Yeşilyurt'ta Deprem Konutları Yapılıyor
Gündem, 21 Nisan 2025 08:14AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, kırsal konut projelerinin hızlı bir şekilde hayata geçtiği Çırmıhtı’da temelleri atılan yeni konutları incelediler.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise, modern, dayanıklı ve çevre dostu şekilde inşa edilecek kırsal konutların, sadece birer yapı değil; aynı zamanda tarihi ve kırsal bölgelerin geleceğine yapılan güçlü yatırımlar olduğunu söyledi.
Kadim Çırmıhtı’nın yaşam kalitesini artırıp, turizm potansiyelini artırmak adına hayata geçen projelere belediye olarak her türlü konuda destek verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Geçit, “ Uzun süren çalışmalar ve görüşmeler neticesinde kırsal konutlarımızın temellerini atmaya başladık, hayırlı olsun!.” şeklinde konuşarak yeni konutlarla birlikte Çırmıhtı’nın sosyal, kültürel ve tarihsel değerlerini yeniden ön plana çıkartacaklarına vurgu yaptı.
Kadim Çırmıhtı’da toplam 458 binadan bir kısmının temellerinin atıldığını ifade eden Başkan Geçit, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar alıp çok sayıda binanın yıkıldığı, tarihi ve turistik mekânlarıyla dikkat çekici özelliklere sahip kadim Çırmıhtı’nın geçmişten bugüne uzanan güçlü potansiyelini yeniden ön plana çıkarmak için kırsal konut projelerinin büyük önem taşıdığını söyledi. 31 Mart seçimlerinde ‘Çırmıhtı’yı, Gündüzbey’i, Banazı’yı, Kileyik’i ve tarihi bölgelerimizi yeniden ayağa kaldıracağız’ sözünü yerine getirmek için her türlü çaba ve gayreti gösterdiklerini hatırlatan Başkan Geçit, “Göreve geldiğimiz ilk dönem aldığımız Meclis Kararlarımızın yanı sıra Ankara ve Malatya’da yaptığımız ciddi temaslar ve görüşmeler neticesinde imar uygulamalarımızla birlikte buradaki yapılaşmanın önünü açtık, kolaylaştırdık ve gerekli izinleri verdik. Bu süreci Milletvekillerimiz, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte yürüttük. Sayın Bakanımızın da çok büyük destekleri oldu, kendisine şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yoğun süren çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık, konutlarımızın temelli atılıyor. Bölgenin kadim değerlerini ön plana çıkartacak, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına karşılık verecek konforlu, modern ve kaliteli yapılar inşa ediliyor. Buradaki evler sadece bir ev değil aynı zamanda bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkartacak şekilde tasarlandı. Kırsal konutlarımızın tüm aşamalarında destek ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, Çırmıhtı’nın tüm kadim değerlerini ön plana çıkartacak kırsal konutların yanı sıra diğer alt ve üst yapı yatırımlarıyla deprem yaralarının sarılacağını ve bugünden geleceğe daha güzel bir Çırmıhtı emanet edeceklerini söyledi.
Bölgede 16 farklı tip kırsal konut projelerinin uygulanacağını, yeni konutların modern ve güvenli olmasının yanı sıra bölgenin kültürü, tarihi ve turistik değerlerini ön plana çıkartacak tasarımlara sahip olacağını söyleyen Milletvekili Tüfenkci, “Çırmıhtı’ya özgü, hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek, bölgenin tüm değerlerini yansıtacak yeni konutlarımızla birlikte tarihi bölgelerimizin daha güçlü bir şekilde ayağa kalkmasını sağlayacağız. Belediye Başkanımız Prof. Dr.İlhan Geçit burayla gerçekten yakından ilgilendi, gerek Malatya’da gerekse de Ankara’da Sayın Bakanımızla yapılan görüşmelerde buraya büyük bir hassasiyet gösterdi, göreve geldiğinden beri canla başla çalıştı, buranın yeniden ayağa kalkması, imarı ve ihyası için ciddi emek verdi, kendisine teşekkür ediyorum. Konutlarımızın temellerini atarak süreci başlatmış oluyoruz. Toplamda 458 konutun ihalesi yapıldı, her bir konutumuzu inşa edip, hak sahiplerine teslim ederek buradaki yaşam kalitesini artırmış olacağız. Villa tarzına sahip yeni konutlarımız bittiği zaman daha farklı, daha güzel, herkesin hayranlık duyacağı bir Çırmıhtı ortaya çıkmış olacak. Hak sahibi vatandaşlarımız için farklı bölgelerde yürütülen yerinde dönüşüm ve TOKİ konutları çalışmaları devam ederken Ardıçtepe’de de yapımı süren konutlar yeni evlerine kavuşacak olan ailelerimize teslim edilecek. Yeşilyurt’umuzun geleceğini daha sağlam temeller üzerine kurmak için kararlılıkla ilerliyoruz.” dedi.
Arsası müsait olmayan vatandaşların Ardıçtepe, Gündüzbey, Banazı ve Yakınca’da inşa edilen TOKİ Konutlarından yararlanabileceklerini hatırlatan Milletvekili Tüfenkci konuşmasının devamında Çırmıhtı başta olmak üzere bölgedeki mahallelerin merkezlerini canlandıracak yeni çarşı projelerinden bahsederken, “Mahallelerimizin merkezlerine nitelikli, güzel ve modern yeni çarşı merkezleri kurarak buralardaki yaşam seviyesini artıracağız. Mahalle sakinlerimizin yanı sıra tarihi mahallelerimizin sosyal dokusunu yerinde görmek isteyen turistlerimiz ve misafirlerimizi en güzel alanlarda ağırlayarak bölgenin sosyal ve ekonomik hayatını hareketlendirmeyi hedefliyoruz. Sayın Bakanımızın Malatya ziyaretinde bu projeleri kendisine ileteceğiz. Tarihi bölgelerimizi, temelleri atılan yeni konutlarla, yaşam alanlarıyla ve çevre düzenlemeleriyle eskisinden daha güzel bir görüntüye kavuşturmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Çırmıhtı’da ki derenin ıslah edilmesi, temiz ve güzel bir görüntüye kavuşması içinde başlatılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Burada topyekün bir değişim yaşanacak, daha güzel bir Çırmıhtı, Gündüzbey, Banazı, Kileyik ve Yakınca’yı hep birlikte inşa ve ihya edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Gündem, 21 Nisan 2025 08:14
Yorumlar (0)

