ALTIN
 3.714,14
DOLAR
 38,0208
STERLİN
50,0889
EURO
 42,0049

GÜDER: İSPENDERE DÜNYA ÇAPINDA ŞİFA MERKEZİ OLACAK

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İspendere İçmelerinin sağlık turizmi açısından önemli olduğunu belirterek "İspendere dünya çapında bir sağlık şifa merkezi olacak" dedi.  

07 Haziran 2020 05:00
GÜDER: İSPENDERE DÜNYA ÇAPINDA ŞİFA MERKEZİ OLACAK

Sağlık Turizmi açısından Türkiye ve Malatya için önemli bir şifa merkezlerinden biri olan İspendere İçmelerindeki 2.Etap çalışmalarını yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, içmelerin Uluslararası alanda önemli bir konumda olduğunu belirtti. Yapılan çalışmalar hakkında daire müdürlerinden bilgiler alan Başkan Güder, çalışmaların kısa süre içinde tamamlanacağının altını çizdi.

İspendere Şifalı İçmelerinde ki yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  “Belediye’mizin İspendere’de devam eden 2. etap çalışmalarını yerinde gördük. İspendere, Sağlık Turizmi açısından Malatya’mız için çok önemli Fiziki şifa mekanlarından bir tanesi. Burada daha önceki Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, güzel çalışmalara imza atmıştı. Zaten yüzde 70-80 civarında çalışmalar yapılmıştı.  Bizde göreve geldikten sonra bu çalışmaları tamamlamak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İspendere’ye günde bin kişiden fazla insanımız burayı ziyaret ediyor. Onları rahat ettirebilme adına 2. etabın özellikle bitirilerek genişletilmesinin yapılması gerekiyordu. 2019 ve 2020’de bitmek üzere 2. etap çalışmalarımızı yapmaya başladık. Arkadaşlarımız ile birlikte yapılan çalışmaları  yerinde inceledik. Daha önce insanımız ilaç tedavisi almadan buraya gelerek, burada tedavilerini yapıyorlardı. Bizim arzumuz ve istediğimi eskiden olduğu gibi yine insanlarımızı bu mekana çekerek, böbrek hastalığındaki bilinen olumlu etkilerini insanlara hatırlatmak olacak” ifadelerini kullandı.

“ZÜHREVİ HASTALIKLAR, CİLT HASTALIKLARI İLE YIRTIK VE KIRIK TEDAVİLERİNDE ŞİFA MERKEZİ”

Sağlık Bakanlığı ve Malatya’daki iki Üniversitemiz ile sürekli istişare içinde olduklarını ifade eden Başkan Güder, “Turgut Özal Üniversitemiz, İnönü Üniversitemiz ve Sağlık Bakanlığımız ile istişare ederek, buradaki kayıp olan hazineyi beraberce çıkarmaya çalışıyoruz. Burada özellikle birçok hastalıkta olduğu gibi İspendere’nin zührevi hastalıkların üzerinde ki etkisini tekrar anımsatmak istiyoruz. Yırtık ve kırık tedavilerinde ve sebebi bilinmeyen ağrılarda buraya gelerek vatandaşlarımız tedavilerini yapacaklar. Bu yılda burada çalışmalarımız devam edecek. Süreç içerisinde İspendere’miz ve Malatya’mız Ülkemizin Uluslar arası alanda şifa kaynağı bakımından bir numara konumunda olacaktır. Eksikliklerimizin giderilmesinin ardından vatandaşlarımız rahat bir şekilde buraya gelerek bu mekanımızdan istifade edebilecekler” dedi. 

   

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
reklam
reklam