Başkan Çınar Turgut Özal Üniversitesine konuk oldu

Eğitim, 07 Ocak 2021 04:23

Malatya Turgut Özal Üniveristesi’nde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın Katılımıyla Kariyer ve Marka Sohbetleri kapsamında “Medeniyet Buluşması ve Yerel Yönetimler Akademisi’’ programı gerçekleştirildi. Battalgazi Meslek Yüksekokulu Yerel yönetimler Programı öğretim üyeleri tarafından organize edilen program online olarak MTÜ Youtube ve instagram hesaplarından yayınlandı.

Başkan Çınar Turgut Özal Üniversitesine konuk oldu

Programda konuşma yapan MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT, “Üniversitemizin kuruluş tarihinden itibaren yoğun bir çalışma ile gece gündüz demeden, üniversitemize birçok değer kattık, Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile kuruluşu gerçekleşen üniversitemiz için her anlamda destekler alarak, tüm ekibimiz ile fedakarlıklar yaptık, bunu ülkemiz için memleketimiz için bir vefa borcu bildik ve bu sayede henüz iki yıllık olan üniversitemiz bugün birçok güzel işe ev sahipliği yapıyor.” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT, MTÜ’nin 2 yıllık kısa bir sürede hızlı gelişiminden bahsederek “Eğitim hayatı boyunca sürekli olarak dersler, notlar, sınavlar gibi yoğun bir tempo içerisinde olan gençlerimiz, bu yoğun ortamdan bazen uzaklaşmak ve bir nebze de olsa nefes almak istiyorlar. Özellikle Covid 19 sürecinden de etkilenen gençlerimize hem moral ve motivasyon kaynağı olması adına gerçekleştirdiğimiz Kariyer ve Marka Sohbetleri programlarımızı ile aynı zamanda bu süreçte bir ders niteliğinde gerçekleştiriyoruz.  Kaynaştırıcı ve birleştirici gücü yüksek olan bu tür etkinliklerimizle öğrencilerimizin hem alanları hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı oluyor, hem de yöneticilerimiz ile tanışma fırsatı bulmalarını sağlamayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Sürdürülebilir Eğitim

Rektör Karabulut, “Evet, zorlu bir süreçten geçiyoruz, Covid 19 pandemi sürecinin hem psikolojik, hem de maddi anlamda etkilerini görüyoruz. Bu anlamda alınan tedbirler ile en az düzeyde etkilenme gayreti içerisinde olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’nın almış olduğu önlemler ile süreci güçlü bir şekilde atlatıyoruz. Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Yekta Saraç’ın da bu süreçte almış olduğu kararlar ile üniversitelerimizin etkilenmemesi adına ve kurulan alt yapı ile sürdürülebilir eğitimin devamlılığını sağlamakta çok büyük destekleri oldu. Bu anlamda bizler de eğitim sürecinin kendi yerli ve milli yazılımlarımız ile geliştirdiğimiz uzaktan eğitim alt yapımız ile gerçekleştirdik, sosyal sorumluluk programlarımız ile de her fırsatta öğrencilerimizin yanında olma gayreti içerisinde olduk. Bu anlamda süreç boyunca alınan kararlar ile yapılan tüm çalışmalar ile emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ana Tema Medeniyet Buluşması

Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Bugün ki Yerel Yönetimler Akademisi programımızın ana teması “Medeniyet Buluşması”, Medeniyet buluşması kapsamında programımızda Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar ile gerçekleştireceğimiz hasbihaller de gençlerimizin hayata dair endişeleri mesleki hayat ile ilgili, maddi ve manevi yönden edinilecek birikimlere değinecek, Belediyelerimizin yürütmüş olduğu gençlik hizmetleri hakkında gençlerimizin bilgi sahibi olmalarına yardımcı olacağız.” dedi ve “Üniversitemizde kurduğumuz ve kuracağımız bölümlerle, gerekse yürüttüğümüz sosyal faaliyetlerle Malatya’nın değerlerini her zaman ön planda tutma gayreti içerisinde olmayı görev addediyoruz.  Üretimin önemini de her fırsatta vurguluyor ve bu bilinçte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “ifadelerini ekledi.

Öğrencilerimizin Çalışmalarını Projeye Dönüştürmesi Çabasındayız.

Prof. Dr. Karabulut, “Bugün de gerçekleştirdiğimiz programımız ile öğrencilerimizin mesleki deneyimlerden faydalanarak, motivasyonlarını artırmalarına ve daha büyük bir özveri ile çalışmalarına yardımcı olacağız. Bu vesile ile öğrencilerimiz mezun olduklarında sektörlerindeki mevcut durumu bilecekler. Birçok devlet kurumumuzun genç girişimcilere yönelik özel destekleri oluyor. Bizler de öğrencilerimizi akademik çalışmalarımıza dahil ederek, her alanda gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor ve öğrencilerimizin çalışmalarını projeye dönüştürmesine yönelik de çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı ve üniversite bünyesinde kuruluşunu gerçekleştirilen fakülte ve bölümler ve yürütülen sosyal faaliyetler ile Malatya’nın değerlerini her zaman ön planda tutma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Malatya’da Doğduk, Malatya’da Büyüdük, Malatya’mıza Hizmet Etme Şerefine Nail Olduk.

