'GELİNCİK TEPESİNİN DOĞAL YAPISI KORUNMALI'
Ekonomi, 14 Ağustos 2020 14:40Malatya Kent Konseyi Şehir Gönüllüleri Meclisi Danışma Kurulu, Orduzu Bölgesinde yer alan Gelincik Tepesinin bulunduğu bölgenin, yaşanan 24 Ocak Malatya - Elazığ depreminden sonra toplu konut alanı olarak tahsisi edilmesi ile ortaya çıkan yapılaşmanın Gelincik Tepesinin tarihsel ve doğal görünümüne ilişkin avantajları ve dezavantajları istişare etmek üzere bir toplantı düzenlendi.
Kent Konseyi’nde düzenlenen toplantıya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Şehir Gönüllüleri Meclisi Başkanı Mehmet Karabay ve danışma kurulu üyeleri katıldı.
Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Kent Konseyi yönetmeliği ve yönergesinde belirtilen kentin hak ve hukukunun korunması noktasına atıfta bulunarak bu doğrultuda çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Şehir Gönüllüleri Meclisi’nin çalışmalarına da değinen Artan, “ Şehir Gönüllüleri Meclisimiz informal bir yapıya sahip olup, Malatya’yı ilgilendiren her konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, mevcut sorunları tespit edip çözüm önerileri ile birlikte başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara iletmek gibi önemli görevleri bulunmaktadır” dedi.
Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, gündem maddesi olan Gelincik Tepesi’nin fiziki yapısı ve hikâyesi hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Orduzu Mahallesi sınırları içerisinde TOKİ tarafından projelendirilen Gelincik Konutlarının tapu kayıtlarında Margap Mevkii olarak yer alan bölgede yapıldığını, Gelincik Tepesi’nin bu mevkinin kültürel ve jeolojik açıdan en önemli bölümü olduğunu, Margap Göleti ve Tüllük Tepesi ile birlikte bu bölümün yeşil alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini, bu itibarla Gelincik Tepesi’nin Malatya’nın her bölgesinde rahat bir şekilde görülebildiğini söyleyen Artan, 24 Ocak Malatya - Elazığ depreminden sonra bu bölgede TOKİ tarafından 1500 konutun yükseldiğini belirtti. Bu anlamda Gelincik Tepesi’nin mevcut konumu ve doğasını koruyarak önlem alınmasının elzem olduğunu belirten Artan, “Şehir Gönüllüleri Meclisi olarak burayı korumak adına neler yapabiliriz? Öneri ve fikirlerimizi Büyükşehir Belediyemize sunmak üzere toplandık” dedi.
Toplantıya katılan katılımcılar Gelincik Tepesi’nin mevcut durumunun korunması konusunda hem fikir olarak konu ile ilgili mimar, mühendis, arkeolog, sosyolog ve ilgili kişilerin yer aldığı bir komisyon oluşturulması ve bu alanın tarihi, kültürel ve doğal güzelliği ile bütünleşmiş bir rekreasyon alanına dönüştürülmesi konusunda görüş ve önerileriler belirttiler.
Ekonomi, 14 Ağustos 2020 14:40
Yorumlar (0)