Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Sağlık, 17 Nisan 2020 14:32Bakan Koca, Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın sosyal medyadaki ilaç açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz" şeklindeki soru üzerine "Sosyal medya üzerinden insanların umuduyla oynanamaz." cevabını verdi.
Bakan Koca, Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın sosyal medyadaki ilaç açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz" şeklindeki soru üzerine "Sosyal medya üzerinden insanların umuduyla oynanamaz." cevabını verdi.
"İLAÇ VE AŞI İŞİ HEM MİLLİ HEM STRATEJİK BİR İŞTİR, SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAPILMAZ"
Dünyadan farklı yaptığımız uygulamalar var. Hem ilaç uygulaması hem devamında hasta erken dönemde semptomu olduğunda, dünyadan farklı olarak ücretsiz bir şekilde uyguladığımız ilaçtan bahsediyorum.
Sosyal medya üzerinden insanların umuduyla oynanamaz. İnsanlık için çalışma yapan herkes bizim için kıymetlidir. Klinik araştırma için 23 Mart'taki çağrımıza cevap verilmedi. Sosyal medya üzerinden uluslararası bir ilacın tavsiyesi böyle yapılamaz. Söz konusu ilaç bir firmanın patentli ilacı... İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz.
Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. Türkiye'de ruhsatlı bir ilaç. Akciğerde tıkaç olan hastalarda uygulanan ve fayda görülen bir ilaç. COVİD-19'la ilgili bu ilacın faydalı olduğuna dair laboratuvar ve klinik çalışmaların da başladığını da biliyoruz. Bununla ilgili ilgili merkeze de 23 Mart'ta aşı ve tedavi ile ilgili herhangi bir çalışmanız varsa bunu projelendirip bize bilgilendirin dedik. Oradan bize gelmedi. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir. Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz. İnsanlığa faydalı çalışma yapan herkes bizim için kıymetlidir. Araştırma ve çalışmaların nasıl yapıldığı da bellidir. 23 Mart'ta bizim çağrımıza cevap verilebilirdi. İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz. Uluslararası firmanın ilacı böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez.Dünyada filyasyonu bu kadar yapan tek ülkeyiz. Sadece İstanbul'da 1200 araçlı ekip görev yapıyor. Tedavide nasıl davranılması gerektiğini biz artık iyi biliyoruz. Hastalığı artık çok iyi biliyoruz. Kendi algoritmamızı geliştirdiğimizi çok net söyleyebilirim. Önümüzdeki hafta pik noktasına ulaşabiliriz. Vaka artış hızı düşüyor. Yeni bir dalgalanmanın olmaması için de milletimizin gevşememesi lazım.
Prof. Dr. Ercüment Ovalı,ne demişti
“1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan'da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim” paylaşımı ise büyük tepki topladı ve bu ilacın tedaviye uygun olup olmayacağı bilim insanlarınca tartışıldı.
Sağlık, 17 Nisan 2020 14:32
Yorumlar (0)