Battalgazi Devlet Hastanesinin acil ve bazı polikliniklerde hasta kabulüne başlaması nedeniyle, hastaneye ziyarette bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a bölge muhtarları, esnaflar ve vatandaşlar büyük ilgi göstererek teşekkür etti.
Battalgazi Devlet Hastanesi’nin acil ve bazı polikliniklerde hasta kabulüne başlamasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Battalgazi Devlet Hastanemiz hasta kabullerine başladı. Şehrimizin doğusunda bir hastane, batısında bir devlet hastanesinin olması hem şehir insanlarının erişimi ve ulaşımı açısından hem de adli vakalarla ilgili husumetlerin artırılmaması açısından önemli bir yatırım hamlesiydi ve bu gerçekleşti. Bu anlamda hastanenin yatırım sürecini, bizim üzerimizde de devlet nezdinde de uzun süreci takip ettik. Yaşanan süreç içerisinde mevcut devlet hastanesi arsası TOKİ’ye devredilmiş, TOKİ tarafından da burada konut veya rezidans şeklinde değerlendirilmesi gündemdeydi. O dönemde Battalgazi Belediye Başkanı iken bu alanın mutlaka hastane olması gerektiği konusunda ısrarcı olduk ve yoğun girişimlerde bulunduk.
Yaptığımız olumlu girişimler neticesinde o dönemin bakanları ve özellikle dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bakanımızın gayretleri sonucunda bu alan tekrar Devlet Hastanesi yapılmak üzere devri gerçekleştirildi. Akabinde de Şimdiki Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile yapmış olduğumuz görüşmelerde bir an evvel ihaleye çıkarılması ve finansmanı kesilmeyecek şekilde bir finansman kaynağıyla buranın ihale edilmesi sağlandı. İhale edildikten 2 yıl sonra da hasta kabullerine başladı” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bu hastanenin özellikle buraya yapılması birçok gelişmeyi de beraberinde getiriyor. Hastanenin yapılması ile birlikte hasta açısından, adli vakalar açısından, şehrin yeni bir sosyal dinamik kültürünün ve yeni bir çevresel güvenlik merkezi olmasının haricinde bu bölgedeki emlakların da bir değer kazanması, işyerlerinin de bir değer kazanması ve şehrin de aynı zamanda gettolaşmasının önüne geçilmesi oldu. Yani şehri batıya götürüp, doğudaki kısmı tamamen sıkıntılı bir sürece terk etmemiz de doğru olamazdı. Onun için bizler devlet hastanesini buraya yaparken Polis Evini yine buraya, Bilkent Üniversitesi’nin okullarını, Fuarcılık Merkezi’ni, Kapalı Spor Salonu’nu, Ekmek-Yemek Fabrikaları, Yimpaş gibi alış veriş merkezleri ve Beydağı İnderesi Tabiat Parkı gibi Türkiye’nin en büyük parkların bir tanesinin de bu bölgeye yapılmasının amacı da tesadüf değildir” sözlerine yer verdi.
Başkan Gürkan, “Dolayısıyla şehrimizin bütünüyle 12 bin 300 kilometrekare alanıyla her karışına dokunma noktasında ekibimizle birlikte büyük gayret ve çabamız var. Bu çalışmalarımızda bize destek veren başta mesai arkadaşlarımıza, muhtarlarımıza, hastanemizin her aşamadaki görevlilerine teşekkür ediyoruz. Bu hastanenin oluşumu için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, o süreçteki bütün bakanlarımıza, şu anki Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca Bey’e de ve eski Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na da özellikle şükranlarımı arz etiğimi ifade etmek istiyorum. Allah Malatya’mıza hayırlı uğurlu etsin” ifadelerine yer verdi.
GÜRKAN DEVLET HASTANESİ
Beydağı Devlet Hastanesi yapılması için büyük bir mücadele veren ve TOKİ'ye terk edilen arazi üzerine 300 yataklı hastane yapılmasını sağlayan Büyükşehir Beleidye Başkanı Selahattin Gürkan'ın çabasını öven mahalle muhtarları "Bu hastane Sayın Gürkan'ın eseridir. Bugün hasta kabulüne başladı, bölge olarak çok sevinçliyiz, bu hastaneye Gürkan Devlet Hastanesi adı dahi verilse yeridir" dediler.
Hastanenin açılmasıyla birlikte eski Hastane Caddesi ile Kışla Ceddasininde eski günlerine dönmesi bekleniyor.