Malatyada Fabrika Çok, Üretim Yok
Ekonomi, 21 Ocak 2021 18:36Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Organize Sanayi Bölgelerinde 250ye yakın Fabrika için yer tahsisi ve bina yapılmasına rağmen bunların ancak 50sinde üretimin yapıldığını belirterek yaklaşık 25 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner Malatya’nın sanayisi konusunda görüş alışverişinde bulundular. TSO Başkanı Sadıkoğlu, Malatya Sanayisinin Kayseri ve Gaziantep Sanayisiyle yarıştığı günleri geride bıraktığını, Kahramanmaraş’ın gerisine düştüğünü ifade ederek “Orgasnize Sanayi Bölgesinde 240’a yakın Fabrika var ve bunların ancak 50’sinde üretim yapılıyor ve yaklaşık 25 bin kişi istihdam ediliyor. Biz yönetim olarak göreve geldiğimizde sadece 17 işletmede 4 bin 800 istihdamı yakaladık. Yüzde 25’lik bir artış sağladık, 40 bin istihdama ulaşmak hedefimiz olacak. 4 Senelik görev süremizde hedefimiz; 30 yılda yapılanın, en kötü ihtimalle yarısından fazlasını gerçekleştirmek. Bunu; ekonomik sıkıntılara, faiz oranlarının yüksekliğine, pandemi koşullarına ve piyasanın yatırım yapma trendinde olmamasına rağmen, kişisel çabalarımızla, insanları buraya davet ederek, onlarla ilgilenerek, doğru adamlara doğru yerleri tahsis ederek başarıyoruz. Sanayimiz çok gerilerde bırakılmış, doğru yatırımlara öncülük edilmemiş. Geçmişteki eksikliklerin hepsini biliyoruz. Organize de 1 dönümü kapatanlara, 35 dönümü, tarla-bahçe gibi kullandırmışlar! Yüzde 70'i kapatabilecek şekilde nitelikli yatırım yapanlara, diğerlerinden aldığımız arsaları veriyoruz. Ancak yatırım olmazsa geri alacağımızı hatırlatıyoruz. Haliyle artık gerçek ve doğru yatırımcılar geliyor. Onlarla ciddi anlamda ilgilenen bir odayız. OSB'de ahbap-çavuş ilişkisini ve arsa rantını ortadan kaldırdık”
300 MİLYONLUK ARITMA TESİSİNİ KAZANDIRIYORUZ
Sadıkoğlu, Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisini Malatya’ya kazandıracaklarını da belirterek “Organize Sanayi Bölgesinin Arıtma Tesisi ihtiyaca cevap vermiyordu, Cumhurbaşkanımıza anlattık, Bakanlarımızı getirdik, konuştuk ve 300 milyon liraya mal olacak Arıtma Tesisinin ihalesi yapıldı, çalışmalara devam ediliyor. Bu arıtma hizmete girdiğinde çevre kirliliği önlenecek, bunu gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.
GÜNER: 40 YILDA 40 BİN KİŞİ ÇALIŞMIYOR
Malatya Organize Sanayi Bölgesinin geçmişinin 40 Yılı geride bıraktığını kaydeden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, “Odamızın çalışmalarını yakından takip ediyoruz, Başkanımız büyük bir gayret sarf ediyor. Organize Sanayi Bölgesinin oluşumu 40 yıla dayanıyor. 40 Yıldır kurulan 250 Fabrika da 40 bin kişi istihdam edilmiyorsa ve bu sayı hala 25 binlerde ise düşünmemiz gerekiyor. 12 Yıl önce Gaziantep’e gitmiştik bize gece yarısı alıp Organizeye götürdüler. Organizeler gündüz değil gece çalışıyor ise orada üretimin var olduğunu göstermek için. Gece saat 01.00’di tüm fabrikaların ışıkları yanıyor, bacaları tütüyordu. Malatya’da ise birkaç fabrika dışında gece çalışan hiç yok. Organizenin arıtma tesisi, genç arkadaşımız Sadıkoğlu döneminde yapılıyorsa, geçmişi de sorgulamalıyız. Organize de daha fazla yatırım yapmak isteyenlerin önünü açmalıyız” diye konuştu.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’na ‘Malatya Basın Tarihi’ adlı kitabını hediye etti.
Ekonomi, 21 Ocak 2021 18:36
Yorumlar (0)