AĞBABA: 'DEPREMZEDE PERSONEL ZORUNLU ATANIYOR'
Siyaset, 23 Aralık 2023 14:31CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adalet Bakanlığı’nın Malatya’da cezaevlerinde çalışan personellere zorunlu tayin dayatması yapıldığını belirterek “Evleri yıkılmış, konteynerde kalan buna rağmen Malatya’yı terketmeyen cezaevi personelini zorla tayin etmek olsa olsa sürgündür” dedi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından Malatya’da görev yapan ceza İnfaz kurumu personellerinin Malatya dışında bulunan cezaevlerine tayin istemeleri istendi.20 Aralık’ta Malatya Açık Ceza İnfaz Kurumunda, Akçadağ T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda ve Doğanşehir Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan cezaevi personellerine tebliğ edilen yazıda 24 Aralık tarihine kadar süre verildi. Başka kurumlarda geçici görevlendirilenler de dahil olmak üzere kadroları ve pozisyonları belirtilen ceza infaz kurumunda bulunan birinci ve ikinci müdürler hariç tüm personelin talepte bulunması istendi. Talepte bulunmayanların atamasının re’sen yapılacağı belirtilen yazıda, ilgili personellerin Elazığ ve Diyarbakır Cezaevlerine gönderileceği açıklandı.
BUNUN ADI ATAMA DEĞİL OLSA OLSA SÜRGÜN
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Depremde yakınlarını kaybetmiş, personel arkadaşlarını kaybetmiş, deprem sonrası başlayan isyanı canı pahasına bastırmış, Malatya’yı terketmemiş personellerin zorla başka şehirlere gönderilmek istenmesi kabul edilemez. Farklı cezaevi seçmeleri için 4 gün süre verilen personelin kış günü, evlerini nasıl taşıyacakları, okulda okuyan çocuklarını nasıl farklı şehirlere nakil yapacakları düşünülmeden, ‘ben yaptım oldu mantığıyla’ hareket edilmesi tepkilere yol açıyor” dedi.
İHTİYAÇ FAZLASI DEDİLER, TÜM PERSONELE TEBLİĞ ETTİLER
Bakanlığın deprem sonrası isteyen personele farklı illere tayin hakkı verdiğini, bu süreçte pek çok personelin farklı şehirlere geçiş yaptığını kalan personellerin konteynerlerde yaşam mücadelesi vermeye devam ettiğini aktaran Ağbaba, “Buna rağmen Malatya, Doğanşehir ve Akçadağ’da ‘ihtiyaç fazlası’ denilen ancak tüm personelden talepte bulunması istenen anlam verilemeyen resmi yazı tedirginlik yaratmış durumda. Akçadağ Cezaevi’nde ihtiyaç fazlası personeller başka şehirlere gönderilmek istenirken, şehir dışından Akçadağ Cezaevi’ne personel nakli için çalışma yapıldığı belirtiliyor. Üstelik Malatya’dan zorla personel gönderilirken, yapımı yılan hikayesine dönen Doğanşehir cezaevinin 7 ay sonra tesliminin yapılacağı ve personel talebinin olacağı belirtiliyor. Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün ne yapmaya çalıştığı belli olmayan yazıyı tekrar gözden geçirmesi ve Malatya’yla ilgili tasarrufundan vazgeçmesi gerekmektedir. Malatya’da depremzede personeli bir de bakanlık eliyle mağdur etmek asla kabul edilemez” dedi.
Siyaset, 23 Aralık 2023 14:31
Yorumlar (0)

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti

Hekimhanlılar İftarda Bir Araya Geldi

Malatya'da Sazangillerin Avlanması Yasaklanıyor

AK Parti Pütürge İlçesinde Toplandı

Battalgazi Hasırcı'da Taziye Evi Yapıyor

Keskin: Konteyner Çarşılara Sahip Çıkalım

Boykot Edilen EspressoLab kafeye Destek Ziyareti

Malatya'da Bin 205 İşyeri Denetlendi

Yeşilyurtspor Şampiyonluk Kapısını Araladı
