'Türkiye'de Kooperatifçilik ve Kadın Kooperatifleri Paneli' Düzenlendi

Ekonomi, 20 Temmuz 2020 20:04

Vali Aydın Baruş ve eşi Nagehan Baruş, “Türkiye'de Kooperatifçilik ve Kadın Kooperatifleri Paneline” katıldı.

'Türkiye'de Kooperatifçilik ve Kadın Kooperatifleri Paneli' Düzenlendi

Malatya'da, yerel ürünlerle ilgili kooperatiflerin nasıl etkin bir şekilde kurulup yönetilebileceği, kadın girişimciler ve kooperatiflerle bir araya gelineceğinin anlatılacağı panel Malatya Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlendi. Malatya AK Parti Milletvekili Öznur Çalık’ın moderatörlüğünde, ESKGM Genel Müdürü Necmettin Erkan, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, TKDK Başkanı Dr. Muhammed Adak ve Kadın Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Ahsen Arıöz Bozkuş’un konuşmacı olarak katıldığı panele Vali Aydın Baruş, eşi Nagehan Baruş, Malatya AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan ve kadın girişimciler katıldı.

Vali Aydın Baruş’un eşi Nagehan Baruş yaptığı konuşmada, “Yeni nesillerin yetiştirilmesinde vazgeçilmez bir paya sahip olan kadınlar, bu anlamda bir ülkenin geleceğini inşa eden mimarlardır.

Bugün artık toplumsal hayatın her alanında yer alan kadınların ülkelerin ekonomik ve sosyal refah düzeyinin artmasında her geçen gün daha büyük bir pay üstlendiğine şahit olmaktayız. Günümüz dünyasının iktisadi ve sosyal imkânlar bakımından ileri ülkelerine baktığımızda kadının toplumdaki rolünün ne kadar önemsendiğini kolaylıkla görebiliriz. Ülkemizde de kadınların hergeçen gün hayatın içerisinde aktif olarak rol alması, hükümetlerimiztarafından gerçekleştirilen reform niteliğindekidüzenlemelerin açtığı fırsatlardan en iyi şekilde yararlanması, ülkemizin dört bir tarafında, yeteneklerini birleştirerek üreten, ürettiklerini de iktisadi olarak değerlendirebilen kadınlarımızın kurduğu kooperatifler başarıhikâyeleri yazıyorlar.

Kadınların birbirine güven ve inanma konusundaki erkeklerden daha olumlu olan tavırlarının bu kooperatiflerin hayatiyetini devam ettirmede çok önemli bir unsur olduğunu düşünüyorum.

Sizlerin yetenek ve becerilerinizi birleştirerek ortak bir güç haline geleceğiniz kooperatifleşme, yarın sizlere çok önemli kapılar açacaktır. El emeğiyle göz nuruyla, sabırla ürettiğiniz, ortaya çıkardığınız ürünlerin değerini bulması, diğer insanlar tarafından talep edilmesi için bu gücü kullanmamız gerekiyor. Kooperatifleşme sadece el emeğinizin karşılığını alma anlamında değil, kendinize ve diğer kadınlara olan güveninizin artmasını da sağlayacak, böylece ailevi ve toplumsal durumunuzun iyileşmesine de çok önemli katkılar sağlayacaktır.

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından bugün il merkezinde ve müteakip günlerde ilçelerimizde gerçekleştirilecek panel ve sunumların, kadınlarımızın kooperatifçilik konusundaki bilgi ve bilinçlerinin artmasına, bu sayede pek çok kadınımızın ekonomi hayatına adım atarak hem ailesine, hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan başarılı şahsiyetler olarak ortaya çıkmasına, çok önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.

Son yıllarda özellikle tarım ve ticaret alanında sağlanan iş kurma imkânlarından istifade eden kadınlarımızın, başarılı birer iş kadını olarak kendilerini ispatladığını görmek bizlere gurur vermektedir. Kadın olmanın en önemli özelliklerinden birisinin sebatkârolmak, yani başladığı bir işi en iyi şekilde yapmak ve sonuçlandırmak olduğunu söylemenin yanlış olmayacağı kanaatindeyim. Girişimcilik konusunda gerekli eğitimi alan, devletimiz tarafından sağlanan kredi ve hibe olanaklarını kullanan kadınlarımızın bu sebatkârlığı sayesinde, başarılı ekonomik işletmeler kurduğunu ve bu işletmeleri büyüterek devam ettirdiğini görüyoruz. Ancak, sadece kadın olarak değil, insan olarak da bazen tek başına başaramayabileceğimiz ve üstesinden gelemeyeceğimiz zorluklar içeren işler olduğunu da unutmamamız gerektiğini belirmek istiyorum; “Bir Elin NesiVar, İki Elin Sesi Var” atasözünü böyle durumlarda, hatırlıyoruz.

