ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

1 Milyarı Aşkın Maske Siparişi Aldı

Malatya Teknokent firmalarından INOVAPEK'in Ar-Ge faaaliyeti ile geliştirdiği yüz maskesi dünyadan 1 milyarı aşkın sipariş aldı.  

11 Mayıs 2020 09:33
1 Milyarı Aşkın Maske Siparişi Aldı

KORONAVİRÜSE karşı maske kullanımının önemli olduğunun vurgulanmasından sonra Malatya’da İnönü Üniversite’ne bağlı Teknopark’ta faaliyet gösteren bir firma da AR-GE çalışması yaparak tüm dünyanın dikkatini çeken bir maske üretti. Diğer maskelere göre daha uzun süre kullanılabilen ve koronavirüse karşı koyabilme özelliğine sahip maske için 1 milyarın üzerinde sipariş alındı. Sağlık Bakanlığı’nca üretimi onaylanan maskenin diğer ülkelere gönderilmesi için onay bekleniyor. 
 
İnönü Üniversitesi Teknokent'te faaliyetlerini sürdüren  INOVAPEK  firmasının bu başarısı ulusal medyada da yer aldı. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Eczacılık Fakültesi laboratuvarlarında yapılan testlerde anti bakteriyel özelliği ve virüs geçirmezliği kanıtlanan maskenin yurt dışına gönderilebilmesi için ithalat izninin çıkması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.