20 takımlı Süper Lig geliyor
Spor, 29 Temmuz 2020 18:00Kulüpler Birliği dün toplandı, 18 takım da düşmenin kaldırılması fikrinde birleşti. TFFnin bugün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlunun katılımıyla yapacağı toplantının ardından tarihi kararı açıklaması bekleniyor. Malatya bu karara kilitlendi.

Pandemi süreci nedeniyle verilen 3 aylık aranın ardından devam eden Süper Lig ’de sezon hafta sonu tamamlandı. Ligin bitiminin ardından toplanan Kulüpler Birliği’nin gündeminde yer alan konulardan biri ligden düşmenin bu sezon için kaldırılması yönündeydi. Liglerin yeniden başlatılması gündeme geldiğinde 7 takımın talep ettiği düşmenin yaşanan olağanüstü durum nedeniyle kaldırılması isteğine TFF olumlu yanıt vermemişti.
Bir sezon 21 takım
Kulüpler Birliği’nin dünkü toplantısında ise 18 takım da düşmenin bu sezona özel olarak kaldırılması yönünde görüş birliğine vardı. Bu konunun da kısa süre içerisinde TFF’ye sunulması kararlaştırıldı. Kulüplerin isteğinin bugün TFF ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla saat 14.00’te başlayacak toplantıda masaya yatırılacağı bildirildi. Bu sezon düşen Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatya’nın önümüzdeki sezon da Süper Lig’de devam etmelerine onay çıkacağı öğrenildi. 1. Lig’den gelen Hatay ve B.B.Erzurum ile yarınki Play-Off finalinde karşılaşacak Adana Demir veya Karagümrük’ten birinin de katılımıyla önümüzdeki sezon 21 takımla oynanacak.
Büyük ligler örnek alındı
Gelecek yıl 4 takım ligden düşürülecek, Süper Lig daha sonraki sezonlarda 20 takımla devam edecek. TFF’nin bu kararı almasının altında yatan nedenin sadece pandemi süreciyle yaşanan olumsuzluklar olmadığı, Avrupa’nın büyük ligleri gibi rekabeti artırma adına 20 takımlı ligin düşünüldüğü bildirildi.
Yabancı aynen devam...
Bakan Kasapoğlu’nun katılacağı toplantıda ayrıca yabancı konusunun da aynen devam etmesi yönünde karar alınacağı gelen bilgiler arasında. Önümüzdeki sezondan itibaren 8’i sahada 14 yabancıya izin veren değişiklikten şikayetçi olan kulüpler, görüşlerini TFF’ye iletti. Pandemi süreci, yayıncı kuruluşun indirim talebi ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle yabancı sayısında birden yapılacak büyük çaplı değişimin takımlara çok fazla zarar vereceği yönündeki görüşlerin TFF tarafından dikkate alındığı kaydedildi. 2020-2021 sezonundan itibaren bu yıl olduğu gibi 12’si maç kadorsunda kadroda, 14 yabancı ile devam edilmesi öngörülüyor. Değişikliğin 2021-2022’den itibaren uygulanması gündemde.
Kaynak:FANATİK-Safa Can Konuksever
Spor, 29 Temmuz 2020 18:00
Yorumlar (0)

Arguvan Belediyesi Bir Yılda Kar'a Geçti

Prof. Dr. İbrahim Atalay: Kayısıyı Çeşitlendirmeliyiz

Malatya'da Film gibi Bilezik Dolandırıcılığı

Yıldız: Rahmetli Özal’ı saygıyla anıyoruz

Ağbaba: Malatya Adeta İkinci Depremi Yaşıyor!

Başkan Sami Er, Özal ve Fendoğlu’yu Andı

Geçit: Özal ve Hamido'nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatıyor

Vali Yavuz: Merhum Turgut Özal’ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın İlk Kabzımalı

8. Cumhurbaşkanımız Özal'ı Rahmetle Anıyoruz

Taşkın: Özal ve Hamido'yu Rahmetle Anıyoruz

Sadıkoğlu, Tarım Bakanına Don Hasar dosyası sundu

YÖK Başkanı Özvar, Turgut Özal Üniversitesini Ziyaret Etti

Fendoğlu: Malatya'da tüm ürünler büyük zarar gördü

Tarım Bakanı Yapılacak Don Desteklerini Anlattı

Engelli Bireylerin Yaşam Mücadelesine Dikkat Çekildi

İnönü Üniversitesi'nin 50. Yılı Beyzadeler Konseri

Badminton Bölgesel Lig ve Süper Lig Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

İnönü Üniversitesi 50. Yaşını Kutluyor

Başkan Er, Erdoğan'a Zirai Don Hasarını Anlattı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Bakan: Malatya'nın Afet bölgesi ilan edilmesini istedik

Tüfenkci: Kayısımızın Tamamı Zarar Gördü

Ölmeztoprak: Tüm zirai don mağdurlarının sözcüsü olduk

Malatyalı firma Vesta A.Ş., İngiliz gıda devini satın aldı

Don Hasarından Sonra Yapılması Gereken İşlemler

MTÜ: Don zararının belirlenmesi için beklemek gerekiyor

İnönü Üniversitesinde Rektörler Paneli

Ölmeztoprak: Bakanlık'ta Zirai Don Toplantısı Yapılacak

Kocaelispor – Yeni Malatyaspor: 7-1

Başkan Er: Üreticilerin zararları imkânlar ölçüsünde karşılanacak

Yeşilyurt Belediye Meclisi 'Güçlendirme'yi Görüştü

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

Malatya'da Etil Alkol ve Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Ak Oğuz Kışlasına Bin 740 Konut Yapılacak

'Şampiyon Kim?' Bilgi Yarışması Başladı

Malatya'dan 59 Bin 976 Yolcu Uçtu

Ağbaba: Zirai Don Nedeniyle Meclise Araştırması İsteyeceğiz

İnönü Üniversitesinde 'İnönü Ailesi' Söyleşisi Yapılacak
