ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Güner: Malatya'yı Kim Planlıyor Bilmiyoruz

Halk Tv'de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Bu Sabah Programı Malatya'da canlı olarak yayınlandı. Programa konuk olan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner "Depremlerle yaşar olduk, yine de şehrimiz iyi planlansın depremi fırsata çevirsin diye bekliyoruz ama Malatya iyi planlanmıyor" dedi. 

17 Ekim 2024 11:33
Güner:  Malatya'yı Kim Planlıyor Bilmiyoruz

Kale ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından Bu sabah programını Malatya'da yapan Gazeteci İsmail Küçükkaya, Malatya'da ilgi odağı oldu. İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde yapılan canlı yayına konuk olan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner "Malaya'da depremler sonrasında yapılanları ve yapılamayanları anlattı. "Depremlerde Malatya'nın ağır hasar aldığını ifade eden Güner, "Evet büyük bir felaket yaşadık, Malatya'da yıkımlar çok büyük. Ancak depremlerinde fırsata çevrilmesini hep bekledik. Nu şehri kim planlıyor, kim proje yapıyor bilmiyoruz. Bakınız arkanızda Malatya'nın göbeğinde yapılan inşaata bakar mısınız kim planladı, kim yaptı. Malatya'yı yönetenler bile bilmiyor. Söğütlü Caminin yerine Kuyuımcular adıyla bir çarşı yaptılar. Bu yakışıyor mu Malatya'ya? Arkasında çok sayıda bina yapılıyor, gazeteceilerin girmesi yasak, ne yapıldığını kimse görmüyor. Diğer yerde rezerv alan ilan edilmiş, kim ne yapılacağını bilmiyor. Su kaynağının üzerine bu binalar yapılıyor, zemin kötü. Hala yüksek katlı binalara devam ediliyor. 10 bin konut teslim edilmiş, daha 100 bin konuta ihtiyaç var. Nerede ise 300 bin kişi göçmüş, iş adamı gidiyor, bürokrat gidiyor, esnaf gidiyor, 850 bin nufuslu Malatya'da hala gidiş var" dedi.

Malatya'nın son yaşanan depremlerle Afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini kaydeden MGC Başkanı Vahap Güner "Mücbir sebeplerden dolayı ödenmeyen SGK ve vergiler konusunda Malatya'ya özel bir durum uygulanmalı ve borçlar silinmelidir. Konut projelerine hız verilmelidir. Yerinde dönüşüm masalı nedeniyle Malatya'nın bir yılı boşa gitti şimdi TOKİ aracılığıyla Malatya'da konut ve işyerleri yapılıyor. Ancak Malatya için bu bir fırsattır diyoruz ve şehir iyi planlansın, 50 yıl ilerisi gözönüne alınsın. Şehir plancıları mimarlar planlasınlar. Hatay gibi Adıyaman gibi. Malatya'yı kim planlıyor inanın biz bilmiyoruz. Ne olacağını ne yapılacağını da bilen yok. Çarşı yapılıyor ne yapıldığını bilen yok. Gazetecilere giremezsiniz diyorlar. Söğütlü Caminin yerine çarşı yapıp, Camiyı eski Belediye meydanına taşıyorlar. Çarşıyı iyi planlamadılar bari yeni yapılan yerlerdeki binaları düzgün planlasınlar. Onda da endişelerimiz var" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.