ALTIN
 3.022,60
DOLAR
 34,3205
STERLİN
44,5531
EURO
 37,4161

İletişim Fakültesinde Gazeteci Adaylarıyla Söyleşi

İnönü Üniversitesi iletişim fakültesi öğrencileri "Türkiye'de gazeteciliğin dünü, bugünü, yarını konulu" söyleşide bir araya geldi. 

15 Ekim 2021 04:28
İletişim Fakültesinde Gazeteci Adaylarıyla Söyleşi

Üniversite yerleşkesinde bulunan Anfi salonunda gerçekleştirilen söyleşiye KGK Malatya İl Temsilcisi gazeteci yazar Kemal Deniz, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Vuslat TV haber Müdürü Sinem Davut öğrencilerle bir araya geldi, Malatya'da gazetecilik anlamında bilgiler paylaştılar. 

İletişim fakültesi dekanlığı tarafından hazırlanan programa Fakülte Dekanı Prof. Dr Ahmet Yatkın, Dekan yardımcısı Doçent Mevlüt Akyol ile öğretim görevlilerinin yanı sıra öğrenciler katılım sağladı.

 "HEM ALAYLI, HEM MEKTEPLİ OLMALI"

 Burada ilk olarak bir değerlendirme yapan gazeteci yazar Kemal Deniz, konuşmasını ağırlıklı olarak Malatya'da gazeteciliğin geçmişini tutarken, öğrencilerinde sorularını yanıtladı. Deniz; "Gazetecilik denince sadece yazılı basın anlaşılmasın. Televizyoncular ve radyocularda gazetecidir. Meslek bir tane yani. Dolayısıyla ileride bizimle beraber çalışacak gençleri görmüş oluyoruz. Her meslekte olduğu gibi gazetecilikte daha çok biz şunu isteriz, bir gazeteci hem alaylı olmalı, hem de mektepli olmalıdır. Yalnızca alaylı, yalnızca mektepli olan çok başarılı olmuyor. Bu bölümden mezun olan gazeteci arkadaşlarımızın sahayı da bilmesi lazım, çalışacağı mekânı da bilmesi lazım ki başarılı olsun. Bu yüzden bu buluşmaların alaylı, mektepli arasındaki makası kapatacağını düşünüyorum. İnşallah, fakültemizin hocalarıyla yaptığımız sohbette bunu gördük, ileride daha güzel programlar yaparız diye düşünüyorum." dedi.

 "TEK BRANŞTA KALMAYIN"

Malatya Gazeteciler cemiyet başkanı Vahap Güner, gazetecinin çok yönlü olması gerektiğine vurgu yaparak; "Günümüzün koşullarında teknoloji o kadar süratli gidiyor ki yakalamak çok zor. Ama bununla birlikte imkanlarda artıyor. İnternet medyacılığı çıktı, gazetecilik yok oldu anlayışına asla ben katılmıyorum. İnternetin yaygın olmasıyla birlikte daha fazla ve geniş kitlelere ulaşılmakta. Malatya'da örneğin 1000 gazete basarsınız bu gazeteyi 1000 kişiye ulaştırırsınız. Ama şimdi internet medyası gelişimi ile birlikte gazetelerin internet haberciliğine de geçmesiyle birlikte dünyanın her noktasına ulaşmasını sağlıyor. Onun için internet medyasının daha iyi kullanılması, genç arkadaşlarımızın sadece bir branşta kalmamaları gerekiyor. Yerel gazetelerde sporda, asayişte, ekonomide  yazmak zorundayız yani her türlü haberi yazmak zorundayız." diye konuştu. 

"İNTERNET YASASI ÇIKMALI"

İnternet yasasının biran evvel hayata geçirilmesi gerektiğine işaret eden Güner; "Bir eksiklik var oda internet yasasının olmaması. Yani isteyen herkes kendisine göre bir internet sayfasını çok kısa sürede kurabiliyor. Şuanda mecliste meslek kuruluşlarının ciddi anlamda baskısı var. Bu anlamda da hükümet yasa çıkartmayı düşünüyor. Türkiye genelinde yaklaşık olarak 100 bin tane internet sitesinden bahsediyoruz." dedi.

"MESLEĞİ SEVEMEYEN ASLA YAPAMAZ"

Vuslat TV Haber müdürü Sinem Davut ise; "Gazetecilik gerçekten çok emek isteyen, fedakarlık ve özveri isteyen bir meslek. Bu mesleği icra etmek istiyorsanız mesleği çok sevmeniz gerekiyor. Çünkü bu mesleği sevmeden asla yapamazsınız. Çünkü zor bir meslek, zorlukları var. Ancak mesleği sever ve fedakarlık gösterirseniz gazetecilikten inanılmaz zevk almaya başlayacaksınız." diye konuştu.  

Son olarak bir değerlendirme yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr Ahmet Yatkın ise, söyleşiye katılan ve öğrencilere bilgiler aktaran gazetecilere katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti ve bu tür faaliyetleri tekrarlayacaklarını ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.