ALTIN
 2.994,53
DOLAR
 34,4676
STERLİN
44,9401
EURO
 37,2859

Aile Hekimleri Hastane Hekimleriyle Buluştu

Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Aile Hekimleri ve Hastane Buluşması" toplantılarının ilki İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk başkanlığında yapıldı. 

19 Ekim 2024 22:27
Aile Hekimleri Hastane Hekimleriyle Buluştu

Hekimlerin buluşmasında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk, Sağlık Bakanı Prof.Dr. Kemal Memişoğlu'nun birinci, ikinci ve üçüncü basamak hekimlerin iletişimine verdiği önemi hatırlatarak " Aile Hekimliği ve Hastane Hekimleri, sağlık sisteminin birbirini tamamlayan iki önemli saç ayağını oluşturur. Bu iki Sağlık Hizmeti toplum sağlığının korunması, hastalıkların önlenmesi ve tedavi edilömesi açısından büyük rol oynamaktadır. Hekimler arasındaki etkili iş birliği, bireylerin sağlık sorunlarının hızlı şekilde çözülmesini sağlar. Ayhı zamanda sağlık sisteminin daha verimli çalışmasına ve kaynakların daha etkin kullanılmasına da katkıda bulunur" dedi. 

Sistemdeki eksiklilerin giderilmesi ve geliştirilmesi  ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Berk, "Aile Hekimliği sisteminin istenilen hedefe ulaşmasını sağlamak için elimizden geleni yapıp Aile Hekimlerinin huzurlu be ortamda çalışmalarını sağlamak amacımızdır. Ayrıca birinci basamak sağlık kuruluşları tarafından yapılan Koruyucu Sağlık Hizmetlerine (Ketem, Aşılama, NTP, vb) hastane hekimlerimizden bekliyoruz. Aşılarla ilgili olarak da herkesin ulaşabileceği ve barkodlu olarak herhangi bir soru işareti bırakmadan güvenli bir şekilde üretilip kullanılmaktadır" diye belirtti.

Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk "İlimizde 2. ve 3. Basamak Hastaneleri  ile ilgili olarak poliklinik  başvuru sayısı performans göstergesi olmamalı. Eğitim ve Araştırma Hastanelerimizin baktığı hasta sayısı değil yaptığı nitelikli ameliyat ve hizmet bizi ilgilendiriyor. Butür buluşma tpoplantılaraına devam edeceğiz" ifadelerini kulllandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.