KUAFÖRLÜK KURSUNA YOĞUN İLGİ
Yaşam, 02 Şubat 2025 16:49Malatya Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü tarafından, bireysel gelişimi desteklemek ve istihdama katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Kuaförlük Kursu, yoğun ilgi görüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde düzenlenen Kuaförlük Kursu, uygulamalı eğitimler sayesinde katılımcılar hem teorik hem de pratik bilgilerle donatılarak, mesleki becerilerini geliştirme imkânı buluyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kurslar bireysel gelişimi desteklerken aynı zamanda kentteki kadın istihdamını da sağlamaya devam ediyor.
KADINLARIN MESLEKİ GELİŞİMİNE TAM DESTEK
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen kurslar, katılımcılara sektörün ihtiyaçlarına uygun bilgi ve deneyim kazandırıyor. Kursun en dikkat çekici özelliklerinden biri, birebir uygulamalı derslerle kursiyerlerin gerçek iş ortamlarını deneyimleme fırsatı elde etmesi olurken, aynı zamanda eğitim programı kapsamında saç kesimi, renklendirme, saç tasarımı gibi temel kuaförlük becerileri de öğretiliyor. Kursu başarıyla tamamlayan katılımcılar, hem kendi işlerini kurma hem de kuaförlük sektöründe istihdam edilme şansı yakalıyor. Aynı zamanda eğitimlere olan yoğun katılımla Malatyalı kadınların meslek edinme konusundaki istekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor.
HEM OKUYOR HEM DE MESELEKİ EĞİTİM ALIYORLAR
Kuaförlük Kursu’na katılan Fatma Zehra Yeşilcan ve Burse Beren Şekerci hem üniversite sınavlarına hazırlandıklarını hem de mesleki olarak kendilerini geliştirmek istediklerini belirttiler. Kursiyer Fatma Zehra Yeşilcan, “Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Kuaför kursunw geliyorum. Mesleki olarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere sağladığı Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde devam eden etüt merkezinde ders çalışıyorum” dedi.
Genç kursiyer Burse Beren Şekerci ise, “Ben de Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Arkadaşım Zehra kuaförlük kursunu önerdi bana. Ardından Kuaförlük Kursu’na katıldık. Belgelerimizi aldıktan sonra inşallah kendimize bir iş imkanı sağlayacağız. Üniversitede de bölüm olarak okumak istiyoruz. Bize bu kurs imkanını sunduğu için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz” dedi.
“HERKESE TAVSİYE EDİYORUM”
Kuaförlük Kursuna yeni başlayan kursiyer Gülhan Budak ise, “Benim Kuaförlük Kursu hakkında bilgim yoktu. Sonradan duydum ve hemen kaydımı yaptım. Bir bayan olarak bireysel anlamda her zaman saç bakımını zaten yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin açtığı Kuaförlük Kursuna katıldığım için çok memnun oldum. Burada bulunan öğretmen ve kursiyer arkadaşlarımla eğitim alıyor ve güzel bir gün geçiriyoruz. Bu tür kursların devamlı olmasını istiyoruz. Kuaförlük Kursu çok zevkli herkese tavsiye ediyorum” dedi.
“ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR”
Kuaförlük Kursu ile ilgili genel bilgiler veren kurs öğretmeni Rukiye Gerçek de, “Belirli kurs alanlarına katılım sağlayan kursiyerlerimizin eğitimlerini tamamlıyoruz. Aldıkları eğitim sonunda aldıkları belgelerle ileriki dönemlerde iş istihdamı sağlayacak ortamlar sunuyoruz. Kursiyerlerimiz kursa başladıklarında çok heyecanlı, şaşkın ve biraz stresli oluyorlar. Belli bir zaman sonra bu dönemi atlatıyorlar. Öğrenmenin yaşı yoktur. Her yaş grubundan öğrenmeye açık kursiyerlerimiz var. Kurslarımızın bitiminde kursiyerlerle iletişimimizi kesmiyoruz. Hem iş anlamında hem de ustalık sınavları için her zaman yanlarında oluyoruz. Her zaman onları desteklemeye devam ediyoruz. Günümüz şartlarında bizlere bir ortam sağlayan ve bu imkânları sunan Malatya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.
Yaşam, 02 Şubat 2025 16:49
Yorumlar (0)

Malatya'nın İl Oluşunun 101. Yılı

12.Arguvan Türkü Günleri 22 Nisan'da

Malatya Karması Suriye'de

Malatya'da Uyuşturucu ve Sigara Operasyonu

Malatya'da İşsiz Sayısı 22 Bin 783’e Geriledi

Malatya'da Kaçakçılıkla Mücadelede Devam Ediyor

Erkenek Tünelinde Kömür Yüklü Tır Alev Aldı

Bayraktar: Kayısı da Yüzde Yüze Varan Zarar Var

GEÇİT: KANSERLE MÜCADELEDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

AKRA Gran Fondo’da pedallar dostluk için döndü

Arguvan Belediyesi Bir Yılda Kar'a Geçti

Prof. Dr. İbrahim Atalay: Kayısıyı Çeşitlendirmeliyiz

Malatya'da Film gibi Bilezik Dolandırıcılığı

Yıldız: Rahmetli Özal’ı saygıyla anıyoruz

Ağbaba: Malatya Adeta İkinci Depremi Yaşıyor!

Başkan Sami Er, Özal ve Fendoğlu’yu Andı

Geçit: Özal ve Hamido'nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatıyor

Vali Yavuz: Merhum Turgut Özal’ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın İlk Kabzımalı

8. Cumhurbaşkanımız Özal'ı Rahmetle Anıyoruz

Taşkın: Özal ve Hamido'yu Rahmetle Anıyoruz

Sadıkoğlu, Tarım Bakanına Don Hasar dosyası sundu

YÖK Başkanı Özvar, Turgut Özal Üniversitesini Ziyaret Etti

Fendoğlu: Malatya'da tüm ürünler büyük zarar gördü

Tarım Bakanı Yapılacak Don Desteklerini Anlattı

Engelli Bireylerin Yaşam Mücadelesine Dikkat Çekildi

İnönü Üniversitesi'nin 50. Yılı Beyzadeler Konseri

Badminton Bölgesel Lig ve Süper Lig Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

İnönü Üniversitesi 50. Yaşını Kutluyor

Başkan Er, Erdoğan'a Zirai Don Hasarını Anlattı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Bakan: Malatya'nın Afet bölgesi ilan edilmesini istedik

Tüfenkci: Kayısımızın Tamamı Zarar Gördü

Ölmeztoprak: Tüm zirai don mağdurlarının sözcüsü olduk

Malatyalı firma Vesta A.Ş., İngiliz gıda devini satın aldı

Don Hasarından Sonra Yapılması Gereken İşlemler

MTÜ: Don zararının belirlenmesi için beklemek gerekiyor

İnönü Üniversitesinde Rektörler Paneli

Ölmeztoprak: Bakanlık'ta Zirai Don Toplantısı Yapılacak