Programda konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Belediyemizi, kurumumuzu tanıtma imkanı verdiğiniz için başta rektör hocama, değerli çalışanlara çok çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Çınar, “Malatya’da doğduk. Malatya’da büyüdük. Malatya’mıza hizmet etme şerefine nail olduk. Hamdolsun. Şu anda 25 ilden daha büyük olan Yeşilyurt’umuz da Malatya’mızın sorunlarını çözmeye devam ediyoruz. Dinamik ve hızlı bir ekibiz ve çok iş yapıyoruz. Yeşilyurt’ta olmayan, Malatya’da daha önce yapılmamış işlere öncelik vermeyi tercih ediyoruz. Şehrimize katkı sunacağına inandığımız; yeni bakış açılarıyla, birçok yenilik ile şehrimize hizmet etmeye devam ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

Kültürel anlamda şehrimizin eksikliklerini tespit ettik.
Gençler için yaptıkları birçok hizmete değinen Başkan Çınar, “Gençlere yönelik; millet kıraathanelerinden kitap kafelere, gençlik merkezlerinden spor tesislerine kadar özellikle gençlerimizin hem ruhen hem fiziken hem de bedenen yararlanabileceği merkezler kurduk.
Şehrimiz artık kabuğuna sığmaz, kendini aşmış ve yeni gelişmelerin öncüsü olan bir hâl aldı.
Artık rahat bir şekilde diyoruz ki müzeler şehriyiz; 8 müzeyi birden açtık.
Spor şehriyiz. Hem yüzme havuzu, hem güreş sahası, hem 30 ayrı noktada başlatmış olduğumuz gençlik ve spor sahaları ile birlikte hem sporcu sayımızı arttırıyoruz hem de bu alanda gençlerimizi yönlendirip boş zamanlarında çeşitli aktivitelerde bulunmalarını sağlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Doğu Anadolu’nun hatta İç Anadolu’nun da en büyük parklarından olan Beylerderesi şehir parkı ve millet bahçesi projemizi başlattıklarını ve projenin hızlı ve güzel bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Çınar, “Bölgemizde hangi alanda eksiklik var, hangi alanda ihtiyacımız var, bizler şehrimizin hangi yönünü ön plana çıkartabiliriz şeklinde istişarelerde bulunduk. Bu kapsamda yapmış olduğumuz çalışmalar ile bizim hedefimiz her bir insanımıza dokunmak. Çiftçisine de sanayicisine de, üreticisine de, öğretmenine de, gencine de, yaşlıya da, ihtiyaç sahibi olanlara, engelli olanlara.
Her bireye. Her alanda çalışan insanlara yönelik faaliyetleri ön plana çıkarttık.
Bunun neticesinde halkımızla iyi bir diyalog kurmamız sağlandı. Bu diyaloğu da yakaladıktan sonra onların talepleri konusunda projeler yaptık, onlar da beğendiler. Bizi layık gördüler.
Buradan Yeşilyurt’a çok çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Halka yerinde hizmet etmeye önem veriyoruz.
Çınar, “Allah’ın vermiş olduğu sorumluluk ile bu sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz. Şükrediyoruz ki böyle güzel insanlara bize hizmet etme fırsatı verdi. O sebeple bir bunalma, pes etme, geri durma olmadı. Bilakis her sorunu çözdükçe bunun motivasyonu bizi daha ileriye taşıdı.
Ülkemizin sizin gibi ufku açık  gençlere ihtiyacı var, sizlerin daha mücadeleci olması gerekiyor ki bizlere yardımcı olabilesiniz.” dedi ve  “2020 yılında 1,5 milyona yakın insan sosyal tesislerimizden istifade etti. Çay içti, kitap okudu, internete girdi. Deprem eğitim merkezinden eğitim aldı, trafik eğitim parkından yararlandı. Halka yerinde hizmet etmeye önem veriyoruz.
Bu çalışmalarımızın toplum nazarında da karşılık bulması, haliyle Yeşilyurt’u bir adım öne çıkardı.” Sözleri ile konuşmalarına son verdi.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Bu vesile ile bugün aramızda olan ve değerli katkılarını sunan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’a, programımızın hazırlık sürecinde emeği geçen tüm öğretim üyelerimize ve tüm katılımcılarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm konuklarımıza sağlıklı ve mutlu günler diliyorum…” ifadeleri ile sözlerine son verdi.

Düzenlenen e-söyleşi programı, MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, MTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aladağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Serdar Karaca, MTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Özlem Altuntaş, Battalgazi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tuncay Kan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

07.01.2021.jpeg

07.01.20212.jpeg
Malatya Turgut Özal Üniversitesi 

Eğitim, 07 Ocak 2021 04:23

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İnek Pınarı Erken Coştu

İnek Pınarı Erken Coştu

İYİ Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

İYİ Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Hekimhanlılar Ankara'da Bayramlaştı

Hekimhanlılar Ankara'da Bayramlaştı

Dilek'in Kanalizasyonu İçin 130 Dönüm İstimlak Kararı

Dilek'in Kanalizasyonu İçin 130 Dönüm İstimlak Kararı

Yıldız: 'Toplum Olarak Huzurlu Bayramlara Hasret Kaldık'

Yıldız: 'Toplum Olarak Huzurlu Bayramlara Hasret Kaldık'

Malatya'da İlk Kez Bir Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Malatya'da İlk Kez Bir Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Hekimhan Belediyesi Evi Yanan Vatandaşa Evini Yapacak

Hekimhan Belediyesi Evi Yanan Vatandaşa Evini Yapacak

Malatya’da 10 yıla hükümlü firari yakalandı

Malatya’da 10 yıla hükümlü firari yakalandı

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA  MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN  TEMİZLİK VE DENETİM

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ  İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti

Hekimhanlılar İftarda Bir Araya Geldi

Hekimhanlılar İftarda Bir Araya Geldi