ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Çiftçilere Ve Zirai Bayilere Korona Uyarısı

Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, zirai ilaçlama yapacak olan çiftçilere Koronavirüs kapsamında tarım bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye uymaları yönünde çağrıda bulundu. 

24 Mart 2020 14:25
Çiftçilere Ve Zirai Bayilere Korona Uyarısı

Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, zirai ilaçlama yapacak olan çiftçilere Koronavirüs kapsamında tarım bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye uymaları yönünde çağrıda bulundu.

Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve birçok ülkeye sıçrayan (Kovid-19) koronavirüsle mücadele devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye'de de virüsün yayılmaması için birçok alanda genelge yayınlanmış durumda. Bu genelgelerden biride çiftçilere ve zirai ilaç satan bayilere yönelik genelge.

GENELGEYE UYUN ÇAĞRISI

Genelge hakkında bilgiler veren Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek; "Çiftçilerimiz arazide olması ve zirai ilaç açısında da, zirai ilaç satan yerler ile irtibat halinde olması lazım. Bildiğiniz gibi çiftçilerimizi ağırlıkla kent merkezinde oturup, köylerde faaliyet gösteren çiftçiler olduğu için kentteki o sirkülasyonda da bir takım sıkıntılar oldu. Tarım bakanlığının yayınlamış olduğu bir genelge var. Özellikle zirai mücadele ilaç bayilerine yönelik bir genelge. Uzun süreli buralarda oturulmaması, iki kişiden fazla kişinin olmaması, kalabalık olmaması, temas oluşabilecek durumların yaşanmaması konusunda bir genelge bu. Dolayısıyla özellikle zirai ilaç alacak çiftçilerimizin de bu duruma hassasiyet vermesi gerekiyor. Uzun uzun ilaç bayilerinde oturup, sohbet ve muhabbet etmemeleri gerekiyor. Bazı ilaç bayilerimiz, bazı eczanelerde olduğu gibi banklar koymuş içeriden dışarıya istenilenleri veriyor. İçeriye kimseyi almıyorlar. Çiftçilerimiz bunları yanlış anlamazsınlar. Bu tamamen tedbir ve gönderilen genelgeye uyma amaçlı yapılan uygulamalar. Gerek ilaç bayisi olan meslektaşlarımızın, gerekse bu ilacı alıp götürecek olan çiftçilerimizin de bu hassasiyete dikkat etmeleri gerekmektedir." dedi.

"İHBAR ALMADIK"

Kayısıda don hadisesi yaşandı mı? Sorusuna da cevap veren Çiçek; "Şuana kadar hiçbir ihbar almadık ve bildiğimiz bir sıkıntı da yok. Eksi dereceler bir tek Darende ve Kuluncak bölgelerinde oluştu. Orada da kayısılar henüz çiçek ve tomurcuk aşamasında olmadığı için sıkıntı yok. Yalnız şöyle bir sıkıntı var, yağmurlar başlıyor. Yağmurlardan dolayı monilya ve çil hastalıkları artış gösterir. Bu tehlike de her geçen gün biraz daha artıyor açıkçası." şeklinde konuştu.

Malatya söz Gazetesi /Onay OZAN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.