ALTIN
 3.022,60
DOLAR
 34,3205
STERLİN
44,5531
EURO
 37,4161

BİLSAM Fotoğraf öğrencileri tarihe yolculuk yaptı

BİLSAM “Fotoğraf Sunumu ve Gezi” atölyesi öğrencileri bu hafta sonu rotayı müzelere çevirdi. Malatya Merkez’de bulunan müzeleri gezen öğrenciler adeta zaman tünelinde bir yolculuğa çıkmış gibi hissetiler. Kursiyerler; tarihe yolculuğun yanı sıra, artık bir nostaljiye dönüşen ve modern dünyanın baş döndürücü yaşam tarzına yenik düşen Malatya’nın eski kültür ve geleneğini öğrenme imkânına kavuştu. 

09 Aralık 2024 07:44
BİLSAM Fotoğraf öğrencileri tarihe yolculuk yaptı

BİLSAM kursiyerlerinin ilk uğrak yeri, gazeteci ve gezgin Alişan Hayırlı’nın rehberliğinde Kent Müzesi oldu. Müze görevlisi Mehmet Baştürk’ün anlatımlarına kulak veren kursiyerler, Malatya tarihi ve kültürünün tamamını içeren müzeye hayran kaldı. 
65 Yaş üstü vatandaşlarımız için hizmete giren Vefa Konağı gezisinin ardından, Doğu bölgemizin en büyük ikinci Kütüphanesi olan 100. Yıl Halk Kütüphanesini gezen kursiyerler, Eskimalatya’daki Poyraz Konağı müzesini ziyaret etti. Müze ve kültür evleri ile meşhur Sanat Sokağı, kursiyerlerin diğer bir uğrak yeri oldu. Burada Türkiye’nin en büyük Fotoğraf Makineleri Müzesini gezdikten sonra Malatya Kültür Evi’ni ziyaret eden BİLSAM fotoğrafçıları, Malatya'nın tarihi kültürünü yansıtan ve adeta tarihi Malatya evlerinin bir prototipi olan mekâna geçip Gramofon ve Radyo Müzesi, bilahare Buğday Müzesi’ni geldi. 
Buğday; Malatya ve Malatya tarihi için ayrı bir öneme sahiptir. Dünyanın en eski evcil buğdayı olan Emmer evcil buğdayı Malatya’mızdaki Cafer Höyük’te değerli arkeologlar tarafından bulunmuştur. Buğday müzesinde ekmeğin topraktan sofralara geliş hikâyesini tasvir eden araç gereçler, bal mumu heykelleri ve resimlerin yanı sıra Anadolu coğrafyasına has tohumların olması dikkat çekiciydi. Buğday müzesinin tek eksiği Malatya'da çıkarılan dünyanın en eski evcil buğdayı olan Emmer evcil buğdayının yeteri kadar yer bulamamasıdır.
Öğlen vakti Dedekorkut Tesislerinde mola verip yemek yiyen kursiyerlerin son durak yeri Yeşilyurt’taki müzeler oldu. Çoban Müzesi ve Cezaevi Müzesi’nin ardından, Tekstil Müzesini gezen kursiyerlerin müzeler gezisi sona erdi. 
Kursiyerler, müzeler gezisine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’a ve müzelerde görevli rehber ve uzmanlara teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.