ALTIN
 3.022,60
DOLAR
 34,3205
STERLİN
44,5531
EURO
 37,4161

Yoncalı Barajı İsale tüneli için 50 Milyon ödenek bekleniyor

DSİ 9. Bölge Müdürü Şükrü Baysal, Arguvan Yoncalı Barajı İsale tüneli için Tünel Delme Makinasının kurulduğunu ancak, 50 milyon lira ödenek olmadığı için işe devam edilemediğini açıkladı. ÖZEL HABER/VAHAPGÜNER 

28 Temmuz 2020 17:46
Yoncalı Barajı İsale tüneli için 50 Milyon ödenek bekleniyor

ÖZEL HABER/VAHAPGÜNER

Malatya'da düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Malatya'daki DSİ ile ilgili yatırımları değerlendiren DSİ 9. Bölge Müdürü Şükrü Baysal, "Arguvan ilçemizde 174.000 dekar tarım arazisini sulayacak Yoncalı Barajı Sulama Projesi kapsamındaki Tünel Delme Makinası (TBM) açılacak olan 4.50 m. iç çapında, 9 bin 262,50 m. uzunluğundaki Yoncalı Sulaması İsale Tüneli Yapım İşinin İşyeri Teslimi ve İşe Başlama Tutanakları imzalanarak inşaatına başlanmıştır. Ancak Türnel Delme Makinası kurulduğunda ara verilmeden tünelin sonuna kadar gidilmesi gerektiğinden 50 milyon lira ödeneğe ihtiyaç var. Ödenek olmadığı için tünel açma çalışmaları şuanda durmuştur. Ödenek geldiğinde makina çalışacak ve tüneli açacaktır" dedi.
Malatya Valisi Aydın Baruş'da ödenek gelmesi için işi takip edeceklerini belirterek Yoncalı Barajı İsale tüneli için gerekli ödeneği sağlamak için çalışavaklarını söyledi.
YONCALI SULAMASI İSALE TÜNELİ
Malatya Yoncalı Sulaması kapsamında yapılan Yoncalı Sulaması İsale Tüneli 9.040 metre uzunluğunda olup, Tünel giriş ve çıkış portal kazıları, giriş portal beton kaplama imalatlarından 6.500 m3’ü, klasik metotla açılacak 427 metre olan tünel kazısı ve desteklemesi işleri yapılmıştır. İşte fiziki gerçekleşme % 25 seviyesindedir. Prekast fabrikası kurulmuş ve TBM'in kurulum ve mobilizasyon çalışmalarına başlanılmıştır. Yoncalı Sulaması ile Arguvan’ın 23 köyünün toplam 174.090 dekar tarım arazisinin su kaynağı tamamlanmış olacaktır. Sulama inşaatının da tamamlanmasıyla dekar başına 980 TL gelir artışı, milli ekonomiye de 153.390.505 TL katkı sağlanacaktır.
Baraj bittiğinde Akören, Alhasuşağı, Armutlu, Asmaca, Aşağısülmenli, Bozan, Çavuş, Çevreli, Ermişli, Eymir, Gökağaç, Gümüşlü, Güngören, İsaköy, Karahöyük, Kızık, Kömürlük, Kuyudere, Morhamam, Tarlacık, Tatkınık, Yeniköy, Yukarısürmenli, yerleşim birimleri sulu tarıma geçebilecek.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.