ALTIN
 2.994,53
DOLAR
 34,4676
STERLİN
44,9401
EURO
 37,2859

Saray Mahallesi de Çarşı Gibi Olmasın

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan Saray Mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve resimler paylaştı. Saray Mahallesinde ayakta kalan Hanem Otel ile bir diğer binanın yıkılmasına karar verildi. Saray'da tek yapı kalmayacak, ancak boşaltılan alana nasıl bir proje uygulanacağı hala bilinmiyor. 

19 Ekim 2024 13:20
Saray Mahallesi de Çarşı Gibi Olmasın

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan yaptığı paylaşımda "Saray Mahallesi, Kışla Caddesi, Fuzuli Caddesi inşaat sahasındaydık. Burada bir süredir tahliye edilememiş yapılar vardı ve bakanlığımız ile bunlara ilişkin görüşmeleri yapmıştık. Buna göre birkaç binanın kamulaştırılması kararını verdik ve onlar bugün itibariyle kamulaştırıldı. Bunların yıkımı en kısa sürede gerçekleşecek. Diğer iki bina da önümüzdeki hafta itibariyle yıkılacak. Böylelikle alan tamamen boşalmış olacak ve inşaat bundan sonra hızlı bir şekilde akacak" dedi. 

Milletvekili Babacan Saray mahallesine ayrıca "Yaklaşık 6000 fore kazığın kullanılacağı, 1058 metre diyafram duvar ile inşa edilecek alanda konut ve ticarethanelerin altı 2 kat, bin 415 araç kapasiteli otopark olarak dizayn edildi. Şu an ihale aşamasında olan Saray Mahallesi'nin diğer etabının da aynı şekilde dizayn edildiğini söyleyelim. Yani konut ve ticarethane ve altı otopark olacak şekilde dizayn ediliyor. Böylece Malatyalı'nın her zaman şikayet ettiği husus olan, çarşının tam merkezinde araç park yeri sıkıntısı giderilmiş olacak. Ayrıca mimari ve estetik açıdan da güzel bir yapı ortaya çıkması noktasındaki görüşlerimizi bir kez daha yetkili arkadaşlarla paylaştık. Bu hususa da özellikle dikkat ediyoruz" diye konuştu.

ÇARŞI PROJESİ GİBİ OLMASIN

Malatya Çarşı projesincxe olduğu gibi Saray mahallesi projesinide gören olmadı. Milletvekili Babacan'ın resimdeki paylaşımında da proje hakkında detaylar yok. İhale aşamasına gelen Saray mahallesinin projesi de hazır demektir. Malatya kamuoyu Saray mahallesinde nasıl bir yapılaşma olacağını görmek istiyor. Ancak Çarşı projesinde olduğu gibi Saray mahallesi projesi de hala bir sır olarak duruyor.

Diyafram duvar ve 6 bin adet fore kazıktan bahsedildiğine göre, Saray mahallesinde de çok katlı bir projenin uygulanacağını gösteriyor. Bu nedenle Saray mahallesi de Çarşı projesi gibi olmasın. Milletvekili Babacan'da güzel bir yapı olması için temennilerde bulunmuş.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.