Vali Baruş, Kuluncak'da Muhtarlarla Toplantı Düzenledi
Gündem, 10 Ekim 2020 13:19Malatya Valisi Aydın Baruş, Kuluncak İlçesi Belediye Sosyal Tesislerinde başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

İlçenin sorunları müzakere edilerek talepler ve sorunlar dinlendi ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşler alındı. Toplantıya Vali Aydın Baruş, İlçe Kaymakamı Furkan Korkusuz, İlçe Belediye Başkanı Erhan Cengiz, Kurum Müdürleri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Mahalle Muhtarları ve Kanaat Önderleri katıldı.
İlçe Belediye Başkanı Erhan Cengiz, konuşmasında salgınla birlikte önceliklerinin sağlık olmakla beraber diğer hizmetleri aksatmadan dengeli bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.
İlçe Kaymakamı Furkan Korkusuz, yapmış olduğu konuşmasında; tüm ilçe halkının aldığı tedbirlerle Covid 19 vaka sayılarının oldukça düştüğünü ve okullarımızda aldığımız tedbirlerle de öğrencilerin sağlıklı ortamlarda eğitim hayatına başlayabileceklerini söyledi.
Vali Aydın Baruş katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında; “Belki Malatya’nın en uzak ilçelerinden biri olan Kuluncak, gönlümüzün en yakın köşesinde daima sıkıntılarını, problemlerini hissettiğimiz bu güzel ilçede bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Kuluncak İlçemiz merkeze uzak kaldı diye devletin yapmış olduğu yatırımlardan, yapılacak çalışmalardan da uzak kaldığı anlamına gelmez. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Pandemi süreci bizim çalışma düzenimizi etkiledi. Almış olduğumuz bilgiler neticesinde görüyoruz ki Kuluncak salgın sürecinde önemli bir mesafe kat etmiş. Bunda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımızın, Vefa Sosyal Destek Grubu arkadaşlarımızın ve Denetimde görevli arkadaşlarımızın büyük emekleri var. Tüm bu çalışmalar kamu görevlisi arkadaşların kendi görevlerine ek olarak yürüttüğü çalışmalar. Onların bu fedakârlığı takdire şayandır. Kaymakamımızın bu ekiplerde çalışan arkadaşlarımıza Başarı Belgesi vererek motive edeceğine inanıyorum"dedi.
Vali Baruş konuşmasında ayrıca "Salgını kontrol etmek aslında zor değil. İnsanlar bir araya gelirken maske takıyorlarsa aralarında yeterli mesafe varsa bu hastalık bulaşmıyor. Ailelerimizde hasta varsa ayrı odada izole olmasını sağlamalı ve maskeli olmamız gerekiyor. Birbirimize gidip gelmek, ziyaretler gibi geleneklerimizden bir süre uzak kalmamız gerekiyor. Birbirimizin sağlığını, hayatını tehlikeye düşürmek istemiyorsak bunu yapmak zorundayız. İnsanlar hal hatır sorayım derken üzüntü götürüyor. Daha sonra daha fazla üzüleceğimize bir müddet bu alışkanlıklarımızdan, geleneklerimizden fedakârlık etmeliyiz. Taziye geleneklerimizi bir süre değiştirelim. Gitmeden, uzaktan da taziye bildirilebilir. Düğünlerde de mesafeli ve maskeli oturalım. Bunlara dikkat edersek bu sıkıntılı süreci birlikte aşarız. Okullarımız kısmen açılmıştı. Artık tüm ilkokullarda eğitime devam edilecek. Öğrenci yoğunluğunun çok olmadığı ilçelerimizle beraber Kuluncak’ta da ortaokullarımız da eğitime başlayacak. Bilim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığının koymuş olduğu şartlara uymak kaydıyla anaokulu-ilkokul ve ortaokullarda eğitime başlayacağız. Karar velilerimize ait. İsterse gönderebilir, isterse göndermeye de bilir. Göndermek istemeyen veliler bir dilekçe ile okul müdürlerine bildirecek ki okul müdürleri de ona göre devamsızlık yazmasın. Çocuklarımız uzun bir süre okullarından uzak kaldılar bu durumda onları etkiliyor. Okula olan ilgileri düşmeye başlıyor. Kırsal bölgelerde internet erişimi olmadığından uzaktan eğitim almaları da mümkün olmuyor. Muhtarlarımız ve veliler olarak bizlere düşen ailelerimizi uyarmak, çocuklarımız servise bindiklerinde maskeli binmeleri konusunda uyarmak. Okullarımızda gerekli hijyen tedbirleri alınıyor. Ailelerimiz de dikkatli olurlar ve çocuklarının denetimini kendileri yaparlarsa çocuklarımız sağlıklı bir şekilde eğitimlerine devam eder. Bu süreçte vatandaşları sürekli uyararak bilinçli olmalarını sağlayan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sıkıntılı süreçlerden bir an önce kurtulmak dileğiyle. Kalbimiz her daim sizinle” ifadelerine yer verdi.
Muhtarların talep ve sıkıntılarının konuşulduğu toplantının ardından çocukların sağlıklı eğitim almaları için yapılan hazırlıkları yerinde gözlemlemek adına Şehit Ümit Akbulut İlkokulunu ziyaret eden Vali Aydın Baruş, okulun ve sınıfların durumu, salgın tedbirleri konusunda bilgiler aldı.
Vali Baruş, Kaymakamlık ve İlçe Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Kuluncak Entegre Devlet Hastanesini ziyaret ederek Pandemi dolayısıyla özveri ile çalışan personeli tebrik ederek başarılar diledi.
Daha sonra 31.05.2010 tarihinde Hatay/İskenderun’da araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Dz. Muh. Er Ümit Akbulut ve 25.06.1999 tarihinde Şırnak/Beytüşşebap’ta terör saldırısında şehit olan J. Kom. Er Mehmet Ali Şekerci’nin ailelerini ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.
Kuluncak İlçe programının ardından Hekimhan İlçesine geçen Vali Baruş’u, Kaymakamlık Binası önünde İlçe Kaymakamı Muhammed Öztaş ve kurum müdürleri karşıladı.Kaymakamlık Makamına geçerek ilçe hakkında brifing alan Vali Baruş, Kaymakam Muhammed Öztaş’a yeni görevinde başarılar diledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Öztaş, Vali Baruş’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
Gündem, 10 Ekim 2020 13:19
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor 0-4 Adanaspor

