Malatya Çarşı İnşaatında Gazetecilere Çirkin Saldırı
Gündem, 13 Haziran 2024 14:57Malatya Çarşı Merkezi inşaatında ücretlerini alamadıkları için basın mensuplarını bölgeye çağıran işçilere engel olunurken, haber yapmak üzere Çarşı inşaatına giden gazeteciler güvenlikçilerin müdahalesiyle karşılaştı.

Akpınar'da bulunan Çarşı Merkezi inşaatına haber yapmak üzere giden gazeteciler, şantiye çalışanları tarafından fiziki saldırıya uğradı. Sonsöz Gazetesi Muhabiri A.Vahap Kaygusuz, sabah saatlerinde aldıkları haber daveti üzerine bir gazeteci arkadaşıyla inşaat alanına gittiklerini ve burada yaşanan saldırıyı anlattı.
Kaygusuz,
“Sabah saatlerinde bir haber daveti aldık ve bir gazeteci arkadaşımla birlikte inşaat çalışmaları devam eden Malatya Çarşısı'na gittik. Açıklama öncesi inşaat alanının fotoğraflarını çekmemiz gerekiyordu. Biz görevimizi yaparken, giriş kapısında bekleyen bir görevli ile aynı bölgedeki başka bir şahıs tarafından engellendik. Gazeteci olduğumuzu belirterek, 'Buradan işçilerin maaş durumu ve çalışma şartları ile ilgili haber yapmak üzere davet aldık ve onun için geldik. Sizin bir yetkiliniz var ise ondan da bilgi alabiliriz' dedim," şeklinde konuştu.
Kaygusuz, adının Bilal olduğunu öğrendiği şahsın üzerine yürüyerek tehditkar hareketlerde bulunduğunu belirtti.
“Ben, 'Oğlum biz işimizi yapıyoruz. dedim. 'Oğlum ne ' diyerek üzerime yürüdü. Ben de 60 yaşındayım. Baban yaşındayım, ne var oğlum dediysem de bana 'Oğlum diye konuşma, konuşmana dikkat et, işine bak' diye tehdit ederek yürümeye başladı. Yine aynı yerde çalışan başka bir kadın görevli gelerek Bilal isimli şahsı yanımızdan uzaklaştırdı. Biz de haber yapamadan geri döndük,” ifadelerini kullandı.
Kaygusuz, ayrıca saldırganın Malatyalı olmadığını düşündüğünü belirterek,
"Malatyalı olsa böyle hareketlerde bulunmaz. Kaldı ki biz davet üzerine oraya gitmişiz. Gizli saklı bir işimiz yoktu. Zaten gazeteci arkadaşımın çektiği görüntülerde de bizim ve karşı tarafın tavrı açıkça görülmektedir," dedi.
Gündem, 13 Haziran 2024 14:57
Yorumlar (0)

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti

Hekimhanlılar İftarda Bir Araya Geldi

Malatya'da Sazangillerin Avlanması Yasaklanıyor

AK Parti Pütürge İlçesinde Toplandı

Battalgazi Hasırcı'da Taziye Evi Yapıyor

Keskin: Konteyner Çarşılara Sahip Çıkalım

Boykot Edilen EspressoLab kafeye Destek Ziyareti

Malatya'da Bin 205 İşyeri Denetlendi

Yeşilyurtspor Şampiyonluk Kapısını Araladı
