Prof.Dr. Gezer 'MalatyaRAY' Projesini Açıkladı
Ekonomi, 11 Şubat 2024 04:12Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. İbrahim Gezer, Malatya'da toplu ulaşıma çözüm olacak MalatyaRAY projesini açıkladı.

"Bu şehirde artık projeler konuşulacak" diyen Prof.Dr. İbrahim Gezer, Malatya'nın toplu ulaşım sorununu çözecek "MalatyaRAY" projesini ilk kez paylaştı. Prof.Dr. Gezer "Projemizle Malatya’ya çağ atlatacak ve şehrimizi gelecek yüzyıla taşıyacağız" dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Malatya’yı önümüzdeki dönem çağ atlatacak projelerini açıklıyor. Bu önemli projelerden birinin ‘MalatyaRAY’ Projesi olduğunu belirten Gezer, “Malatya’ya çağ atlatacak ve şehrimizi gelecek yüzyıla taşıyacağız” dedi.
Laf değil proje üreterek Malatya’yı önümüzdeki 5 yılda bölgesinin cazibe merkezi haline getirmek için Büyükşehir Belediyesi için Bağımsız Başkan Adayı olan Prof. Dr. İbrahim Gezer, özellikle Malatya’nın son dönemlerde keşmekeş olan trafik sorununu çözüme kavuşturmak için hazırladıkları 'MalatyaRAY' projesinin detaylarını paylaştı.
MalatyaRAY’ın İnönü Üniversitesi’nden başlayarak şehir merkezini biri Battalgazi diğeri Yeşilyurt’tan olmak üzere iki hatla geçerek Turgut Özal Viyadüğü çıkışında birleşeceğini belirten Gezer, sonrasında ise bu hatların birinin İkizce’ye diğerinin ise Havaalanına uzanacağını ifade etti.
MalatyaRAY ile trafik ve kent içi ulaşım sorununun kalıcı olarak çözeceklerini ifade eden Prof. Dr. Gezer, “OSB’ler ile Havaalanı trafiğini şehrin dışına taşıyacağız. MalatyaRAY ile şehrimizin sosyal kültürel ve ekonomik hayatı canlanacak. MalatyaRAY ile şehrimiz tek merkezli olmaktan kurtularak Büyükşehir mantığına uygun olarak geniş bir alana yayılacak. MalatyaRAY orta vadede Kale, Akçadağ ve Doğanşehir’i de kapsayacak şekilde genişletilecek. MalatyaRAY ile şehrimize çağ atlatacak ve gelecek yüzyıla taşıyacağız. Projeler yarışacak, 31 Mart’ta biz kazanacağız. Malatya kazanacak” diye konuştu.
Prof.Dr. İbrahim Gezer ilgi uyandıran Malatya RAY projesi hakkında şu ayrıntıları verdi:
MalatyaRAY İnönü Üniversitesinden başlayacak şehir merkezini biri Battalgazi diğeri Yeşilyurt’tan olmak üzere iki hatla geçerek Turgut Özal Viyadüğü çıkışında birleşecek, sonra bu hatların biri İkizce’ye diğeri Havaalanına uzanacak.
MalatyaRAY ile trafik ve kent içi ulaşım sorununu kalıcı olarak çözeceğiz.OSB’ler ile Havaalanı trafiğini şehrin dışına taşıyacağız.
MalatyaRAY ile şehrimizin sosyal kültürel ve ekonomik hayatı canlanacak.
MalatyaRAY ile şehrimiz tek merkezli olmaktan kurtularak Büyükşehir mantığına uygun olarak geniş bir alana yayılacak.
MalatyaRAY orta vadede Kale, Akçadağ ve Doğanşehri de kapsayacak şekilde genişletilecek.
MalatyaRAY ile şehrimize çağ atlatacak ve gelecek yüzyıla taşıyacağız. Projeler yarışacak
Ekonomi, 11 Şubat 2024 04:12
Yorumlar (0)

İnek Pınarı Erken Coştu

İYİ Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Hekimhanlılar Ankara'da Bayramlaştı

Dilek'in Kanalizasyonu İçin 130 Dönüm İstimlak Kararı

Yıldız: 'Toplum Olarak Huzurlu Bayramlara Hasret Kaldık'

Malatya'da İlk Kez Bir Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Hekimhan Belediyesi Evi Yanan Vatandaşa Evini Yapacak

Malatya’da 10 yıla hükümlü firari yakalandı

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti
