Yönetimi Şu İsimlerden Oluştu:

Yönetim Kurulu asil şu isimlerden oluştu;

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.