Malatya Zirai Donun Yaralarını Sarmak İçin Toplandı

AK Parti'den Akçadağ'a Ziyaret

Kuzey Kuşak Yolunda Çalışmalar Sürüyor

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR BAL LİGİNDE

MASTÖB Başkanı Özdemir Arapgir'i Ziyaret Etti

Malatya'ya ilk Traktörün Gelişi

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ni Mimsan Isıtacak

Battalgazi'de Kırsal Mahallelerin Yolu Yapılıyor

AĞBABA: ÜRETİM OLMAZSA İNSANLAR NEYLE GEÇİNECEK?

23 Nisan Kapalı Spor Salonunda Kutlanacak

Yeni Malatyaspor 0-4 Adanaspor

Malatya Yeşilyurt Spor 3. Lig'e yükseldi

Malatya'nın İl Oluşunun 101. Yılı

12.Arguvan Türkü Günleri 22 Nisan'da

Malatya Karması Suriye'de

Malatya'da Uyuşturucu ve Sigara Operasyonu

Malatya'da İşsiz Sayısı 22 Bin 783’e Geriledi

Malatya'da Kaçakçılıkla Mücadelede Devam Ediyor

Erkenek Tünelinde Kömür Yüklü Tır Alev Aldı

Bayraktar: Kayısı da Yüzde Yüze Varan Zarar Var

GEÇİT: KANSERLE MÜCADELEDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

AKRA Gran Fondo’da pedallar dostluk için döndü

Arguvan Belediyesi Bir Yılda Kar'a Geçti

Prof. Dr. İbrahim Atalay: Kayısıyı Çeşitlendirmeliyiz

Malatya'da Film gibi Bilezik Dolandırıcılığı

Yıldız: Rahmetli Özal’ı saygıyla anıyoruz

Ağbaba: Malatya Adeta İkinci Depremi Yaşıyor!

Başkan Sami Er, Özal ve Fendoğlu’yu Andı

Geçit: Özal ve Hamido'nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatıyor

Vali Yavuz: Merhum Turgut Özal’ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın İlk Kabzımalı

8. Cumhurbaşkanımız Özal'ı Rahmetle Anıyoruz

Taşkın: Özal ve Hamido'yu Rahmetle Anıyoruz

Sadıkoğlu, Tarım Bakanına Don Hasar dosyası sundu

YÖK Başkanı Özvar, Turgut Özal Üniversitesini Ziyaret Etti

Fendoğlu: Malatya'da tüm ürünler büyük zarar gördü

Tarım Bakanı Yapılacak Don Desteklerini Anlattı

Engelli Bireylerin Yaşam Mücadelesine Dikkat Çekildi

İnönü Üniversitesi'nin 50. Yılı Beyzadeler Konseri
