ALTIN
 3.022,60
DOLAR
 34,3205
STERLİN
44,5531
EURO
 37,4161

MİMDER Başkanı Bülbüloğlu Yeniden Seçildi

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) 4. Olağan Kongresinde Mehmet Bülbüloğlu, tek liste ile girdiği seçimde başkanlığa yeniden seçilerek güven tazeledi. MİMDER'in yeni Yönetim Kurulu da belli oldu 

29 Mart 2021 06:27
MİMDER Başkanı Bülbüloğlu Yeniden Seçildi

MİDER'İN YÖNETİMİNDE BULUNAN İSİMLER 

Mehmet Bülbüloğlu'nun Başkan seçildiği kongrede Abdullah Canpolat, Abdulsamed Alaca, Ahmet Keleş, Çetin Aydoğan, Erdinç Üstün, Fevzi Çelebi, Fuat Akbez, Kenan Berk, Mehmet Vanlıoğlu, Müslüm Bilgen, Osman Coşkun, Ömer Karaaslan, Özcan Polat, Serhat Özbek ve Yaşar kılıç Yönetim Kuruluna seçildiler.

MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, derneğin geçmişten bugüne kadar inşaat sektörüne hizmet etmek adına büyük çalışmalar yaptığını belirterek, ”MİMDER olarak, üyelerimizin sıkıntılarının giderilmesi, sektörün paydaşlarının bir araya gelmesi ve şehrimizin gelişimine katkı sağlanabilmesi için faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Ben bu anlamda geçmiş dönem derneğimizde görev yapan tüm başkan ve yönetici arkadaşlarıma fedakarca çalışmalarından ötürü bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gönüllülük esasına dayalı hizmet ettiğimiz bu kurumun çatısı altında üyelerimizle, yerel yöneticilerimizle milletvekillerimizle ilgili kurumlarla sürekli istişare halinde olacak, Malatya'mızın sağlıklı yapılaşmasına katkı sunacağız. Deprem fay hatları üzerinde bulunan ve 7 milyona yakın riskli yapı stoku mevcut ülkemizde. Hepimizin bildiği gibi en önemli ihtiyaçlarımızdan biri kentsel dönüşüm. Geçtiğimiz yıl 24 Ocak Elazığ Sivrice merkezli yaşadığımız depremde bu sorun şehrimizde de gün yüzüne çıkmış oldu. Yaşadığımız depremden sonra devletimiz tüm imkanlarını seferber ederek vatandaşlarımızın mağduriyetini en kısa sürede gidermek için üstün bir gayret göstermiştir. Ancak Allah korusun daha büyük ve merkezi Malatya olacak bir depremde çok daha acı ve telafisi olamayan kayıplar yaşayacağımız aşikar. Bu acıların yaşanmaması için kentsel dönüşüm politikasının çok önemli olduğunu biliyoruz ve en önemlisi kentsel dönüşümde özel sektör bu işe dahil edilmeden sektörün problemleri çözülmeden hedefe ulaşılamayacağının da bilincindeyiz. Bunun için yerel yönetimlerimizle, merkezi yönetimle, sektör paydaşlarıyla iş birliği güç birliği sağlanmalı istişareler arttırılmalı ve özel sektör detaylı bir şekilde dinlenmelidir. Bu nedenle, gerek üreticilerin son dönemde yaptığı aşırı fiyat artışları, gerek kentsel dönüşüm yasası içerisinde sektörü yavaşlatan maddelerin yeniden incelenmesi, yöneticilerin desteğiyle sektörün problemleri çözülmelidir” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MİM-DER kurulurken, müteahhit firmaların belediyeden, belediyelerinde müteahhit firmalardan beklentileri noktasında sürekli yakın istişarelerde bulunduklarını ifade ederek “Deprem bölgesinde bulunan bir şehir olarak sürekli depremle birlikte yaşamak zorunda olduğumuzu arkadaşlarımız ifade etti. 24 Ocak'ta merkez üssü Sivrice olan bir deprem yaşadık. Bu depremde Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak çok yoğun bir çalışma yaptık. 20.55’te deprem oldu, 23.15’te deprem enkazı altında hiç kimse kalmadı. Böyle bir müdahale şeklini görürseniz bu da takdire şayan bir çalışmadır. 23.15’ten sonrada bizim enkaz araştırma çalışma ekibimizi Elazığ’a gönderdik ve orada arama-kurtarma çalışmalarına katıldılar. Malatya’da pandemi yaşıyoruz ve deprem hadisesi yaşadık. Pandemi halen devam ediyor. Şu anda Türkiye’de en fazla yatırım yapan belediye Malatya Büyükşehir Belediyesidir. Her taraf yoğun bir çalışma içerisinde. Biz bunları yaparken Malatya’nın müteahhitleriyle yapıyoruz. Bir taraftan genel bütçesinin yatırımları memleketin hizmetine sunulurken, bir tarafta yerel anlamda bizler belediyelerimiz yoğun bir çalışma içerisindeler.  2004 yılında başladığımız görevde gelir gelmez 10 metreden aşağı yol ihdas ettirilemez dedim ve 10 sene sonra bu yasal metin haline geldi. Kentsel dönüşüme bakış açımızı da şu şekilde ifade ettim; bütüncül plan yapılacak, lokal uygulamalarla bütüncül plana entegre edilecek. Şu anda devletimizin politikası da bu yöndedir. Ayrıca belediyelerin ve TOKİ’lerin dâhil olmak üzere Kentsel Dönüşümden çekilmelerini her platformda da arz ettik. Müteahhitlerimize şunu ifade etmek istiyorum. Bir kere yaptığımız işi doğru yapacağız, samimi yapacağız. 24 Ocak depreminde Malatya’nın yapı stokları belediyemiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından bütün Malatya’nın taraması yapıldı. Hasar durumuna göre tespitler yapıldı. Bununla birlikte bir alt merkez diye tabir ettiğimiz Gelincik Tepesini alt merkez oluşması noktasında hep birlikte bir çalışma yaptık ve o bölgenin şuanda yol çalışması Büyükşehir Belediyemiz tarafından kamulaştırmalarıyla birlikte yapılıyor. İnşallah Haziran veya Temmuz ayı itibariyle yol aksı tamamlanacak ve o bölge Malatya’mıza bir alt merkez olarak kazandırılmış olacak. Müteahhitlerimizin kongresinde bulunmaktan dolayı onur duyduğumu belirtmek istiyorum. MİMDER’in kongresinin üyelerine Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ÇALIK: "GELİNCİK TEPESİ FİKRİ SELAHATTİN BAŞKANDAN GELMİŞTİ"

