GEZER: BİR ŞEHİR ANCAK BİLİMLE İNŞA EDİLEBİLİR
Siyaset, 15 Şubat 2024 04:16Erzincan’ın İliç ilçesinde bir altın madeninde yaşanan toprak kayması sonucu kayıp 9 işçinin arama çalışmaları sürerken, bölgedeki siyanürün Fırat nehrine karışma ihtimali üzerine Malatya’da da içme suyunda tehlike oluşabileceği iddiaları ile ilgili konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, böyle bir riskin olmadığını dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, “Erzincan İliç’de gerçekleşen ve uyarılara rağmen yeterli tedbir alınmadığı için meydana gelen toprak kaymasında 9 vatandaşımız toprak altında kaldı. Bu vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını temenni ediyor, yakınlarına sabırlar diliyorum. Bu olay duyulduktan sonra şehrimizde de özellikle şebeke suyuyla ilgili bir takım şüphe ve kaygılar oluşmaya başladı. Bu olayı duyar duymaz ilgili yetkililerle ve bilim insanları ile diyaloga geçerek şehrimiz açısından bir risk oluşturup oluşturmadığı konusunda araştırmaya koyulduk. Yaptığımız araştırmalarda bu olayın Malatya ile ilgili bir risk içermeyeceğini, çünkü olayın gerçekleştiği rakım 750 metre iken kaptaj suyunun bin 200 metrelik bir rakıma sahip olduğu, arada bunca kot farkı varken böyle bir risk oluşturmayacağı konusunda ortak bir kanaate varmış bulunduğumuzu, bu vesileyle bütün hemşerilerimize şehrimizin şebeke suyunun gönül rahatlığıyla kullanılabileceğini ve içilebileceğini buradan belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı olarak yetki verildiği takdirde bu tür hadiselerin gerçekleşmesi durumunda bilimsel, katılımcı ve çoğulcu belediyecilik anlayışının bir yansıması olarak derhal bilim kurulları oluşturacaklarını belirten Prof. Dr. Gezer, “Bu süreçlerin bilim insanlarımızla birlikte yürütüleceğini belirtmek isterim. Tekrar hepimize geçmiş olsun” dedi.
Kendi dönemlerinde Malatya’nın bilimsel, katılımcı ve çoğulcu belediyecilikle tanışacağını da kaydeden Gezer, “Bilimi önemseyeceğiz, çünkü bir şehir ancak bilimle inşa edilebilir. Katılımcılığı önemseyeceğiz, çünkü hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı olamayız. Çoğulculuğu önemseyeceğiz, çünkü bir yerde herkes birbirine benziyorsa orada kimse yok demektir. Sürekli gelişimi önemseyeceğiz, çünkü iki günü birbirine denk olan ziyandadır” ifadelerine de yer verdi.
Siyaset, 15 Şubat 2024 04:16
Yorumlar (0)

İnek Pınarı Erken Coştu

İYİ Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Hekimhanlılar Ankara'da Bayramlaştı

Dilek'in Kanalizasyonu İçin 130 Dönüm İstimlak Kararı

Yıldız: 'Toplum Olarak Huzurlu Bayramlara Hasret Kaldık'

Malatya'da İlk Kez Bir Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Hekimhan Belediyesi Evi Yanan Vatandaşa Evini Yapacak

Malatya’da 10 yıla hükümlü firari yakalandı

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti
