Büyük Önder Törenle Anıldı
Gündem, 10 Kasım 2021 10:12Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. Yıl dönümünde Malatya'da törenle anıldı.

Elif TİLBAÇ
Anma töreni Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı önündeki törene, Vali Aydın Baruş, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, protokol üyeleri, öğrenciler, gaziler, bazı parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenk konulan törende Vali Baruş, anıt şeref defterini imzaladı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83'üncü yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saat 09.05’te çalınan sirenlerle Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile şanlı bayrağımız yarıya indirildi.
Vali Aydın Baruş, Anıt Şeref Defterini imzalayarak, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Aziz Atatürk, Ebediyete irtihalinizin 83’üncü sene-i devriyesinde, saygı ve minnetlerimizi sunmak üzere manevi huzurlarınızdayız. Anadolu’nun dört bir taraftan işgal edilerek istiklal ve istikbalimizin sömürgeci güçler tarafından esaret altına alınmak istendiği karanlık günlerde, eşsiz liderliğinizde yekvücut olan İstiklal Savaşı kahramanlarımızın ve Milletimizin verdiği cansiperane savaşlar neticesinde kazanılan zaferler Türk Milleti’nin makus talihini değiştirmiştir. Milletimizin varlık- yokluk mücadelesini zaferle taçlandırarak bizlere bağımsız ve hür yaşayabileceğimiz bir vatanı hediye eden Zat-ı Aliniz başta olmak üzere, Kahraman Silah Arkadaşlarınız, Aziz Şehitlerimiz ve Şanlı Gazilerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet payidar kılma uğrunda yılmadan mücadele etmekte kararlıyız.
“Hürriyet ve istiklâl benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en kıymetli mirası olan istiklâl aşkı ile dolu bir adamım.” sözünüz, Cumhuriyetimizi dahili ve harici bedhahlara karşı koruma mücadelemizde bizler için vazgeçilmez bir ilham kaynağıdır. Özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızın teminatı olan Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, gelecek nesillerimize daha müreffeh ve güçlü bir Türkiye bırakmak için azimle çalışmaya devam edeceğiz. 10 Kasım’da, ebediyete irtihalinizin hüznünü yüreklerimizde bir kez daha derinden hissederken, Zat-ı Alinizi, Kahraman Silah Arkadaşlarınızı, bedenini ve kanını vatan toprağına feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete uğurladığımız şanlı gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun” dedi.
Törene katılan protokol üyeleri ve diğer katılımcılar Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Salonunda devam eden programda, Aziz Atamızın sesinden 10. Yıl Nutku dinlendi. Battalgazi Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Resul Galip Öner’in “Mustafa Kemal Seslense”, Battalgazi Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Kaysu’nun “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” şiirini okuması ve 2. Ordu Komutanlığında görevli Muhabere Binbaşı Hüseyin Akçelik, Atatürk’ün Askeri Kişiliği ile ilgili konuşma yapmasının ardından Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Oratoryo ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların sunumu ile program sona erdi.
Gündem, 10 Kasım 2021 10:12
Yorumlar (0)

Malatya Kar Altında... Yollar Kapandı

MGC'den 50. Yaşına Giren İnönü Üniversitesine Ziyaret

Türk Polis Teşkilatının 180. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Battalgazi Tokluca'nın Yolu Yapılıyor

Sadıkoğlu’ndan kayısı üreticileri için acil destek çağrısı!

Yeşilyurt'ta 'Başkanlarım Yanımda' Toplantıları Devam Ediyor

Turistik Diyarbakır Ekspresi Malatya’ya Geliyor

Yeni Malatyaspor, Bandırmaspor'a 3-1 Mağlup

Malatya'nın 3 İlçesinde Çilek Bahçeleri Kuruldu

Yaren Yolcu’dan Umuda Yolculuk: Kiraz Çiçeği

Malatya'da 2025'!de 78 Milyarlık Yatırım Yapılıyor

Down sendromlu özel bireylerin Hayallerini Gerçekleştirdiler

BATTALGAZİ’DE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Dağ Bisikleti Etap Yarışları sıralama turu ile start aldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm desteği 2,5 Milyona Çıkarılmalı

MASKİ Göller'in İçme Suyu Şebekesini Yeniliyor

Yeşilyurt'un ‘Taziye Evleri’ Projesine Destek Geldi

Fendoğlu: Malatya’da Kayısı Üreticisine Acil Destek Şart

HAYVANLARI KORUMA KURULU TOPLANDI

Büyükşehir'de Encümen ve Komisyon Üyeleri Seçildi

MAGİNDER Göztepe'ye Taziye Evi Yapacak

Yazar Hayati İnanç Battalgazili Gençlerle Buluşuyor

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Selçuk, flamingoların büyüleyici görüntülerine şahit oluyor

Malatya İpek Yolu Kariyer Fuarı'na Büyük Önem Veriyor

Doğanşehir'de Kaza: 1 Kişi Öldü, 3 Kişi Yaralandı

Malatya Çarşısında Teslimatlar Yıl Sonunda Yapılacak

Kariyer Fuarı Hazırlıkları Toplantısı Yapıldı

Yeşilyurt'ta Encümen ve İhtisas Komisyon Üyeleri Belli Oldu

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Malatya'da Hırsızlık Yapan Şahıslar Yakalandı

Dr. Vahap Şahin'in Acı Günü

Beylerderesi Göleti Foseptik Çukuruna Döndü

Ağbaba: TFF Malatya Futbolundan Elini Çekmelidir

Yıldız: 'Darp Eden Takım 3 Puanla Ödüllendirilemez'

Meteoroloji Uyardı: Orta Şiddette Don Bekleniyor

Dernek Mahallesi’ne Gençlik Merkezi Yapılıyor

Tekerlekli Basketbol Takımı 1. Lige Yükseldi

MASKİ: Dilek'e Arıtma Tesisi Değil, Kanalizasyon Hattı Yapılıyor