Bu programların ilimiz genelinde düzenlenmesini sağlayan başta ticaret bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan hanımefendiye, bu çalışmalarda emeği geçecek olan başta genel müdürlerimiz olmak üzere ticaret bakanlığının tüm yetkililerine, çok teşekkür ediyor, hayatın kurucu unsurları olan saygıdeğerkadınlarımıza enderin saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Bu toplantının ve toplantılar dizisinin, çalıştayların ilimizde düzenlenmesinde katkı sağlayan ve gerekli talimatları veren Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Yine bu çalışmaların hafta boyunca ilimizde gerçekleştirilmesi konusunda girişimlerde bulunan ve ona destek olan Milletvekilimiz Sayın Öznur Çalık hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar ilimizde kooperatifçilik konusundaki bilinçlenmeyi arttıracak ve bu konuda hem kadınlarımızın hem de erkeklerimizin insiyatif alması yönündeki cesaretlerine katkıda bulunacaktır. Yine bugüne kadar geçen yıldan başlayan çalışmalarda fiili olarak da bizi bir araya getirip kooperatifleşmesine çok büyük katkıları bulunan çok değerli Nagihan Baruş hanımefendiye, Büyükşehir Belediye Başkanımız eşleri Sayın Hafize Gürkan hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. diyerek sözlerine Başlayan Vali Baruş, “Gerçekten kadınlar güçlerini bir araya getirdiği zaman başaramayacakları bir girişim olamaz bundan eminiz ve bugün çok sevinçliyim ki Malatya kadınları bu konuda gerekli duyarlılığa sahipler ve gelecekte çok büyük başarılara imza atacaklar ki 6 tane kadar kooperatifimiz olması bunu gösteriyor. Buradan şunu da ifade etmek istiyorum, kadınlarımızın ortaya koymuş olduğu her çabanın  yanlarında destek olacağız. Özellikle Kadın Kooperatifleri kurulması noktasında ben ilin Valisi olarak kadınlarımızın her türlü girişiminde bana gelmelerini, bana ulaşamadıkları takdirde kaymakamlığımıza ulaşmalarını ve bu kuruluş aşamasındaki yaşadıkları zorluklar ile ilgili kendilerine her türlü desteği vereceğimi de ifade etmek istiyorum. Kadını güçlü olmayan bir ülke ne ekonomik bakımdan, ne sosyal bakımdan, ne kültürel bakımdan güçlü olabilir. Bugün dünyanın gelişmiş ülkelerinde bakın, örnek alınan ülkelerine bakın hepsinin ekonomik hayatında, sosyal hayatında kadın çok aktif rol aldığını görüyoruz ve o ülkenin ekonomisine sosyal hayatına çok değer katkılar sunduğunu görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadınlarımızın Türkiye ekonomisine ve Türkiye'nin sosyal hayatına olan katkıları çok hızlı bir şekilde artmakta. Çünkü bütün Bakanlıklarımız kadın girişimcilerimize destek veriyorlar. Bugün aramızda 4 tane Bakanlığımızın temsilcileri burada. Yani Tarım ve Orman Bakanlığımızın,  Ticaret Bakanlığımızın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın ve Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın temsilcileri burada.  Bu 4 Bakanlığımız başta olmak üzere bütün bakanlıklarımız kadınlarımızın bir araya gelerek oluşturacakları yapılara, Kooperatiflere büyük destek veriyorlar. Bunlardan istifade etme yolunda bu düzenlenen panelin ve öğleden sonra da Kooperatifçilik konusunda devam edecek panel ve çalışmaların yine ilçelerimizde kooperatifçilik otobüsü olarak devam edecek çalışmaların çok önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.

Malatya kadınının başaramayacağı hiçbir iş yok. Yeter ki biz buna inanalım birbirimize güvenelim ki birbirine güven konusunda kadınlarımız gerçekten erkeklerden üstün yani birbirine sadakat konusunda, inanma konusunda dolayısıyla onlar bir araya geldikleri zaman Malatya ekonomik ve sosyal bakımdan hareketli olacak ve emeklerini, güçlerini birleştirdikleri zamanda el emeğiyle, göz nuruyla üretmiş oldukları ürünler değerini bulunacaktır diyorum” dedi.

   

Ekonomi, 20 Temmuz 2020 20:04

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Fendoğlu: Malatya’da Kayısı Üreticisine Acil Destek Şart

Fendoğlu: Malatya’da Kayısı Üreticisine Acil Destek Şart

HAYVANLARI KORUMA KURULU TOPLANDI

HAYVANLARI KORUMA KURULU TOPLANDI

Büyükşehir'de Encümen ve Komisyon Üyeleri Seçildi

Büyükşehir'de Encümen ve Komisyon Üyeleri Seçildi

MAGİNDER Göztepe'ye Taziye Evi Yapacak

MAGİNDER Göztepe'ye Taziye Evi Yapacak

Yazar Hayati İnanç Battalgazili Gençlerle Buluşuyor

Yazar Hayati İnanç Battalgazili Gençlerle Buluşuyor

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Selçuk, flamingoların büyüleyici görüntülerine şahit oluyor

