'Malatyalılar, bu kenti enkaza çevirenlere yetki vermemeli'
, 05 Şubat 2024 05:28Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Malatyalılar, bu kenti yıkanlara ve enkaza çevirenlere, yüzbinlerce Malatyalının evsiz, işyerisiz kalmasına neden olanlara bir daha temsil yetkisi vermemeli. Yeniden Refah Partisi kadroları olarak; Malatya’yı adil ve adaletli bir şekilde kurmak ve yeniden ayağa kaldırmak için göreve talibiz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, Valilik yanı Mücelli Caddesi ve yakın çevrede faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti.
-“Yerinde dönüşüm ile ilgili çok ciddi sorunlar var”
Bilal Yıldırım, “Esnaflarımızı ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledik. Esnafımızın faaliyette olduğu bölgelerde yollar ve kaldırımlar çamur içerisinde. Esnaflarımız; milletvekillerinin kendileri ile dertlenmediklerini ve sorunlarıyla ilgilenmediklerini özellikle şikayet ediyorlar. Yerinde dönüşüm ile ilgili çok ciddi sorunlar var. Hasar tespitleri konusunda önemli sorunlar yaşanıyor. Eğer Yeniden Refah Partisi olarak seçimi kazanırsak, mevcut binaların hasar tespitini büyükşehir olarak üstlenip, tekrardan yaptıracağız.” dedi.
-“Malatya; depreme hazırlıksız, plansız ve kontrolsüz bir imar uygulaması ile
karşılaşınca büyük bir yıkım yaşandı”
6 Şubat depremlerinin yıldönümü ile ilgili olarak ise Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım şunları söyledi, “Malatya 6. Şubat depremlerinde büyük ve ağır bir yara aldı. 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz tüm hemşehrilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm ülkemize geçmiş olsun. Çok büyük acılar yaşadık. Sadece yerel yönetimi belirleme değil, şu anda Malatya’mızın yeniden kurulması ve planlanması aşamasındayız. Malatya; depreme hazırlıksız, plansız ve kontrolsüz bir imar uygulaması ile karşılaşınca büyük bir yıkım yaşandı. Malatya’da yerel yönetimler son 20 yılda hiçbir şekilde 1. derece deprem bölgesi olduğu düşünülmeden adımlar atılmıştır. Malatya’da sınırsız imar izni veren, plansız şehirleşmenin önünü açan siyasi düşünce, bu şehrin yıkımından birinci derecede sorumludur. Malatyalılar, bu kenti yıkanlara ve enkaza çevirenlere, yüzbinlerce Malatyalının evsiz, işyerisiz kalmasına neden olanlara bir daha temsil yetkisi vermemeli. Yeniden Refah Partisi kadroları olarak; Malatya’yı adil ve adaletli bir şekilde kurmak ve yeniden ayağa kaldırmak için göreve talibiz. Adil Düzen Belediyeciliği Malatya’yı depreme dayanıklı, yaşanabilir, yeşil ve modern bir kent haline getirecektir.”
Yorumlar (0)

Malatya Kar Altında... Yollar Kapandı

MGC'den 50. Yaşına Giren İnönü Üniversitesine Ziyaret

Türk Polis Teşkilatının 180. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Battalgazi Tokluca'nın Yolu Yapılıyor

Sadıkoğlu’ndan kayısı üreticileri için acil destek çağrısı!

Yeşilyurt'ta 'Başkanlarım Yanımda' Toplantıları Devam Ediyor

Turistik Diyarbakır Ekspresi Malatya’ya Geliyor

Yeni Malatyaspor, Bandırmaspor'a 3-1 Mağlup

Malatya'nın 3 İlçesinde Çilek Bahçeleri Kuruldu

Yaren Yolcu’dan Umuda Yolculuk: Kiraz Çiçeği

Malatya'da 2025'!de 78 Milyarlık Yatırım Yapılıyor

Down sendromlu özel bireylerin Hayallerini Gerçekleştirdiler

BATTALGAZİ’DE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Dağ Bisikleti Etap Yarışları sıralama turu ile start aldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm desteği 2,5 Milyona Çıkarılmalı

MASKİ Göller'in İçme Suyu Şebekesini Yeniliyor

Yeşilyurt'un ‘Taziye Evleri’ Projesine Destek Geldi

Fendoğlu: Malatya’da Kayısı Üreticisine Acil Destek Şart

HAYVANLARI KORUMA KURULU TOPLANDI

Büyükşehir'de Encümen ve Komisyon Üyeleri Seçildi

MAGİNDER Göztepe'ye Taziye Evi Yapacak

Yazar Hayati İnanç Battalgazili Gençlerle Buluşuyor

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Selçuk, flamingoların büyüleyici görüntülerine şahit oluyor

Malatya İpek Yolu Kariyer Fuarı'na Büyük Önem Veriyor

Doğanşehir'de Kaza: 1 Kişi Öldü, 3 Kişi Yaralandı

Malatya Çarşısında Teslimatlar Yıl Sonunda Yapılacak

Kariyer Fuarı Hazırlıkları Toplantısı Yapıldı

Yeşilyurt'ta Encümen ve İhtisas Komisyon Üyeleri Belli Oldu

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Malatya'da Hırsızlık Yapan Şahıslar Yakalandı

Dr. Vahap Şahin'in Acı Günü

Beylerderesi Göleti Foseptik Çukuruna Döndü

Ağbaba: TFF Malatya Futbolundan Elini Çekmelidir

Yıldız: 'Darp Eden Takım 3 Puanla Ödüllendirilemez'

Meteoroloji Uyardı: Orta Şiddette Don Bekleniyor

Dernek Mahallesi’ne Gençlik Merkezi Yapılıyor

Tekerlekli Basketbol Takımı 1. Lige Yükseldi

MASKİ: Dilek'e Arıtma Tesisi Değil, Kanalizasyon Hattı Yapılıyor
