Büyükşehir Belediyesi Horata'yı yeniden düzenledi
Gündem, 13 Mayıs 2020 06:33Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaz aylarında, serin havası ve soğuk suyu ile Malatyalıların yoğun olarak ziyaret ettiği Horata Mesire alanında incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Horata Mesire alanında yapılan geziye Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Tarımsal Hizmetler ve Park Bahçeler Daire Başkanı Berkan Samanlıoğlu, Yeni Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Uçak, Bahçebaşı Mahalle Muhtarı Cahit Işıldak, Su Mahalle Muhtarı Özkan Koca ile bazı daire müdürleri katıldı.
Horata Malatyalıların yaz aylarında yoğun olarak ziyaret ettiği bir mesire alanı
Horata Mesire alanının Malatyalılar için çok önemli bir merkez olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Malatyalı hemşerilerimizin yoğun olarak ziyaret ettiği, Malatya’nın sembol mekânlarından ve Malatya ile özdeşleşmiş bir alan olan Horata Mesire alanında başlatmış olduğumuz çevre düzenleme çalışmalarının yanında, çevre taş duvarları ve kanal duvarları tamamen yenilendi.
Büyükşehir Belediyesi olarak Horata Mesire alanında vatandaşlar için büyük tehlike arz eden yaklaşık 2 bin metreküp taş duvarı yeniden yaparak, eskiden olduğu gibi vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile piknik yapacakları, dinlenecekleri bir mekân haline getirdik.
Horata Mesire alanında bulunan su kaynağımız bu yıl oldukça fazla, suyun olduğu yerde hayatın olduğunu hepimiz biliyoruz. İnşallah hemşerilerimizin nefes alacakları, piknik yapacakları, güzel vakit geçirecekleri bir mekan olarak bu alanı hizmete sunacağız.
Bu alanda yapılan düzenleme çalışmalarından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Horata Mesire alanımız vatandaşlarımıza ve muhtarlarımıza hayırlı olsun” dedi.
Muhtarlardan teşekkür
Yeni Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Uçak, Bahçebaşı Mahalle Muhtarı Cahit Işıldak ve Su Mahalle Muhtarı Özkan Koca ise yaptıkları teşekkür konuşmasında, “Büyükşehir Belediyemize yapılan çevre düzenleme çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Horata Mesire alanı çevresindeki duvarlar toprak kaymalarından dolayı yıkılmak üzereydi. Büyükşehir Belediyemiz yaptığı çalışmalarda bu duvarları tamamen yeniledi. Bu çalışmalarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.
Gündem, 13 Mayıs 2020 06:33
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor, Bandırmaspor'a 3-1 Mağlup

Malatya'nın 3 İlçesinde Çilek Bahçeleri Kuruldu

Yaren Yolcu’dan Umuda Yolculuk: Kiraz Çiçeği

Malatya'da 2025'!de 78 Milyarlık Yatırım Yapılıyor

Down sendromlu özel bireylerin Hayallerini Gerçekleştirdiler

BATTALGAZİ’DE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Dağ Bisikleti Etap Yarışları sıralama turu ile start aldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm desteği 2,5 Milyona Çıkarılmalı

MASKİ Göller'in İçme Suyu Şebekesini Yeniliyor

Yeşilyurt'un ‘Taziye Evleri’ Projesine Destek Geldi

Fendoğlu: Malatya’da Kayısı Üreticisine Acil Destek Şart

HAYVANLARI KORUMA KURULU TOPLANDI

Büyükşehir'de Encümen ve Komisyon Üyeleri Seçildi

MAGİNDER Göztepe'ye Taziye Evi Yapacak

Yazar Hayati İnanç Battalgazili Gençlerle Buluşuyor

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Selçuk, flamingoların büyüleyici görüntülerine şahit oluyor

Malatya İpek Yolu Kariyer Fuarı'na Büyük Önem Veriyor

Doğanşehir'de Kaza: 1 Kişi Öldü, 3 Kişi Yaralandı

Malatya Çarşısında Teslimatlar Yıl Sonunda Yapılacak

Kariyer Fuarı Hazırlıkları Toplantısı Yapıldı

Yeşilyurt'ta Encümen ve İhtisas Komisyon Üyeleri Belli Oldu

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Malatya'da Hırsızlık Yapan Şahıslar Yakalandı

Dr. Vahap Şahin'in Acı Günü

Beylerderesi Göleti Foseptik Çukuruna Döndü

Ağbaba: TFF Malatya Futbolundan Elini Çekmelidir

Yıldız: 'Darp Eden Takım 3 Puanla Ödüllendirilemez'

Meteoroloji Uyardı: Orta Şiddette Don Bekleniyor

Dernek Mahallesi’ne Gençlik Merkezi Yapılıyor

Tekerlekli Basketbol Takımı 1. Lige Yükseldi

MASKİ: Dilek'e Arıtma Tesisi Değil, Kanalizasyon Hattı Yapılıyor

KAYISIDA “ÇİL VE 'MONİLYA” TEHLİKESİ

BATTALGAZİ’DE BAYRAM TATİLİ HİZMETLE GEÇTİ

Malatya'da 'Tecavüz İlacı' GHB Ele Geçirildi

Hekimhan’da tır devrildi: 1 Yaralı

Muğla'da Malatyalılar, Malatyalılar Gününü Kutladı

Ölmeztoprak: Hasar Tespit Sürecini Yakından Takip Edeceğiz

Ağbaba: Kayısıda dolu hasar tespitleri yapılmalı
