Kahraman Kavuk Yeşilyurt'a Başkan Adayı Oldu
Haber, 29 Kasım 2023 04:11K Parti kadrolarında uzun süre görev almış, önceki dönem AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş İş İnsanı Kahraman Kavuk, Yeşilyurt ilçesi için Türkiye Yüzyılı vizyonu ile çalışmaya talip olduklarını söyledi.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için Ak Parti’de maraton başladı. Yeşilyurt Belediyesi için AK Parti’de Aday Adayı olan İş İnsanı Kahraman Kavuk, partisinin temayül yoklamasında büyük destek görmüştü.Temayül sonrası sahaya inen ilk isimlerden olan Kavuk, Malatya Gazeteciler Cemiyeti ve Yeni Malatya Gazetesini ziyaret etti.
Burada Aday adaylığı ile ilgili konuşan Kavuk; ”Tabii öncelikle bu bir nasip işi Biz de bu yola bir başvuru da bulunduk tabii. Bir temel yoklamasını geçirdik. Oradaki süreç çok iyi geçti. Umduğumdan çok daha iyiydi. Oradaki teşkilattaki arkadaşlarımızın teveccühlerini gördük. Dünden itibaren de tabi sahaya indik. Dün Yeşilyurt’taydık. Kadim Yeşilyurt’umuzdaydık. Esnafları tek tek ziyaret ettik. Tam bir günlük bir program yaptık. Çok çok güzel geçti insanların teveccühünü burada görüyoruz. Tabi bundan sonra bu işin tabi bir aşaması temayüldü anketler yapılacak. Oradaki sonuçlara da tabi genel merkez bakacak. Buradaki yereldeki siyasetçilerimizin görüşleri de bu konuda önem arz ediyor. Tabii son sözü de genel merkez söyleyecek. Bakalım biz de burada aday adaylığı sürecine başlatmış olduk, müracaatlarımızı yaptık. Şu anda 15 kişi müracaat etmiş olduğu yeşilyurt belediye Başkanlığı için. Biz de bu müracaat edenlerden biriyiz. Bundan sonraki sürece de nasip diyoruz Tabii bu iş bir ekip işi bir kadro işi. Biz de şu anda olacakmış gibi o ekibimizi kafamızda oluşturmaya çalışıyoruz. Tabi nasip olur olursa da ben istişare kültürüne inanan biriyim. Her konuda istişare etmemiz gerektiğine inan inanıyorum. Tabi zor bir süreç geçiriyoruz Deprem bir yıl önceki yeşil yurt, Malatya değil ama bu deprem her şeyi çok farklı noktaya getirildi ve değiştirdi. Bir yıl önce olsa belki farklı şeyleri konuşuyorduk ama bugün daha farklı bir Malatya’ya bir yeşil yurdu. Konuşmak durumundayız ama. Bu el birliğiyle bunları aşacağız. Devletimiz güçlü hükümetimiz güçlü Biz Malatya’nın siyaseti güçlü. Biz inşallah zamanı gelirse bu görevde bize verilirse hiç durmadan 24 saat esaslı çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın tabii projeleri var, bir Türkiye yüzünü projesi var. Biz bu projeye elimizden geldiği kadar çok kat elimizden geldiği kadar da değil. Yani bütün maddeleriyle katkı sunmamız lazım. Ve bu projelerde Yeşilyurt’ta uygulamamız lazım. Bunlar için çalışacağız inşallah. Zamanı geldiğinde bir sert birlikte istişarelerde de bulunacağız. Sizlerin de o konuda destekleri işte sivil toplum kuruluşları olsun, kanaat önderleri olsun, bunlarla zaman zaman bir araya da gelir Onları da dinleyerek Malatya’mızı yeşil yurdumuzu. Daha iyi yerlere taşıyabilmek için geçmişten daha güzel bir yeşil yurdu. Hep birlikte sağlamak için bunun mücadelesini vereceğiz.” Dedi.
