Küçük Menderes'in taşıdığı alüvyonlarının Efes Antik Kenti limanına ve çok daha iç bölgelere kadar uzanan Ege Denizi'ni doldurması sonucu oluşan sulak alanlar, zengin bir doğal yaşama ev sahipliği yapıyor.
İzmir Selçuk Gebekirse Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ile Pamucak sahili yakınlarındaki çorak bölgesi, son yıllarda özellikle flamingoları gözlemlemek isteyenlerin uğrak noktası haline geldi. Flamingoların zarif duruşları ve rengarenk tüyleri, bölgeyi fotoğrafçılar ve doğa severler için adeta bir cazibe merkezi haline getirdi. Yörede yaşayanlar ve yolculuk edenler, bu manzarayı görmek ve fotoğraflamak için bölgeyi sıklıkla ziyaret ediyor.
Bölge sayıda kuş türüne ev sahipliği yapıyor
İzmir Selçuk Gebekirse Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve çevresinde 162 kuş türü tespit edilmiş. Bunlar, Küçük martı (Chroicocephalus ridibundus), Akdeniz martısı (Ichthyaetus melanocephalus), Karabatak (Phalacrocorax carbo), Gümüş martı(Larus michahellis), Bahri (Podiceps cristatus),Sakarmeke (Fulica atra), Angıt (Tadorna ferruginea), Tepeli pelikan (Pelecanus crispus), Küçük karabatak (Microcarbo pygmeus), Çamurcun (Anas crecca), Akça cılıbıt (Charadrius alexandrinus), Gri balıkçıl (Ardea cinerea), Flamingo (Phoenicopterus roseus), Kara gagalı sumru (Thalasseus sandvicensis), Kaşıkgaga (Anas clypeata), Küçük martı (Hydrocoloeus minutus), Küçük batağan (Tachybaptus ruficollis), Yeşilbaş (Anas platyrhynchos),Yelkovan (Puffinus yelkouan), Elmabaş (Aythya ferina), Fiyu (Anas penelope), Küçük ak balıkçıl (Egretta garzetta), Saztavuğu (Gallinula chloropus), Boz ördek (Anas strepera), Küçük kumkuşu (Calidris minutus), Tepeli patka (Aythya fuligula), Sukılavuzu (Rallus aquaticus), Kara boyunlu batağan (Podiceps nigricollis) bölgede gözlemlenerek kayıt altına alınmış türler olarak biliniyor.