Belediye-İş Sendikası sözleşme için yargı kararını bekliyor
Gündem, 27 Şubat 2020 17:08Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Duman, Sendika olarak işçilerin yetkiyi Belediye İş Sendikasına verdiğini belirterek, itirazlar nedeniyle yargının kararını beklediklerini söyledi. Duman, "Temsil ettiğimiz üyelerin haklarını savunmak bizim tek görevimiz, biz kimsenin arka bahçesi değiliz, işçi arkadaşlar bu yüzden bize yetkiyi verdi " dedi.

Sendikal faaliyetler de bulunmak üzere Malatya'ya gelen Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Duman, Örgütlenme Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yurdakul, Belediye İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Osman Solmazgül, belediye işçileri ile bir araya geldi. Yapılan değerlendirme toplantısında söz olan Belediye İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Osman Solmazgül, üyelerinin sıkıntılarını dinlemek için bir araya geldiklerini ifade etti.
"KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ"
Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Duman ise "Belediye sendikası olarak bizim ilgili özellikle söylüyorum siyasete bulaşmış kimsenin arka bahçesi olan bir sendika değiliz. Bize ve temsil eden insanların tek bir görevi var temsil ettiğimiz kitlelerin ekonomik sosyal ve kültürel faaliyetlerini geliştirmek. Bizim işimiz emekleri çalınan arkadaşlarımızın çalınan haklarını almak. Arkadaşlarımızın haklarını çaldılar bunun hesabını soracağız. Biz yıllardır belediye sendikası olarak olumlu ve ilkeli bir sendikacılığı yapmaya çalışıyoruz. Biz bütünüz biz örgütlenip işçinin talep ve isteklerini masaya getiren bir örgütüz. Bazı sendikalar gibi bacak bacak üstüne atıp kahve içip bütün Daire Başkanları, Genel Sekreteri, Belediye Başkanlarını bu işin içine katan, daha sonra da işte haydi işçi şunu talep ediyor dediğinde onu veremiyoruz bunu veremiyoruz dediğinde işveren vermiyor işvereni ikna edemedik işveren istemiyor gibi mazeretler ile yine emek hırsızlığına devam ediyorlar" diye konuştu.
"SÖZLEŞME YETKİSİ BELEDİYE İŞ SENDİKASINDADIR"
Belediye İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yurdakul ise "Herkes biliyor 2 yıl önce 2018'in Mayıs ayında tamamladığımız bir üyelik örgütlenme teşkilatlanma süreci mevcut. 22 Mayıs 2018 tarihinde Çalışma Bakanlığı'na müracaat etmişiz. 7 gün sonra 29 Mayıs 2018 tarihinde işyerinde toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi bize verildi. Buna da itiraz ettiler, yerel mahkeme bizim haklı olduğumuzu ve yetkinin Belediye İş Sendikasında olduğunu onayladı. Ancak buna da itiraz edip İstinaf Mahkemesine başvurdular, İstinaf mahkemesinin kararını bekliyoruz. Bu karar gelmeden başka bir sendikanın yetki bizde ifadesi yanlıştır. Geçen 2 yıllık sürecin zarar edeni bizim üyemizdir" ifadelerini kullandı.
Gündem, 27 Şubat 2020 17:08
Yorumlar (0)

Arguvan Belediyesi Bir Yılda Kar'a Geçti

Prof. Dr. İbrahim Atalay: Kayısıyı Çeşitlendirmeliyiz

Malatya'da Film gibi Bilezik Dolandırıcılığı

Yıldız: Rahmetli Özal’ı saygıyla anıyoruz

Ağbaba: Malatya Adeta İkinci Depremi Yaşıyor!

Başkan Sami Er, Özal ve Fendoğlu’yu Andı

Geçit: Özal ve Hamido'nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatıyor

Vali Yavuz: Merhum Turgut Özal’ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın İlk Kabzımalı

8. Cumhurbaşkanımız Özal'ı Rahmetle Anıyoruz

Taşkın: Özal ve Hamido'yu Rahmetle Anıyoruz

Sadıkoğlu, Tarım Bakanına Don Hasar dosyası sundu

YÖK Başkanı Özvar, Turgut Özal Üniversitesini Ziyaret Etti

Fendoğlu: Malatya'da tüm ürünler büyük zarar gördü

Tarım Bakanı Yapılacak Don Desteklerini Anlattı

Engelli Bireylerin Yaşam Mücadelesine Dikkat Çekildi

İnönü Üniversitesi'nin 50. Yılı Beyzadeler Konseri

Badminton Bölgesel Lig ve Süper Lig Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

İnönü Üniversitesi 50. Yaşını Kutluyor

Başkan Er, Erdoğan'a Zirai Don Hasarını Anlattı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Bakan: Malatya'nın Afet bölgesi ilan edilmesini istedik

Tüfenkci: Kayısımızın Tamamı Zarar Gördü

Ölmeztoprak: Tüm zirai don mağdurlarının sözcüsü olduk

Malatyalı firma Vesta A.Ş., İngiliz gıda devini satın aldı

Don Hasarından Sonra Yapılması Gereken İşlemler

MTÜ: Don zararının belirlenmesi için beklemek gerekiyor

İnönü Üniversitesinde Rektörler Paneli

Ölmeztoprak: Bakanlık'ta Zirai Don Toplantısı Yapılacak

Kocaelispor – Yeni Malatyaspor: 7-1

Başkan Er: Üreticilerin zararları imkânlar ölçüsünde karşılanacak

Yeşilyurt Belediye Meclisi 'Güçlendirme'yi Görüştü

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

Malatya'da Etil Alkol ve Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Ak Oğuz Kışlasına Bin 740 Konut Yapılacak

'Şampiyon Kim?' Bilgi Yarışması Başladı

Malatya'dan 59 Bin 976 Yolcu Uçtu

Ağbaba: Zirai Don Nedeniyle Meclise Araştırması İsteyeceğiz

İnönü Üniversitesinde 'İnönü Ailesi' Söyleşisi Yapılacak
