ALTIN
 3.022,60
DOLAR
 34,3205
STERLİN
44,5531
EURO
 37,4161

Mesut Özdemir 10. Kitap Fuarını Değerlendirdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, bir yıl önce yaşanan depremin ardından tekrar ev sahipliği yaparak kitapseverleri buluşturdu. 

02 Kasım 2024 05:32
Mesut Özdemir 10. Kitap Fuarını Değerlendirdi

Malatya, yaşadığı zorlu süreçlerin ardından kültürel hayatına 10. Kitap Fuarı ile yeniden kavuştu.

Şehirde yıllardır kırtasiye ve yayıncılık alanında hizmet veren Mesut Özdemir, fuarın halkla buluşmasının, kültürel açıdan derin bir ihtiyaca yanıt verdiğini belirtti. “Bir şehrin en önemli mihenk taşı kültürdür,” diyen Özdemir, fuarın sadece bir ticari etkinlik değil, toplumsal hafızayı tazeleyen bir platform olduğunu söyledi.Özdemir, 'Bizim kültürel mirasımız ve geleceğimiz kitaplarda saklı'

Mesut Özdemir

Özdemir, iki yıl süren pandemi ve ardından gelen depremle sarsılan Malatya’nın kültür hayatını yeniden canlandırmak adına fuarın büyük bir değer taşıdığını vurguladı.

Pandemi döneminin sosyal izolasyon getirdiğini ve depremin ardından birçok insanın kültürel alanlardan uzaklaştığını hatırlatan Özdemir, “Pandemi döneminde herkes evlerdeydi, çıkmak istiyorduk ama deprem sonrasında evlere giremez hale geldik. Bu günleri artık konuşmak istemiyoruz; normal yaşama dönüp kültürel etkinliklerle hayatı yeniden kucaklamamız lazım,” dedi. Fuarın gerçekleşmesini sağlayan Valilik ve Büyükşehire teşekkür eden Özdemir, "Büyükşehir Belediyemiz önemli bir görev üstleniyor, kültürel eksikler zamanla giderilecek ama bu buluşma bile başlı başına büyük bir adım" ifadelerini kullandı.Özdemir, 'Bizim kültürel mirasımız ve geleceğimiz kitaplarda saklı'

Özdemir, Malatya’nın köklü kültürel geçmişine atıfta bulunarak, “Niyazi Mısri ve Cemaleddin Efendi gibi kültürel değerlerimiz var. Bu atalarımızdan aldığımız mirası gençlere aktarmak bizim sorumluluğumuz,” dedi. Fuarın genç yazarlarla tanışmak, yeni nesilleri kitapla buluşturmak için önemli bir fırsat sunduğunu belirten Özdemir, anne ve babaların da bu süreçte rol model olmaları gerektiğini söyledi. “Gelin, çocuklarımıza sadece interneti ya da ekranı değil, kitabı da sevdirelim. Günde 20 dakika bile olsa anne babalar kitap okusun ki, çocuklar da aynı yolu izlesin,” diye ekledi.

Özdemir, tarihçi İlber Ortaylı'nın Malatya ziyaretinde dile getirdiği bir anıyı paylaşarak, ailelerin çocuklarını kitapla tanıştırmalarının önemine vurgu yaptı. Ortaylı’nın, “Çocuklarınız AVM’lerde yürüyen merdivenleri, lavaboların nerede olduğunu biliyor ama bir kitapçıya gitmeyi bilmiyorlar. Absürt bir kitap bile alsınlar, sahiplensinler. Aidiyet duygusu geliştirsinler, doğru kitabı bulmaları zamanla olacaktır,” sözünü hatırlatan Özdemir, çocukların bu şekilde kitaba ve bilgiye daha güçlü bağlarla tutunacağını ifade etti.Özdemir, 'Bizim kültürel mirasımız ve geleceğimiz kitaplarda saklı'

Kurtlar Vadisi ve Ekmek Teknesi gibi yapımların senaristlerinden olan Malatyalı yazar Ahmet Turgut’un fuarda imza gününde sık sık söylediği “Allah kitaptan ayırmasın” cümlesini paylaşan Özdemir, “Bizim kültürel mirasımız ve geleceğimiz bu kitaplarda saklı,” diyerek sözlerini tamamladı.

Röportaj:İbrahim Yoldaş

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.