Prof.Dr. Naci Görür: Malatya Dikkatli Olmalı
Gündem, 23 Haziran 2024 14:27Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 21.29'da 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili "Her durumda enerji transferine uğramış bölgede. Dikkatli olmak gerek" dedi.

Önceki gün Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde AFAD verilerine göre, Doğanşehir ilçesinde deprem saat 21.29'da gerçekleşti. 4.0 büyüklüğündeki deprem yerin 10.96 kilometre derinliğinde gerçekleşirken, kentte herhangi bir hasar meydana gelmedi.
Kandilli Rasathanesi de depremin 3.8 büyüklüğünde ve yerin 1.1 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.
NACİ GÖRÜR: DİKKATLİ OLMAK GEREK
Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili sosyal medya X hesabından açıklamada bulundu. Görür, "Malatya Doğanşehir’de AFAD’a göre 4,0 deprem oldu. Bu deprem konum itibariyle Doğanşehir-Malatya arasında uzanan fay veya Malatya Fay Zonunda. Her durumda enerji transferine uğramış bölgede. Dikkatli olmak gerek, sevgiyle" ifadelerini kullandı.
Bektaş'dan Değerlendirme...
Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, bu depremin Orta ve Doğu Anadolu Faylarının tartışmalı ve az bilinen özelliklerine ışık tuttuğunu belirtti. Bektaş, "Çoğu faylar sadece jeolojik ve morfolojik verilere göre aktif fay olarak tanımlanmıştır," dedi. Maraş deprem çiftlerinin 7,8 ve 7,5 büyüklüğündeki artçıları, fay hatlarının incelenmesi açısından önemli veriler sunuyor. Özellikle Orta ve Doğu Anadolu'da bulunan fay hatlarının daha detaylı araştırılması gerektiği vurgulanıyor. Bu bölgedeki fay hatları, sadece jeolojik ve morfolojik verilere dayanarak aktif kabul ediliyordu. Fay hatlarının aktif olarak tanımlanması, bölgenin deprem riski açısından önem taşıyor. Prof. Dr. Bektaş, "Bu depremler, fay hatlarının daha iyi anlaşılmasına ve doğru değerlendirilmesine katkı sağlayacaktır," ifadelerini kullandı.
Gündem, 23 Haziran 2024 14:27
Yorumlar (0)

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti

Hekimhanlılar İftarda Bir Araya Geldi

Malatya'da Sazangillerin Avlanması Yasaklanıyor

AK Parti Pütürge İlçesinde Toplandı

Battalgazi Hasırcı'da Taziye Evi Yapıyor

Keskin: Konteyner Çarşılara Sahip Çıkalım

Boykot Edilen EspressoLab kafeye Destek Ziyareti

Malatya'da Bin 205 İşyeri Denetlendi

Yeşilyurtspor Şampiyonluk Kapısını Araladı
