YRP Genel Başkan Vekili Prof.Dr. Aydal, Malatya’da ziyaretlerde bulundu
Siyaset, 07 Şubat 2025 06:14Yeniden Refah Partisi Genelbaşkan Vekili ve AR-Ge Başkanı Prof. Dr. Doğan Aydal, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Malatya’ya gelerek bir dizi temaslarda bulundu.

YRP İl Başkanı Burhan Kılıç ve il yönetiminin yanı sıra İlçe başkanları, Kadın Kolları ve Gemçlik Kolları başkanlarının eşlik ettiği proğramda ,6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok etkilenen ve yıkıma uğrayan illerin başında gelen Malatya’ya gelerek deprem bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Prof Dr. Aydal, Şehir Mezarlığı’ndaki deprem şehitliğini ziyaret etti, anıta karanfil bırakarak depremde şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyerek ,yakınlarını kaybeden vatandaşlara sabır diledi.
Depremde hayatını kaybeden vatandaşların kabirlerini ziyaret eden Prof . Dr. Aydal ,duygularına hakim olamayarak gözyaşı döktü. Görünen manzarayı içler acısı olarak değerlendiren Aydal;Allah,böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın “ dedi. Depremde hayatlarını kaybedenlerin kabirlerini ziyarete gelen yakınlarıyla tek tek görüşen Aydal, sabır dileyerek yaraların bir an önce sarılması noktasında her zaman ne gerekiyorsa yaptıklarını,her zaman vatandaşın sorunlarını dile getirerek çözümünün takipçisi olduklarının altını çizdi ve hükümetin maalesef yetersiz kaldığını söyledi.
11 ilde meydana gelen depremde ,hükümetin önceliğinin depremzede vatandaşın bir an önce normal hayatlarına kavuşmaları için tüm gücüyle çalışması gerektiğini vurgulayan Aydal ;” Yol yapılması lazım,köprü lazım,viyadük lazım,park bahçe ,çay bahçesi,çevre düzenlemesi lazım ama şimdi sırası değil, hatta hiç sırası değil. Senin vatandaşın başını sokacağı konuta ihtiyaç duyarken,esnafın iş yapacağı iş yerine ihtiyaç duyarken senin önceliğin bu olmalı. 21 metrekarelik konteynerde yaşam sürmenin zorluklarını biliyoruz, hükümetin de empati yapmasını,kendilerini konteynerde yaşayan vatandaşın yerine koymalarını ve buna göre önceliklerini belirlemelerini bekliyoruz.
Malatya,benim memleketim olduğu gibi ,diğer illerdeki 15 milyon depremzede de benim vatandaşım,ülkemin her köşesi memleketimizdir, her depremzede bizim ailemizdir. Yıkılmaya yüz tutmuş harabe yerlerde iş hayatlarını zorlukla yürüten esnafımız var, konteynerde siftahsız açıp kapatan esnafımız var, buna rağmen esnafın kapısına dayanıp vergi talep etmek, başını sokacağı konutu olmayan Depremzede esnaftan teminat istemek tam bir akıl tutulmasıdır." diye konuştu.
Siyaset, 07 Şubat 2025 06:14
Yorumlar (0)

Arguvan Belediyesi Bir Yılda Kar'a Geçti

Prof. Dr. İbrahim Atalay: Kayısıyı Çeşitlendirmeliyiz

Malatya'da Film gibi Bilezik Dolandırıcılığı

Yıldız: Rahmetli Özal’ı saygıyla anıyoruz

Ağbaba: Malatya Adeta İkinci Depremi Yaşıyor!

Başkan Sami Er, Özal ve Fendoğlu’yu Andı

Geçit: Özal ve Hamido'nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatıyor

Vali Yavuz: Merhum Turgut Özal’ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın İlk Kabzımalı

8. Cumhurbaşkanımız Özal'ı Rahmetle Anıyoruz

Taşkın: Özal ve Hamido'yu Rahmetle Anıyoruz

Sadıkoğlu, Tarım Bakanına Don Hasar dosyası sundu

YÖK Başkanı Özvar, Turgut Özal Üniversitesini Ziyaret Etti

Fendoğlu: Malatya'da tüm ürünler büyük zarar gördü

Tarım Bakanı Yapılacak Don Desteklerini Anlattı

Engelli Bireylerin Yaşam Mücadelesine Dikkat Çekildi

İnönü Üniversitesi'nin 50. Yılı Beyzadeler Konseri

Badminton Bölgesel Lig ve Süper Lig Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

İnönü Üniversitesi 50. Yaşını Kutluyor

Başkan Er, Erdoğan'a Zirai Don Hasarını Anlattı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Bakan: Malatya'nın Afet bölgesi ilan edilmesini istedik

Tüfenkci: Kayısımızın Tamamı Zarar Gördü

Ölmeztoprak: Tüm zirai don mağdurlarının sözcüsü olduk

Malatyalı firma Vesta A.Ş., İngiliz gıda devini satın aldı

Don Hasarından Sonra Yapılması Gereken İşlemler

MTÜ: Don zararının belirlenmesi için beklemek gerekiyor

İnönü Üniversitesinde Rektörler Paneli

Ölmeztoprak: Bakanlık'ta Zirai Don Toplantısı Yapılacak

Kocaelispor – Yeni Malatyaspor: 7-1

Başkan Er: Üreticilerin zararları imkânlar ölçüsünde karşılanacak

Yeşilyurt Belediye Meclisi 'Güçlendirme'yi Görüştü

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

Malatya'da Etil Alkol ve Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Ak Oğuz Kışlasına Bin 740 Konut Yapılacak

'Şampiyon Kim?' Bilgi Yarışması Başladı

Malatya'dan 59 Bin 976 Yolcu Uçtu

Ağbaba: Zirai Don Nedeniyle Meclise Araştırması İsteyeceğiz

İnönü Üniversitesinde 'İnönü Ailesi' Söyleşisi Yapılacak
