Geleri: Belediye Çalışanları Yüzde 17.58 Zam Alacak
Ekonomi, 10 Ağustos 2021 15:45Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri , Malatya'da 5 bin üyeleri olduğunu belirterek "Çalışanlarımızın ücretlerine yüzde 17.58 oranında zam yapılacak" dedi.

Geçtiğimiz ay içerisinde Malatya Büyükşehir Belediyesi ile 2021 yılının ikinci dönemi için işçi zammı ve sosyal haklar ile ilgili sözleşme imzalayan Hizmet-İş Sendikası, yapılan zamdan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.
2021 yılı ikinci ayı için imzalanan toplu sözleşmede işçilerin %17.58 oranında zam alacaklarını ve bu anlamda yapılan zam oranından dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, “Hizmet-İş Sendikası olarak Malatya’da 5 bin üyemizle kurumsal bir sendikacılığı temsil ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi bizim olmazsa olmazımız. Büyükşehir Belediyemizde yetkili olduğumuz MELİD, MOTAŞ ve MASKİ’nin olduğu üç büyük şirketimiz var. KHK döneminden sonra arkadaşlarımız ilk kez Türkiye’de Büyükşehirde şirketlerimizde çok büyük bir sözleşmeye Başkanımızın sayesinde imza attık. İkinci yıl imza zammımız %17.58 oranında arkadaşlarımızın ücret ve sosyal haklarına yansıdı ve arkadaşlarımız bu ay maaşlarını aldıklarında ciddi yansımalarını görecekler. Başkanımızın talimatlarıyla komisyonumuzda çalışan arkadaşlarımız ücret zammı konusunda başkanımızın imzasıyla çok güzel bir sözleşme imzaladığımızı düşünüyoruz. Başkanımızı önceden de tanıyoruz. Başkanımız kurumsal biridir. Emeğe, işçiye hakkını alın terini veren bir insan. Başkanımızla çalıştığımız için gerçekten gurur duyuyoruz. Bu anlamda toplu sözleşmemizde kurumsal bir sözleşme oldu. Bizde başkanımızın adına sözleşmemizi sahadaki arkadaşlarımıza anlatıp sözleşmemizin güzelliğini, maddi ve manevi tüm hakları ailemiz için bir ekmeği nasıl iki ekmek yaparız anlayışıyla kazandırılan iki ekmeği anlattık. Bütün arkadaşlarımız başkanımıza dua ediyor. Allah başkanımızdan razı olsun. Başkanımız her zaman söylüyor. Çalışanlarımız benim evlatlarım diye. Başkanımız göreve geldiği ilk günden itibaren Malatya’da ciddi projelere imza attı. Rafa kaldırılmış olan projeler başkanımızla hayata geçti. Başkanımızın hayata geçirdiği projelerde 5 bin arkadaşımızın ayrı ayrı emekleri var. Toplu sözleşmemizle bizlere ikinci dönem için sağladığı zamdan dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
YAPTIĞIMIZ HİZMETLERİ İŞÇİ VE MEMURLARIMIZLA YAPIYORUZ
Büyükşehir Belediyesi personelleriyle birlikte Malatya’nın ihyası ve imarı için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Başkan Gürkan, “Bizlerin aldığı kültür ve inanç değerlerinde işçinin alın teri kurumadan işçinin hakkının ödenmesi üzerinedir. Dolayısıyla işçilerimiz kendi evlatlarımızdır. Arkadaşlarımızın kazandıklarını, helal bir şekilde kazanarak ailelerine götürmelerinin bizlerde çabası içerisindeyiz. Malatya’da 6 binin üzerinde çalışan personelimiz var. Bunların 5 bini Hizmet-İş Sendikasına üye. Personellerimizle birlikte memleketimizin ihyası için, imarı için gece gündüz demeden büyük gayret gösteriyoruz. Şuanda Türkiye’de açık arayla yatırım yapan belediye Malatya Büyükşehir Belediyesidir. 2019 yılında Malatya’da sorun olarak konuşulan ve şuanda çözülmeyen hiçbir sorun yoktur. Yaptığımız hizmetleri işçilerimizle, memurlarımızla hep birlikte yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamda bütün işçi ve memur kardeşlerimi, mesai arkadaşlarımı, bizlere desteklerini her zaman sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlar kurulumuza canı gönülden Malatya halkı adına teşekkür ediyorum. Şuanda Malatya Türkiye’nin değil, dünyanın parlayan yıldızı olmuştur. Malatya artık ayağa kalkmıştır, Malatya koşuyor ve Malatya mazisine layık istikbale hazırlanıyor. Bu konuda kimsenin tereddüttü ve kuşkusu olmasın” diye konuştu.
Ekonomi, 10 Ağustos 2021 15:45
Yorumlar (0)

Arguvan Belediyesi Bir Yılda Kar'a Geçti

Prof. Dr. İbrahim Atalay: Kayısıyı Çeşitlendirmeliyiz

Malatya'da Film gibi Bilezik Dolandırıcılığı

Yıldız: Rahmetli Özal’ı saygıyla anıyoruz

Ağbaba: Malatya Adeta İkinci Depremi Yaşıyor!

Başkan Sami Er, Özal ve Fendoğlu’yu Andı

Geçit: Özal ve Hamido'nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatıyor

Vali Yavuz: Merhum Turgut Özal’ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın İlk Kabzımalı

8. Cumhurbaşkanımız Özal'ı Rahmetle Anıyoruz

Taşkın: Özal ve Hamido'yu Rahmetle Anıyoruz

Sadıkoğlu, Tarım Bakanına Don Hasar dosyası sundu

YÖK Başkanı Özvar, Turgut Özal Üniversitesini Ziyaret Etti

Fendoğlu: Malatya'da tüm ürünler büyük zarar gördü

Tarım Bakanı Yapılacak Don Desteklerini Anlattı

Engelli Bireylerin Yaşam Mücadelesine Dikkat Çekildi

İnönü Üniversitesi'nin 50. Yılı Beyzadeler Konseri

Badminton Bölgesel Lig ve Süper Lig Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

İnönü Üniversitesi 50. Yaşını Kutluyor

Başkan Er, Erdoğan'a Zirai Don Hasarını Anlattı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Bakan: Malatya'nın Afet bölgesi ilan edilmesini istedik

Tüfenkci: Kayısımızın Tamamı Zarar Gördü

Ölmeztoprak: Tüm zirai don mağdurlarının sözcüsü olduk

Malatyalı firma Vesta A.Ş., İngiliz gıda devini satın aldı

Don Hasarından Sonra Yapılması Gereken İşlemler

MTÜ: Don zararının belirlenmesi için beklemek gerekiyor

İnönü Üniversitesinde Rektörler Paneli

Ölmeztoprak: Bakanlık'ta Zirai Don Toplantısı Yapılacak

Kocaelispor – Yeni Malatyaspor: 7-1

Başkan Er: Üreticilerin zararları imkânlar ölçüsünde karşılanacak

Yeşilyurt Belediye Meclisi 'Güçlendirme'yi Görüştü

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

Malatya'da Etil Alkol ve Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Ak Oğuz Kışlasına Bin 740 Konut Yapılacak

'Şampiyon Kim?' Bilgi Yarışması Başladı

Malatya'dan 59 Bin 976 Yolcu Uçtu

Ağbaba: Zirai Don Nedeniyle Meclise Araştırması İsteyeceğiz

İnönü Üniversitesinde 'İnönü Ailesi' Söyleşisi Yapılacak
