Milli eğitim müdürüne çağrımız Usta öğreticilerimize sahip çıkın
Eğitim, 02 Kasım 2020 15:09Malatya Usta Öğreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma dernek başkanı Ömer Konakçı yaptığı açıklama da halk eğitime bağlı kursların neden geç açıldığını ve bu usta öğreticilere kimlerin sahip çıkacağını sordu.

Malatya Usta Öğreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma dernek başkanı Ömer Konakçı yaptığı açıklama da halk eğitime bağlı kursların neden geç açıldığını ve bu usta öğreticilere kimlerin sahip çıkacağını sordu.
Konakçı: Her sene aynı şeylerle maruz kalan, kursları geç açılan, maaş alamayan, görevini yapamayan yüzlerce usta öğreticilerimize bu yapılanlar tabiri caizse zulümdür. Pandemi dolayısıyla kursları kapatılan ve yaklaşık 7 aydır maaş alamayan bu insanların feryadına kulak verilmesi gerekiyor. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum 7 aydır oturdukları yerden maaş alan halk eğitim müdür ve müdür yardımcılarına duygudaşlık yapmayı öneriyoruz. Bırakın 7 ay maaş alamamayı, kendileri bir ya da 2 hafta eksik maaş alsın bakalım dengeleri nasıl kayboluyor, hesapları nasıl art üst oluyor. Bulunduğunuz makamlarda inisiyatif alamayacaksanız neden o makamları işgal ederek insanlara zulmediyorsunuz. Kurs açılmasını talep eden usta öğreticilere karşı sistem kabul etmiyor, Hayat boyu öğrenme müdürlüğü daha onay vermedi, sıralama onaylanmadı gibi bahanelere sığınanlara soruyoruz: E-yaygından kursları takip etmediğimizi mi sanıyorsunuz? Hangi yakınlarınıza hangi kursları açtığınızı bilmediğimizi mi sanıyorsunuz? Başka iller harıl harıl kurs açıp insanlara yardımcı olurken, Malatya’daki yetkililer sizler neden işleri zorlaştırıyorsunuz? O makamlarda oturmanın görev ve sorumluluğu vardır; o da insanlara yardımcı olmak, işleri kolaylaştırmaktır. İstediğime kurs açarım istediğime açmam zihniyetine son verirsin. Pandemi süreci başladığında halk eğitim merkezlerindeki usta öğretici ve öğretmenlerimiz, korona virüsü yüzünden maske üretimi yapmak için seferber oldular. Şimdi sıra bu insanlara yardımcı olmak için seferberlik yapılmasında.
Sizlere diğer illerden açılan kursların bazılarını söylemek istiyorum. Konya’nın bir ilçesi olan Selçuklu’da 253, Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde ise 236 adet kurs açılmış. Hem de neredeyse 2 hafta olacak kurslar açılalı. Şimdi oradaki halk eğitim merkezi müdürleri kursları açabiliyor ve yardımcı oluyorlarsa bizim ilimizdekiler ne iş yapıyor sadece soruyoruz?
Buradan yetkisi olanlara seslenmek istiyoruz; Lütfen, herkes gibi deprem, hastalık v.b. afetler dolayısıyla moralleri alt üst olan usta öğreticilerimize yardımcı olup kurslarını açın. Yüzlerini güldürün. İnsanların moral motivasyona ihtiyaçları var hem de her zamankinden fazla
Eğitim, 02 Kasım 2020 15:09
Yorumlar (0)

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti

Hekimhanlılar İftarda Bir Araya Geldi

Malatya'da Sazangillerin Avlanması Yasaklanıyor

AK Parti Pütürge İlçesinde Toplandı

Battalgazi Hasırcı'da Taziye Evi Yapıyor

Keskin: Konteyner Çarşılara Sahip Çıkalım

Boykot Edilen EspressoLab kafeye Destek Ziyareti

Malatya'da Bin 205 İşyeri Denetlendi

Yeşilyurtspor Şampiyonluk Kapısını Araladı
