"Organize de 12 Büyük Üretim Tesisini Hizmete açtık"
Ekonomi, 26 Ekim 2020 17:02Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya'da 51 Fabrika inşaatının devam ettiğini belirterek 12 Büyük Üretim tesisini hizmete açmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’daki Organize Sanayi Bölgelerinde şu anda 51 fabrikanın inşaatlarının hızla devam ettiğini belirterek "Lisanslı Depo ile birlikte OSB'mizdeki 12 büyük üretim tesisinin açılışını, video konferans yöntemiyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda, Bakanlarımız Sayın Mustafa Varank ve Sayın Bekir Pakdemirli ile birlikte gerçekleştirdik. Yatırım sahiplerinin de katılımıyla 2019-2020 döneminde faaliyete başlayan fabrikalarımızın resmi açılışlarını gerçekleştirdik. Sadece açılışı yapılan bu 12 fabrika ile görev süremizde şehrimize 410 milyon liralık yatırım çekerek, 2 bin 827 vatandaşımızı istihdam etmeyi başardık" dedi.
Organize de faaliyete geçen Talu Tekstil, Merkoteks Konfeksiyon, Özra Gıda, Uplass Ambalaj, Biser İnşaat, Yeşilöz Tekstil, Ebru Triko, Melita Denim, İntem Triko, Helal Grup Gıda, Zevigas Giyim ve Penye Moda firmalarının açılışının yapıldığını kaydeden Sadıkoğlu "Yakın zamanda üretime geçecek diğer tesislerimizle birlikte bu rakam yaklaşık 9 bin istihdam rakamına ulaşacak. Şehrimizin yatırım avantajlarını sunduğumuz ve şehrimize davet ettiğimiz birçoğu tekstil sektöründe olan fabrikalarımızın ihracat hedefi ise tam 220 milyon dolar. Bu noktada, şehrimizdeki üretim sahalarının genişlemesi, istihdamın artırılması, tarım ürünlerimizin değerini bulması noktasında sunduğumuz projelere desteklerini esirgemeyen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'ye bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

.jpg)
.jpg)
Ekonomi, 26 Ekim 2020 17:02
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Arguvan Belediyesi Bir Yılda Kar'a Geçti

Prof. Dr. İbrahim Atalay: Kayısıyı Çeşitlendirmeliyiz

Malatya'da Film gibi Bilezik Dolandırıcılığı

Yıldız: Rahmetli Özal’ı saygıyla anıyoruz

Ağbaba: Malatya Adeta İkinci Depremi Yaşıyor!

Başkan Sami Er, Özal ve Fendoğlu’yu Andı

Geçit: Özal ve Hamido'nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatıyor

Vali Yavuz: Merhum Turgut Özal’ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın İlk Kabzımalı

8. Cumhurbaşkanımız Özal'ı Rahmetle Anıyoruz

Taşkın: Özal ve Hamido'yu Rahmetle Anıyoruz

Sadıkoğlu, Tarım Bakanına Don Hasar dosyası sundu

YÖK Başkanı Özvar, Turgut Özal Üniversitesini Ziyaret Etti

Fendoğlu: Malatya'da tüm ürünler büyük zarar gördü

Tarım Bakanı Yapılacak Don Desteklerini Anlattı

Engelli Bireylerin Yaşam Mücadelesine Dikkat Çekildi

İnönü Üniversitesi'nin 50. Yılı Beyzadeler Konseri

Badminton Bölgesel Lig ve Süper Lig Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

İnönü Üniversitesi 50. Yaşını Kutluyor

Başkan Er, Erdoğan'a Zirai Don Hasarını Anlattı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Bakan: Malatya'nın Afet bölgesi ilan edilmesini istedik

Tüfenkci: Kayısımızın Tamamı Zarar Gördü

Ölmeztoprak: Tüm zirai don mağdurlarının sözcüsü olduk

Malatyalı firma Vesta A.Ş., İngiliz gıda devini satın aldı

Don Hasarından Sonra Yapılması Gereken İşlemler

MTÜ: Don zararının belirlenmesi için beklemek gerekiyor

İnönü Üniversitesinde Rektörler Paneli

Ölmeztoprak: Bakanlık'ta Zirai Don Toplantısı Yapılacak

Kocaelispor – Yeni Malatyaspor: 7-1

Başkan Er: Üreticilerin zararları imkânlar ölçüsünde karşılanacak

Yeşilyurt Belediye Meclisi 'Güçlendirme'yi Görüştü

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

Malatya'da Etil Alkol ve Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Ak Oğuz Kışlasına Bin 740 Konut Yapılacak

'Şampiyon Kim?' Bilgi Yarışması Başladı

Malatya'dan 59 Bin 976 Yolcu Uçtu

Ağbaba: Zirai Don Nedeniyle Meclise Araştırması İsteyeceğiz

İnönü Üniversitesinde 'İnönü Ailesi' Söyleşisi Yapılacak
