Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Malatya'da 1989'da tamamlanan ancak hiç kullanılmayan atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası ile arazisinde Türk Kızılay tarafından inşa edilen, bir bölümü faaliyete başlayan ve içerisinde sistem yapı, çadır-tekstil ve lojistik bölümlerinin bulunduğunu "Türk Kızılay Malatya Üretim Üssü"n de incelemelerde bulundu.
NİTELİKLİ ÜRÜNLER ÜRETİLECEK
Kızılay Üretim Üssü’nde incelemeler yapan Kınık, Türk Kızılayın Malatya'daki üretim üssünün bölgeye ve dünyaya nitelikli ürünler sağlayacağını belirterek “Fabrikada özellikle afetlerde barınma ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler üretilecek. Burada sadece afette değil kentsel ve kırsal dönüşüm noktasında insanların hızlı şekilde barınacakları fiziksel imkanların oluşturulacağı ürünler de üretilecektir. Üretim merkezinde ayrıca seyyar hastaneler, konteynerler, özellikle yurt dışında çok ihtiyaç duyulan ve hızlı kurulabilen modüler hastaneler gibi pek çok endüstriyel tesis, sosyal donatı ve insani yaşam alanlarının üretilmesi noktasında yenilikçi bir tesis inşa ettik. Kızılay Sistem Yapı Şirketinin fabrikasının şu anda pilot üretime başlamıştır” dedi.
AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI YAPACAK
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, üretim üssünde çalışmaların devam ettiğini de belirterek, üretim üssünün açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirileceğini kaydetti. Kınık açılışın önümüzdeki aylarda yapılacağını da bildirdi.
HEP BİRLİKTE BU ESERİ KAZANDIRDIK
Türk Kızılay Malatya Üretim Üssü'nün yapılmasında destekleri bulunanlara teşekkür eden Kınık, şöyle devam etti:
"Hep birlikte bu eseri ülkemize ve dünyaya kazandırmış olduk. Burası Boğaziçi ve İnönü Üniversitesi ile şu anda patent noktasında pek çok ürünü ortaya koymuş Ar-Ge işbirliği gerçekleştiriyor. Dünyada özellikle hızı üretilen, lojistikte çok ciddi maliyet düşürecek avantajlar yakalayan, kalite noktasında çok nitelikli avantajlar yakalayan bir takım faydalı modeller ve patentlerle üretime başlamış oldu. Bu kompleks aynı zamanda Kızılayımızın geleneksel afet çadır üretim anlamındaki kapasitesini de yakın zamanda barındıracak. Çadırlarımızın da konteyner, hafif çelik, modüler yapılarla birlikte üretildiği ve bu iki hibrit modelin yenilikçi bir takım çözümler oluşturduğu yeni bir kapasite olacak. Vatana, millete, dünyaya, insanlığa bu anlamda hayırlı olmasını diliyorum."
FABRİKADA 300 KİŞİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Türk Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay'ın devam eden yatırım tesislerini gezip gazetecilere son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Fabrikayı gezerek son durum hakkında bilgi aldı. Genel Başkan Kınık'a, Büyükşehir Başkan vekili Vahap Erdem, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Kızılay Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Umut Yalçın, eşlik etti. Kınık, Fabrika da ilk etapta 300 kişinin istihdam edildiğini, bu sayının fabrikaların üretime başlamasıyla birlikte de 500-600’e çıkacağını ifade etti.
AMBULANS İÇİN MAAŞLARINI BAĞIŞLADILAR
Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkan ve meclis üyelerinin hep birlikte maaş ve huzur haklarını Filistin’de vurulan ambulansların yerine ambulans alınması için Türk Kızılay’ına bağışladığını da açıklayan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, “Gazze'de çok sayıda ambulans vuruldu, iki bin civarındaki yaralının nakilleri noktasında ambulans ihtiyacı yaşandı, bölgedeki ambulans ihtiyacının giderilmesi gerekiyor. Malatya’daki bu erdemli davranış, duyarlılık ve fedakarlıktan dolayı başkanlarımıza, mecllis üyelerimize ve Malatyalı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yardım kampanyamız devam ediyor. Filistin yalnız değildir ve elimizi uzatmamız gereken kardeş coğrafyamızdır. Kızılayımızın kurulduğu günden bu yana faaliyet gösterdiğimiz bir coğrafyadır. Oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmak için elimizi hep birlikte uzatacağız. Vatandaşlarımızı bu kampanyayı desteklemeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Haber: Remzi Hayta-Yeni Malatya Gazetesi