ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Öğretim Üyesinin Spor Araştırmasına TUBİTAK Desteği

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Eken'in araştırmacı olarak yer aldığı “Down Sendromlu Bireyler için Stratejik Olarak Tasarlanmış Fiziksel Aktivite Platformu: Sanal Gerçeklik Tabanlı Bir Oyun Geliştirme Çalışması” isimli TÜBİTAK 1001 projesi desteklenmeye hak kazandı. 

16 Ekim 2024 13:20
Öğretim Üyesinin Spor Araştırmasına TUBİTAK Desteği

Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) 1001 programı kapsamında açılan “Spor Araştırmaları” çağrısına sunulan projelerin 2. aşama bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında açılan “Spor Araştırmaları” çağrısına sunulan proje önerilerinin 2’nci aşama değerlendirmesi tamamlanarak bu kapsamda İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Eken'in projesi desteklendi.

Projenin temel amacının down sendromlu bireylerin fiziksel aktiviteye katılımını artırmak ve bu bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu dile getiren Doç. Dr. Özgür Eken “Bu proje ile sanal gerçeklik tabanlı bir oyun geliştirerek, down sendromlu bireylerin fiziksel aktiviteye daha motive bir şekilde katılmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu yenilikçi yaklaşım, onların hem fiziksel hem de sosyal becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak.” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.