Malatya'da 'Hezarfen Projesi' imzaları atıldı
Ekonomi, 12 Ekim 2021 15:27Türk Patent ve Marka Kurumu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi'nin Malatya ve Elazığda hayata geçirilmesi, bu illerde faaliyet gösteren KOBİlere sınai mülkiyet haklarının etkin kullanımı konusunda danışmanlık ve eğitimler verilmesinin yanı sıra KOBİlerin ürün süreç ve teknoloji inovasyonu yeteneklerinin geliştirmek amacıyla oluşturulan Hezarfen Projesi imza protokolü online törenle gerçekleştirildi.

Çevrimiçi düzenlenen protokol imza törenine; Malatya Valisi Aydın Baruş, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Malatya TSO Başkan Yardımcısı Mehmet Gündüz, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve Malatya ile Elazığ’da faaliyet gösteren firma yetkilileri katıldı.
“ÜYELERİMİZİN GELİŞİMİ AÇISINDAN ORTAYA KONULAN PROJELERİ ÖNEMSİYORUZ”
İmza töreninde konuşan Malatya TSO Başkan Yardımcısı Mehmet Gündüz, şunları söyledi; “Değerli katılımcılar, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Konuşmama başlamadan önce, Yönetim Kurulu Başkanımız Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TOBB’un aynı saatte düzenlediği başka bir programa katılım sağlamasından dolayı bugün toplantımızda bulunamadılar. Kendilerinin sizlere selamını iletmek istiyorum. 9 bini aşan üye sayımızla Malatya’nın en büyük sivil toplum örgütü konumundayız. Bu nedenle attığımız her adımı hassasiyetle atıyor, üyelerimizin gelişimi açısından ortaya konulan projeleri de oldukça önemsiyoruz. Bugün faaliyette olan işletmelerimizin yüzde 85’i KOBİ niteliğinde. Türkiye’nin girişimci gücünü oluşturan KOBİ’lerimiz, ekonomimizin adeta bel kemiğini oluşturuyor. KOBİ’lerin gelişimi adına yapılan her katkı, bizim için değerli, bu nedenle oda olarak “Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme” Projesini çok önemsiyoruz. Projeyi hayata geçiren Türk Patent ve Marka Kurumu’na da teşekkür ediyoruz. Küresel rekabetin en yoğun yaşandığı dönemleri yaşıyoruz. Rekabet gücünü artıran en önemli faktörün yenilik olduğunu düşünüyorum. Yenilik yapma deyince de devreye patent kavramı giriyor. Bu projenin, KOBİ’lerde patent ve marka hakkında farkındalık sağlayacağı ve rekabet güçlerini arttırmaya teşvik edeceği kanaatindeyim. Malatya’mızda şuan bir tanesi Avrupa Birliği olmak üzere 15 ürünümüz coğrafi işaret tescili almış durumda. Hezarfen projesinin bu sayının artması konusunda da katkısı olacağını biliyoruz. Ben sözü çok fazla uzatmadan; üyelerimizin işlerinin gelişmesi adına her konuda taşın altına elimizi koyduğumuz gibi, bu projede de üzerimize düşen ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Hezarfen projesi çalışmalarının Malatya ve Elazığ’a değer katmasını temenni ediyorum.”
Programda Malatya Valisi Aydın Baruş, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan ve FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından KOBİ'lerde inovasyon bilincini yaygınlaştırmak ve fikri mülkiyet hakkında farkındalığı artırmak amacıyla yürütülecek olan projenin protokolü imzaladı.
Ekonomi, 12 Ekim 2021 15:27
Yorumlar (0)

Arguvan Belediyesi Bir Yılda Kar'a Geçti

Prof. Dr. İbrahim Atalay: Kayısıyı Çeşitlendirmeliyiz

Malatya'da Film gibi Bilezik Dolandırıcılığı

Yıldız: Rahmetli Özal’ı saygıyla anıyoruz

Ağbaba: Malatya Adeta İkinci Depremi Yaşıyor!

Başkan Sami Er, Özal ve Fendoğlu’yu Andı

Geçit: Özal ve Hamido'nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatıyor

Vali Yavuz: Merhum Turgut Özal’ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın İlk Kabzımalı

8. Cumhurbaşkanımız Özal'ı Rahmetle Anıyoruz

Taşkın: Özal ve Hamido'yu Rahmetle Anıyoruz

Sadıkoğlu, Tarım Bakanına Don Hasar dosyası sundu

YÖK Başkanı Özvar, Turgut Özal Üniversitesini Ziyaret Etti

Fendoğlu: Malatya'da tüm ürünler büyük zarar gördü

Tarım Bakanı Yapılacak Don Desteklerini Anlattı

Engelli Bireylerin Yaşam Mücadelesine Dikkat Çekildi

İnönü Üniversitesi'nin 50. Yılı Beyzadeler Konseri

Badminton Bölgesel Lig ve Süper Lig Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

İnönü Üniversitesi 50. Yaşını Kutluyor

Başkan Er, Erdoğan'a Zirai Don Hasarını Anlattı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Bakan: Malatya'nın Afet bölgesi ilan edilmesini istedik

Tüfenkci: Kayısımızın Tamamı Zarar Gördü

Ölmeztoprak: Tüm zirai don mağdurlarının sözcüsü olduk

Malatyalı firma Vesta A.Ş., İngiliz gıda devini satın aldı

Don Hasarından Sonra Yapılması Gereken İşlemler

MTÜ: Don zararının belirlenmesi için beklemek gerekiyor

İnönü Üniversitesinde Rektörler Paneli

Ölmeztoprak: Bakanlık'ta Zirai Don Toplantısı Yapılacak

Kocaelispor – Yeni Malatyaspor: 7-1

Başkan Er: Üreticilerin zararları imkânlar ölçüsünde karşılanacak

Yeşilyurt Belediye Meclisi 'Güçlendirme'yi Görüştü

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

Malatya'da Etil Alkol ve Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Ak Oğuz Kışlasına Bin 740 Konut Yapılacak

'Şampiyon Kim?' Bilgi Yarışması Başladı

Malatya'dan 59 Bin 976 Yolcu Uçtu

Ağbaba: Zirai Don Nedeniyle Meclise Araştırması İsteyeceğiz

İnönü Üniversitesinde 'İnönü Ailesi' Söyleşisi Yapılacak
