'KARAGÖZ ÇOCUK ŞENLİĞİNDE' ADLI OYUNA BAKANLIK DESTEĞİ
Haber, 15 Kasım 2023 14:56Malatyalı tiyatro sanatçısı Mehmet Ali Karataş Kültür ve Turizm Bakanlığının 2023-2024 sanat sezonu için geleneksel kategoride ‘KARAGÖZ ÇOCUK ŞENLİĞİNDE’ projesiyle destek almaya hak kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından özel tiyatroların projelerine yapılan yardımlardan yararlanmak üzere 2023-2024 sanat sezonu için 511 özel tiyatro başvuru yapmış, eksik belgelerini süresi içinde tamamlamayan 35 özel tiyatro dışında kalan 304 profesyonel, 95 çocuk oyunu ve 77 geleneksel kategoride olmak üzere toplam 476 özel tiyatronun projesi değerlendirmeye alınmıştır.
Değerlendirme Komisyonu, eksiksiz gerçekleştirilen tüm başvuruları olumlu değerlendirerek bu zamana kadar bir sanat sezonu için dağıtılan en yüksek miktar olan toplam 55.000.000.-TL ödeneğin, toplam 476 özel tiyatro ile bu zamana kadar bir sanat sezonunda destek sağlanan en yüksek sayıda projeye dağıtılmasına karar vermiştir.
Malatyalı tiyatro sanatçısı Mehmet Ali Karataş; “Geleneksel tiyatro alanında genelde çocuklara yönelik oyunlarla sahnelerde gösteri yapıyorum. Çocuklar canlandırdığım karakterlerle beni özdeşleştirdi. Sahne aldığınız oyunlarda salondaki seyirci ile kurduğunuz iletişim çok önemli. Her oyunda farklı seyirci ile karşı karşıyasınız seyirciye göre farklılıklar yaşanabiliyor duygusu değişebiliyor. Onu yakaladığınızda amacına ulaşıyor. 30 yıldır tohum ekiyoruz bu meyvelerini illaki veriyor. Bir nesil oynadığımız oyunlarla büyüdü. Sokakta hiç tanımadığınız biri oyunda aklında kalan kendisini etkileyen bir cümle, bir kelime ile sesleniyor veya bir figür ile sizi selamlıyor. Bu duygu kelimelerle ifade edilemez. Bakanlığımızın yapmış olduğu çorbada tuzumuz olsun mantığı ile anlamlı bir destek. Bizler ihtiyaçlarımızı tiyatrodan karşılamak gibi bir imkâna sahip değiliz. Tiyatro dışında alternatif imkânlar ile yaşama tutunmaya ve mesleğimizi devam ettirmeye gayret ediyoruz" dedi.
Haber, 15 Kasım 2023 14:56
Yorumlar (0)

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti

Hekimhanlılar İftarda Bir Araya Geldi

Malatya'da Sazangillerin Avlanması Yasaklanıyor

AK Parti Pütürge İlçesinde Toplandı

Battalgazi Hasırcı'da Taziye Evi Yapıyor

Keskin: Konteyner Çarşılara Sahip Çıkalım

Boykot Edilen EspressoLab kafeye Destek Ziyareti

Malatya'da Bin 205 İşyeri Denetlendi

Yeşilyurtspor Şampiyonluk Kapısını Araladı
