Temel atma törenine Malatya Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, Yeşilyurt Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Vali Yavuz, törende yaptığı konuşmada deprem sonrası Malatya’da yürütülen çalışmaları değerlendirerek “Bugün temelini atacağımız bu dersliklerin, gençlerimize ve ülkemizin geleceğine hayırlı olmasını diliyorum" diyerek şunları söyledi.
"6 Şubat depremlerinin ardından büyük bir felaketle yüzleştik. Çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti, yaralandı ve halen rehabilitasyon sürecinde olanlar var. Ancak Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Aziz Milletimizin desteğiyle bu yaraları sarmak için büyük bir seferberlik başlattık.
İlimizde, 82 bin hak sahibinin bulunduğu ve 80 binin üzerinde konut ile iş yerinin yeniden inşa edileceği bir süreçte çalışıyoruz. Şu an 40 ayrı rezerv alanda inşaatlarımız başladı ve hızla devam ediyor. Bu ilerlemeler, sizlerin ve Malatyalı kardeşlerimizin başarısıdır. 2025 yılını Malatya için bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Umudumuzu asla kaybetmemeliyiz; çünkü somut ilerlemeler kaydediyoruz. 2026 yılına kadar önemli projeleri tamamlamayı hedefliyoruz.
İnönü Üniversitesi, Türkiye’nin marka üniversitelerinden biridir. Bu üniversiteye bugüne kadar hizmet eden tüm rektörlerimize, bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum. Aynı şekilde hızla büyüyen Turgut Özal Üniversitesi de bizim gözbebeğimizdir. Bu üniversitelerin gelişimi için çalışmalarımız devam edecektir.
İnönü Üniversitesi, Türkiye’nin marka üniversitelerinden biridir. Bu üniversiteye bugüne kadar hizmet eden tüm rektörlerimize, bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum. Aynı şekilde hızla büyüyen Turgut Özal Üniversitesi de bizim gözbebeğimizdir. Bu üniversitelerin gelişimi için çalışmalarımız devam edecektir.”
Konuşmasının sonunda Vali Yavuz, depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarak törenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Temeli atılan Merkezi Derslik Binası, modern donanımları ve çok yönlü tasarımıyla dikkat çekiyor. Binada yer alacak bölümler;
Laboratuvarlar:
- 2 adet 64 kişilik Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı
- 4 adet 50 kişilik Kimya Laboratuvarı
- 2 adet 28 ve 42 kişilik Fizik Laboratuvarı
- 2 adet 40 kişilik Matematik Laboratuvarı
- 1 adet 50 kişilik Biyoloji Laboratuvarı
Derslikler:
- 23 adet 60 kişilik
- 4 adet 85 kişilik
- 3 adet 100 kişilik
- 2 adet 130 kişilik
- 2 adet 180 kişilik
Sosyal ve İdari Alanlar:
- 230 m² kantin ve kafeterya
- 145 m² okuma salonu
- Öğrenci İşleri Ofisleri
- Öğrenci Temsilciliği
- Kırtasiye
- Merkezi Derslik Yönetim ve İdari Ofisler
Tören, protokol üyelerinin butona basarak temel atma işlemini gerçekleştirmesiyle sona erdi.