VATANDAŞLARIMIZIN İSTEK VE TALEPLERİNİ YERİNDE ALIYORUZ
Gündem, 27 Şubat 2020 17:03VATANDAŞLARIMIZIN İSTEK VE TALEPLERİNİ YERİNDE ALIYORUZ

İHH Vakfı Yöneticilerini kabul eden Başkan Gürkan,
VATANDAŞLARIMIZIN İSTEK VE TALEPLERİNİ YERİNDE ALIYORUZ
İHH İnsanı Yardım Vakfı Yöneticileri deprem sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, belli bir süre görüştüler.
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Malatya Şube Başkanı Ömer Derin ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ettiler.
Oruç: İHH olarak kriz esnasında hep buradaydık
İHH İnsanı Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, “İHH İnsanı Yardım Vakfı olarak Sayın Başkanımızı ziyarete geldik. İHH İnsani Yardım Vakfında çalışan bir Malatyalı olarak, deprem sonrası yurt dışındaydım, döner dönmez geçmiş olsun ziyaretine geldik. Deprem sonrası neler yaptık, neler yapabiliriz? İHH olarak kriz esnasında hep buradaydık. Yine burada olmaya devam edeceğiz. Başkanımızla yurt dışındaki problemleri özellikle Suriye’de yaşananları konuştuk. Hepsinde ortak duamız barışla sonuçlanan, buradaki krizinde bütün mağdurların ihtiyaçların karşılandığı, her şeyin yenilendiği bir ortam olur dualarıyla yeniliyoruz” dedi.
Gürkan: Sayın Valimizle birlikte Kale ilçemizde incelemelerde bulunduk
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç’u ve İHH yetkililerini burada ağırlamaktan, büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “İHH İnsanı Yardım Vakfı’nın Malatya Şubesiyle, paydaş ve ortak projelerimiz var. Deprem sonrası geçmiş olsun ziyareti ve İHH İnsanı Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili olarak, deprem sonrası geçmiş olsun ziyaretleri ve Malatya’da neler yapabilirleriz diye şehrimizi ve bizleri ziyaret ettikleri için teşekkür ediyoruz.
Geçtiğimiz gece saat 02.03 Merkez üssü Kale olan 4.9 şiddetinde olan bir deprem yaşadık. Bu depremde şiddetli oldu. İnsanlarımızda tedirginlik yarattı. Sayın Valimizle, Kale ilçemizin Bent, Çanaklı ve oradaki diğer mahalleleri inceleyerek, deprem sonrası hasar ve sonuçları yerinde inceledik. Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini ziyaret ederek yerinde dinledik ve incedik.
Bent mahallemizde 26 tane konteyner merkezi kuruluyor. