Depreme ilişkin son durumu
Yaşam, 17 Şubat 2020 13:47Malatya Valiliği, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası yürütülen çalışmalar kapsamında 3 bin 319 binanın ağır, 5 bin 547 binanın az hasarlı olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 24 Ocak'ta Sivrice merkezli meydana gelen deprem sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği, 481 kişinin yaralandığı Malatya'da, hastanelere kaldırılan yaralılardan 2'sinin tedavisi sürüyor. Pütürge ilçesinde 941, Battalgazi'de 951, Kale'de 843, Doğanyol'da 433, Yeşilyurt'ta ise 151 olmak üzere 3 bin 319 binada 6 bin 339 bağımsız bölümün ağır hasarlı olduğu belirlendi. Doğanyol'da 132, Battalgazi'de 110, Pütürge'de 27, Kale'de 11, Yeşilyurt'ta ise 6 bina acil yıkılacak. Ayrıca, Battalgazi'de 3 bin 53, Pütürge'de 758, Yeşilyurt'ta 578, Kale'de 763, Doğanyol'da ise 395 olmak üzere toplam 5 bin 547 binada 18 bin 469 bağımsız bölümün az hasarlı olduğu tespit edildi.
15 milyon 263 bin 500 liralık nakdi yardım yapıldı
Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi'de 273 kişiye eşya yardımı kapsamında 1 milyon 415 bin lira, 1556 yıkık ve hasarlı evin sahibine 12 milyon 568 bin lira, Battalgazi, Pütürge, Kale, Doğanyol ve Yeşilyurt ilçesinde yıkık derecede hasarlı evde ikamet eden 349 kiracıya 1 milyon 162 bin 500 lira, depremde yakını vefat eden 3 kişiye 30 bin lira, 88 yaralıya ise 88 bin lira olmak üzere toplamda 15 milyon 263 bin 500 liralık nakdi yardım yapıldı. Doğanyol, Pütürge, Battalgazi ve Kale ilçelerinde sıcak yemek dağıtımı devam ediyor. Çadır kurma çalışmalarına 347 jandarma personeli, 70 AFAD ekibi ve 231 köy korucusu katılırken, hasar tespiti için ise 100 ekipte 200 teknik personelle sahada çalışmalar sürdürülüyor. Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi: "Doğanyol, Pütürge, Kale, Battalgazi, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçelerinde 5 bin 909 haneye 5 bin 909 ton kömür dağıtıldı. Doğanyol, Pütürge, Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde 6 bin 778 yatak, 11 bin 707 battaniye, 5 bin 772 ısıtıcı, 10 bin 604 hazır gıda, 50 bin 648 gıda kolisi, 18 bin 685 hijyen paketi, 4 bin 630 giyim malzemesi desteği sunuldu. Telef olan küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 21 küçükbaş hayvan Pütürge ve Doğanyol'da, 66 büyükbaş hayvan ise Pütürge, Doğanyol ve Kale ilçelerindeki hak sahiplerine dağıtıldı. İl genelinde içme suyu ve elektrikle ilgili sorun yaşanmıyor. Bazı mahallelerin yolları hasarlı ancak ulaşım yönünden sorun bulunmuyor."
Yaşam, 17 Şubat 2020 13:47
Yorumlar (0)

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti

Hekimhanlılar İftarda Bir Araya Geldi

Malatya'da Sazangillerin Avlanması Yasaklanıyor

AK Parti Pütürge İlçesinde Toplandı

Battalgazi Hasırcı'da Taziye Evi Yapıyor

Keskin: Konteyner Çarşılara Sahip Çıkalım

Boykot Edilen EspressoLab kafeye Destek Ziyareti

Malatya'da Bin 205 İşyeri Denetlendi

Yeşilyurtspor Şampiyonluk Kapısını Araladı
