ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Kandilli, Deprem Ölçüm İstasyonu Kurarken Depreme Yakalandı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü görevlileri Arguvan'da deprem istasyonu kurarken depreme yakalandılar. 

17 Ekim 2024 13:29
Kandilli, Deprem Ölçüm İstasyonu Kurarken Depreme Yakalandı

Kale ilçe merkezli deprem Malatya'yı sllatrken, Arguvan'da Deprem Ölçüm İstasyonu kuran Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi görevlileri, depremi anlık olarak yaşadı. Sarsıntının ön sinyallerini alan Kandilli Rasathanesi görevlileri, Arguvan'da kurulan Ölçüm İstasyonu ile deprem anını yaşadıklarını ifade ettiler. Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren ise yaptığı açıklamada "Kale ilçe merkezli depremi yaşadığımız sırada Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından ilçemize Deprem Ölçüm İstasyonu kurulumu yapılıyordu" dedi. 

KANDİLLİ'DEN MESAJ VAR

Kandilli Rasathanesinden yapılan "Geçmiş olsun Malatya.." başlıklı paylaşımda "1 Ağustos 2024 tarihinde başlatmış olduğumuz Malatya Ovacık Fayı izleme projemiz dahilinde Nurhak deprem istasyonu dün kuruldu ve bugün meydana gelen depremin verileri çözümlerimizde kullanıldı. Bugün Malatya Arguvan istasyonu kurulumu yapılırken, bölge istasyonumuzu bir depremle karşıladı. Gözümüz kulağımız bölgede. Daha yakından izleyip, her bir aktiviteyi değerlendireceğiz" denildi.

#arguvan #malatya #kandillirasathanesi #boğaziçiüniversitesi #deprem #depremölçümistasyonu #arguvanbelediyesi #ersoyeren

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.