PEKİ, NEDEN YEŞİLYURT?
Yeşilyurt İlçesinde Aday adayı olmasının nedeninden bahseden Kavuk; ”Sonuçta biz Yeşil yurtluyuz Biz bu görünen insanlarıyız. Benim ben orada doğdum, orada yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum. Bütün ömrümün tüm zamanları benim Yeşilyurt’ta geçti tabii. Yeşilyurt derken çarmıklının dışındaki alanda biz tamam tamam bütün yeşil olarak kastederek söylüyorum. Biz her zaman burada olduk. Biz yatırımlarımız da burayı yaptık. İstihdamı da burada sağlıyoruz. Biz tabii deprem oldu. Zor bir süreçti. Biz hiç terk etmedik. Pazar günü temayülde gençlik kollarından bir arkadaşımız denk geldi. Bana sarıldı dedi ki başkanım, ben senin o ilk günkü duruşunu çok iyi biliyorum dedi. Ne oldu? Dedim. Ben hatırlamıyorum, ne oldu pazartesi dedi. Deprem sabahı sekizde dedi. Sen işte bir yerdeymişiz bir ben tabi o gün sabah sekizde komple bir dolaşmıştım Malatya’yı. Orda dedi yanıma geldin dedin ki dedi. Yapacak bir şey var mı? Biz de orda dedi. Enkaz ‘da kalanlar vardı, onları çıkarmayla mücadele ediyorduk. Sen o gün bizim yanımızdaydın dedi. Ben de bugün senin yanındayım dedi. Tabii çok duygulandım. Biz dediğim gibi memleketimizdeyiz, memleketimizi seviyoruz. Biz buranın insanlarıyız. Bu yörenin insanıyız, onun içinde Yeşilyurt diyoruz.” İfadelerine yer verdi.
6 Şubat depremleri sonrası Yeşilyurt’un yeniden ayağa kalkması için çaba sarf edeceklerini vurgulayan Kavuk; ”Tabii inşallah tabii bu süreçler dediğim gibi biraz önce de bahsettiğim gibi aşama aşama bir de tabii biz Yeşilyurt’un eksikliklerini de biliyoruz. Yani gerçek hem yaşam alanı tarzımızda olsun hem siyasi alanlarda olsun. Biz aile olarak da Yeşilyurt’un Yeşilyurt’ta siyasetin içinden gelen biriyiz. Benim amcam 15 yıl belediye Başkanlığı yaptı Yeşilyurt'ta kadim Yeşilyurt’ta. Benim hanım 5 yıl belediye başkan yardımcılığı yaptı. 2014 2019 arası dönemde ben de işte 2018 beri il teşkilatındaydım. Burada başkan yardımcı görevinde bulundum. Tabii bir siyasi geçmişimiz yerine göre tecrübelerimizde bu süreçlerde oluştu inşallah. Nasip olursa da biz bundan sonra Yeşilyurt’a hizmet etmeye devam edeceğiz.” Diye konuştu.
GÜNER: YEREL ADAYLAR TERCİH EDİLMELİ
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Kavuk ailesi Yeşilyurt ilçemizin saygın ailelerindendir. Kahraman Kavuk Yeşilyurt'a aday adayı olmuştur. Başarılar diliyoruz, yerel adaylar tercih edilirse bizlerde memnun oluruz" dedi.
Haber, 29 Kasım 2023 04:11
Yorumlar (0)

İnek Pınarı Erken Coştu

İYİ Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Hekimhanlılar Ankara'da Bayramlaştı

Dilek'in Kanalizasyonu İçin 130 Dönüm İstimlak Kararı

Yıldız: 'Toplum Olarak Huzurlu Bayramlara Hasret Kaldık'

Malatya'da İlk Kez Bir Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Hekimhan Belediyesi Evi Yanan Vatandaşa Evini Yapacak

Malatya’da 10 yıla hükümlü firari yakalandı

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti