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 18 yıldır millette, Türkiye’ye ve Malatya’ya hizmet ettiklerini söyledi. “Sağlıklı şehirleri inşa etmemiz için canlarımız sizlere emanet” diyen Çalık, konuşmasında, “Mallarımızdan önce canlarımızı sizlere emanet ediyoruz. Müteahhitlik mesleğinin ne kadar önemli olduğunu altını çizmek için bunu söylüyorum. Hepimizin başımızı sokacağımız bir konuta ihtiyacımız var. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde öncesinde doymak sonrasında başımızı sokacak bir evin varlığı en önemlileridir. Bu vesileyle biz 20 yıldır hedeflerimizi hep büyüterek devam ettik. Kalkınmayı sağlamak içinde sağlıklı yapılara kavuşmak adına Türkiye’yi üç kat büyütürken, aynı zamanda binalarımızdaki değişimi de üç kat büyüttük. Tam 1,5 milyon binanın yenilenmesi son 20 yıllık iktidarımız döneminde oldu” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Çalık, deprem bölgesinde olan Türkiye ve Malatya’da her yıl en az 300 bin binanın yenilenmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bu vesileyle birinci derece deprem bölgesinde bulunan ve 24 Ocak 2020’de bir deprem yaşamış olan Malatya’nın daha sağlıklı bir yapılaşmaya kavuşması için çok elzem dönüşümler yapılması gereken yerler var. Beydağı’nda yaşamış olduğumuz kentsel dönüşüm tecrübesi ile birlikte çalışmalar daha hızlı gidiyor. Şimdi ikinci bir kentsel dönüşüme başladık. Şehit Fevzi Mahallesi’nde çok daha hızlı kararlar alıp, vatandaşlarımızla çok daha iyi temaslar kurarak sağlıklı bir dönüşümü orada da sağlayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi Gelincik Tepesinde bir alt merkez oluşturuluyor. Ben her zaman hakkı teslim ederim. Kimin neye katkısı varsa, fikri alt yapıda katkısı olduysa, fikri sunduysa ve fikri sunduktan sonra icraya emek sarf ettiyse de hep teşekkürü bir borç bilirim. Battalgazi Belediye Başkanlığı zamanında Selahattin başkanımız o dönemde Gelincik Tepesiyle ilgili ilk fikri Valilikte yaptığımız toplantıda Gelincik Tepesi bölgesinin Malatya için bir alt merkez olabileceğini söylemişti. Sonrasında hiçbirimizin istemediği bir deprem yaşandı. Deprem sonrasında o bölgenin bir alt merkez olması için her anlamda mücadelemizi verdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Gelincik Tepesinin yollarını da tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor ” diye konuştu.

24 Ocak 2020’de Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde meydana gelen ve Malatya’nın da etkilendiği 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası 60 bine yakın binanın incelendiğini kaydeden Çalık, ağır hasarlı olan binaların yıkımının gerçekleştirildiğini ve 5 bin 24 binanın yenilendiğini aktardı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.