Malatya Yeşilyurt Spor 3. Lig'e yükseldi

Malatya'nın İl Oluşunun 101. Yılı

12.Arguvan Türkü Günleri 22 Nisan'da

Malatya Karması Suriye'de

Malatya'da Uyuşturucu ve Sigara Operasyonu

Malatya'da İşsiz Sayısı 22 Bin 783’e Geriledi

Malatya'da Kaçakçılıkla Mücadelede Devam Ediyor

Erkenek Tünelinde Kömür Yüklü Tır Alev Aldı

Bayraktar: Kayısı da Yüzde Yüze Varan Zarar Var

GEÇİT: KANSERLE MÜCADELEDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

AKRA Gran Fondo’da pedallar dostluk için döndü

Arguvan Belediyesi Bir Yılda Kar'a Geçti

Prof. Dr. İbrahim Atalay: Kayısıyı Çeşitlendirmeliyiz

Malatya'da Film gibi Bilezik Dolandırıcılığı

Yıldız: Rahmetli Özal’ı saygıyla anıyoruz

Ağbaba: Malatya Adeta İkinci Depremi Yaşıyor!

Başkan Sami Er, Özal ve Fendoğlu’yu Andı

Geçit: Özal ve Hamido'nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatıyor

Vali Yavuz: Merhum Turgut Özal’ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın İlk Kabzımalı

8. Cumhurbaşkanımız Özal'ı Rahmetle Anıyoruz

Taşkın: Özal ve Hamido'yu Rahmetle Anıyoruz

Sadıkoğlu, Tarım Bakanına Don Hasar dosyası sundu

YÖK Başkanı Özvar, Turgut Özal Üniversitesini Ziyaret Etti

Fendoğlu: Malatya'da tüm ürünler büyük zarar gördü

Tarım Bakanı Yapılacak Don Desteklerini Anlattı

Engelli Bireylerin Yaşam Mücadelesine Dikkat Çekildi

İnönü Üniversitesi'nin 50. Yılı Beyzadeler Konseri

Badminton Bölgesel Lig ve Süper Lig Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

İnönü Üniversitesi 50. Yaşını Kutluyor

Başkan Er, Erdoğan'a Zirai Don Hasarını Anlattı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Bakan: Malatya'nın Afet bölgesi ilan edilmesini istedik

Tüfenkci: Kayısımızın Tamamı Zarar Gördü

Ölmeztoprak: Tüm zirai don mağdurlarının sözcüsü olduk

Malatyalı firma Vesta A.Ş., İngiliz gıda devini satın aldı

Don Hasarından Sonra Yapılması Gereken İşlemler

MTÜ: Don zararının belirlenmesi için beklemek gerekiyor