Selçuk, flamingoların büyüleyici görüntülerine şahit oluyor

Malatya İpek Yolu Kariyer Fuarı'na Büyük Önem Veriyor

Malatya İpek Yolu Kariyer Fuarı'na Büyük Önem Veriyor

Doğanşehir'de Kaza: 1 Kişi Öldü, 3 Kişi Yaralandı

Doğanşehir'de Kaza: 1 Kişi Öldü, 3 Kişi Yaralandı

Malatya Çarşısında Teslimatlar Yıl Sonunda Yapılacak

Malatya Çarşısında Teslimatlar Yıl Sonunda Yapılacak

Kariyer Fuarı Hazırlıkları Toplantısı Yapıldı

Kariyer Fuarı Hazırlıkları Toplantısı Yapıldı

Yeşilyurt'ta Encümen ve İhtisas Komisyon Üyeleri Belli Oldu

Yeşilyurt'ta Encümen ve İhtisas Komisyon Üyeleri Belli Oldu

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Malatya'da Hırsızlık Yapan Şahıslar Yakalandı

Malatya'da Hırsızlık Yapan Şahıslar Yakalandı

Dr. Vahap Şahin'in Acı Günü

Dr. Vahap Şahin'in Acı Günü

Beylerderesi Göleti Foseptik Çukuruna Döndü

Beylerderesi Göleti Foseptik Çukuruna Döndü

Ağbaba: TFF Malatya Futbolundan Elini Çekmelidir

Ağbaba: TFF Malatya Futbolundan Elini Çekmelidir

Yıldız: 'Darp Eden Takım 3 Puanla Ödüllendirilemez'

Yıldız: 'Darp Eden Takım 3 Puanla Ödüllendirilemez'

Meteoroloji Uyardı: Orta Şiddette Don Bekleniyor

Meteoroloji Uyardı: Orta Şiddette Don Bekleniyor

Dernek Mahallesi’ne Gençlik Merkezi Yapılıyor

Dernek Mahallesi’ne Gençlik Merkezi Yapılıyor

Tekerlekli Basketbol Takımı 1. Lige Yükseldi

Tekerlekli Basketbol Takımı 1. Lige Yükseldi

MASKİ: Dilek'e Arıtma Tesisi Değil, Kanalizasyon Hattı Yapılıyor

MASKİ: Dilek'e Arıtma Tesisi Değil, Kanalizasyon Hattı Yapılıyor

KAYISIDA “ÇİL VE 'MONİLYA” TEHLİKESİ

KAYISIDA “ÇİL VE 'MONİLYA” TEHLİKESİ

BATTALGAZİ’DE BAYRAM TATİLİ HİZMETLE GEÇTİ

BATTALGAZİ’DE BAYRAM TATİLİ HİZMETLE GEÇTİ

Malatya'da 'Tecavüz İlacı' GHB Ele Geçirildi

Malatya'da 'Tecavüz İlacı' GHB Ele Geçirildi

Hekimhan’da tır devrildi: 1 Yaralı

Hekimhan’da tır devrildi: 1 Yaralı

Muğla'da Malatyalılar, Malatyalılar Gününü Kutladı

Muğla'da Malatyalılar, Malatyalılar Gününü Kutladı

Ölmeztoprak: Hasar Tespit Sürecini Yakından Takip Edeceğiz

Ölmeztoprak: Hasar Tespit Sürecini Yakından Takip Edeceğiz

Ağbaba: Kayısıda dolu hasar tespitleri yapılmalı

Ağbaba: Kayısıda dolu hasar tespitleri yapılmalı

Güney Kore Televizyonu Mağara Ev'de Yaşamı Belgesel Yapıyor

Güney Kore Televizyonu Mağara Ev'de Yaşamı Belgesel Yapıyor

Almanya'da Fetiyeliler Kanserden Korunma Etkinliği Düzenledi

Almanya'da Fetiyeliler Kanserden Korunma Etkinliği Düzenledi

Doğanşehir'i Dolu Vurdu

Doğanşehir'i Dolu Vurdu

Malatya'da Kuru Kayısı İhracat Arttı, Geliri Düştü

Malatya'da Kuru Kayısı İhracat Arttı, Geliri Düştü

Yeşilyurtspor: Siverek Takımlara Şiddet Uyguluyor

Yeşilyurtspor: Siverek Takımlara Şiddet Uyguluyor

CHP Ekrem İmamoğlu için İmza Kampanyası Başlattı

CHP Ekrem İmamoğlu için İmza Kampanyası Başlattı

Malatya İnönü Üniversitesi 50 Yaşında

Malatya İnönü Üniversitesi 50 Yaşında

Yeni Malatyaspor Farklı Mağlup Oldu: 5-0

Yeni Malatyaspor Farklı Mağlup Oldu: 5-0

Bakan: Malatya'da sorumluluğun hakkını vermek zorundayız

Bakan: Malatya'da sorumluluğun hakkını vermek zorundayız

Malatya'da Ağır Hasarlı Binada Kendini Astı

Malatya'da Ağır Hasarlı Binada Kendini Astı

Malatya'da Ekmeğe Zam: Pide 12,5 TL Oldu

Malatya'da Ekmeğe Zam: Pide 12,5 TL Oldu