Muhtarlarla Bir Toplantı Daha Yapıldı
Gündem, 25 Ağustos 2024 03:52Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında, Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezinde, Battalgazi Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Battalgazi Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Selçuk Karaduman, ilgili kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.
Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmada, “Toplantımızın amacı; muhtarlarımızı yürüttüğümüz kalıcı deprem konutları, iş yerleri, rezerv alanların dönüşümü, kırsal köy konutlarının yapım süreçleri hakkında bilgilendirmektir. Ayrıca, muhtarlarımızın mahalleleriyle ilgili ihtiyaç, sorun ve taleplerini dinlemek; bu konularda kısa sürede çözüm üretmektir. Bugün sizlere şehrimizin yeniden inşaası ile ilgili yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili AFAD İl Müdürümüz, TOKİ görevlimiz, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanımız ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz detaylı bilgilendirme yapacak olup sorularınızı da ayrıca cevaplayacaklardır. Böylece, muhtarlar aracılığıyla vatandaşların doğru bilgiye ulaşması hedeflenmektedir.
Açıkça ifade etmek isterim ki, kaynağımız var, yapacak projemiz var ve bunları gerçekleştirecek irademiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız, bölgedeki sorunları çözmemiz, kaynak ve para konusunu düşünmememiz konusunda bizleri talimatlandırdı. Kalıcı konutları yapabilmek için gereken her şeyimiz mevcut. Unutmayalım ki birer birer çok yetenekli olmaktansa, takım halinde hareket edebilmek ve "biz başardık" demek, çok daha değerli. Bu şehirde herkesin el ele vermesi, bu süreçte bir bütün olarak hareket etmesi şarttır. Bizim hedefimiz, doğunun başkenti olan Malatya'yı yeniden ticaretin, bilimin ve sanayinin parlayan yıldızı olarak ortaya çıkarmaktır. Projelerimiz ve vizyonumuz bu yöndedir. Şehir merkezinin yeniden inşaasında hızımızı kesen en önemli husus açılan davalardır. Bu davalar sebebiyle şehrimizdeki inşaa faaliyetleri henüz istediğimiz hızda değildir. Malatya şehir merkezini ne kadar hızlı inşaa edersek, Malatya’nın menfaatine olacaktır. Vatandaşlarımız, yıkım kararı alınan binaları ne kadar hızlı boşaltırsa, biz de o kadar hızlı yapımına başlarız. Depremden sonra yeni bir normali bulmaya çalışıyoruz. Şehir merkezinin inşaasını bitirdiğimizde herkes muhteşem bir Malatya ile karşılaşacak. Bu süreçte el birliğiyle çalışarak, bu şehri yeniden inşa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
Malatya’nın sahipsiz olduğu iddialarını kabul etmiyoruz. Desteğinize ihtiyacımız var. Şehrimizin ortak menfaatlerini hep birlikte koruyalım.” dedi.
Vali Yavuz’un konuşmasının ardından; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Selçuk Karaduman, İl AFAD Müdürü Ali Altındal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Cengiz Başer ve İl Emniyet Müdürü Arif Çankal sunum gerçekleştirdi.
Muhtarlar Toplantısında;
➢ Kalıcı Konut ve işyerleri ile rezerv alanları hakkında,
➢ Kırsal Konutlar hakkında,
➢ Uyuşturucu ile Mücadele hakkında,
➢ Emniyet ve Asayiş hakkında,
➢ Mahallelerin sorunları Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile Bakanlık temsilcileri ve kurum müdürleriyle ele alındı.
Gündem, 25 Ağustos 2024 03:52
Yorumlar (0)

İnek Pınarı Erken Coştu

İYİ Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Hekimhanlılar Ankara'da Bayramlaştı

Dilek'in Kanalizasyonu İçin 130 Dönüm İstimlak Kararı

Yıldız: 'Toplum Olarak Huzurlu Bayramlara Hasret Kaldık'

Malatya'da İlk Kez Bir Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Hekimhan Belediyesi Evi Yanan Vatandaşa Evini Yapacak

Malatya’da 10 yıla hükümlü firari yakalandı

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti
