Başkan Gürkan Narmikan Kavununu inceledi
Ekonomi, 23 Ağustos 2020 09:50Arguvan'ın susuz kıraçlarında yetişen Narmikan kavunu satışa çıkarken, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Namikan kavununu ineceledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arguvan’da bir dizi ziyarette bulundu. İlçe belediyesi ziyaretinden sonra organik tarım yapan bir çiftçiyi ziyaret eden Başkan Gürkan, Narmikan kavunu, karpuzu ve yerli domatesi inceledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arguvan da daha organik tarım yaparak sebze yetiştiren bir çiftçiyi ziyaret etti. Çiftçilere her zaman destek olduklarını belirten Başkan Gürkan, Narmikan kavunu, karpuzu ve domatesini inceledi. Başkan Gürkan, yaptığı açıklamada, “Malatya’nın suyunun ve toprağının bol alması, son süreç içerisinde kooperatiflerimiz ile çiftçilerimizin organik tarıma yönelmesi Malatya için önemli bir kazanımdır. Burada gördüğümüz gibi sebzelerin organik olarak yetiştirilmesiyle hem çiftçilerimiz açısından hem sağlık açısından hem de ekonomi anlamında önemli bir katma değer üretilmiş oluyor” dedi.
Aynı zamanda sağlıklı bir toplum için genetiği bozulmamış sebze meyvelerin olmasının önemli olduğu kanaatinde olduğunu kaydeden Başkan Gürkan, “Böyle ürünlerin toplum nezdinde önemli bir talep gördüğüne şahit oluyoruz. Bu anlamda Arguvan İlçemizde çiftçi kardeşimizin kendi ürünlerinden elde ettiği tohumları tekrar toprakla buluşturup ürettiği sebzeleri görüyoruz. Kendisine teşekkür ediyoruz, bol kazançlar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ziyarette, Başkan Gürkan, ücretiyle aldığı kavunu beraberindekilere ikram etti. Kavunu, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, doğrayıp hazırlayarak hazır bulunanlara tattırdı.
Ekonomi, 23 Ağustos 2020 09:50
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor 0-4 Adanaspor

Malatya Yeşilyurt Spor 3. Lig'e yükseldi

Malatya'nın İl Oluşunun 101. Yılı

12.Arguvan Türkü Günleri 22 Nisan'da

Malatya Karması Suriye'de

Malatya'da Uyuşturucu ve Sigara Operasyonu

Malatya'da İşsiz Sayısı 22 Bin 783’e Geriledi

Malatya'da Kaçakçılıkla Mücadelede Devam Ediyor

Erkenek Tünelinde Kömür Yüklü Tır Alev Aldı

Bayraktar: Kayısı da Yüzde Yüze Varan Zarar Var

GEÇİT: KANSERLE MÜCADELEDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

AKRA Gran Fondo’da pedallar dostluk için döndü

Arguvan Belediyesi Bir Yılda Kar'a Geçti

Prof. Dr. İbrahim Atalay: Kayısıyı Çeşitlendirmeliyiz

Malatya'da Film gibi Bilezik Dolandırıcılığı

Yıldız: Rahmetli Özal’ı saygıyla anıyoruz

Ağbaba: Malatya Adeta İkinci Depremi Yaşıyor!

Başkan Sami Er, Özal ve Fendoğlu’yu Andı

Geçit: Özal ve Hamido'nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatıyor

Vali Yavuz: Merhum Turgut Özal’ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın İlk Kabzımalı

8. Cumhurbaşkanımız Özal'ı Rahmetle Anıyoruz

Taşkın: Özal ve Hamido'yu Rahmetle Anıyoruz

Sadıkoğlu, Tarım Bakanına Don Hasar dosyası sundu

YÖK Başkanı Özvar, Turgut Özal Üniversitesini Ziyaret Etti

Fendoğlu: Malatya'da tüm ürünler büyük zarar gördü

Tarım Bakanı Yapılacak Don Desteklerini Anlattı

Engelli Bireylerin Yaşam Mücadelesine Dikkat Çekildi

İnönü Üniversitesi'nin 50. Yılı Beyzadeler Konseri

Badminton Bölgesel Lig ve Süper Lig Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

İnönü Üniversitesi 50. Yaşını Kutluyor

Başkan Er, Erdoğan'a Zirai Don Hasarını Anlattı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Bakan: Malatya'nın Afet bölgesi ilan edilmesini istedik

Tüfenkci: Kayısımızın Tamamı Zarar Gördü

Ölmeztoprak: Tüm zirai don mağdurlarının sözcüsü olduk

Malatyalı firma Vesta A.Ş., İngiliz gıda devini satın aldı

Don Hasarından Sonra Yapılması Gereken İşlemler

MTÜ: Don zararının belirlenmesi için beklemek gerekiyor
