ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Çavuşoğlu Mahallesi Yıkılıyor

Malatya'nın önemli yerleşim yerlerinden biri olan Çavuşoğlu mahallesini yerle bir eden depremin ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Rahmetli Halit Ziya Özkan'ın oğlu İsmet Baki Özkan ile birlikte çok sayıda vatandaşında enkaz altında kaldığı Çavuşoğlu mahallesinde ağır hasar alan binalarda yıkılmaya başladı. 

25 Şubat 2023 06:23
Çavuşoğlu Mahallesi Yıkılıyor

Rahmetli İş adamı Halit Ziya Özkan'ın oğlu İsmet Baki Özkan ile birlikte çok sayıda vatandaşında enkaz altında kaldığı Çavuşoğlu mahallesinde ağır hasar alan binalarda yıkılmaya başladı. Bir taraftan enkazlar kaldırılırken, diğer yanda ise ayakta kalan ancak ağır hasar alan binalarda yıkılmaya başladı. Bölgede yer alan binaların tamamına yakın bölümünün yıkılacağı belirtildi.

TAŞHORAN KİLİSESİ DE HASAR ALDI 

Taşhoron Kilisesi veya Kutsal Üçlü Kilisesi, Malatya ili Yeşilyurt ilçesi Çavuşoğlu mahallesinde yer alan 18. yüzyılın ikinci yarısında Ermeniler veya Süryaniler tarafından yapılan Taşhoron Kilisesi veya Kutsal Üçlü Kilisesi de depremden ağır hasar aldı. 1335 m² bir alanda kurulu ve taştan yapılan kilise 2013 yılı içerisinde restore edilmeye başlandı ve 2021'de bitirildi.

Depremde duvarları köşelerden çatlayan Taşhoran Kilisesi ayakta kalırken, yeniden restore edilmesi gerekiyor. Tescilli yapı etrafı çevrilerek korumaya alındı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.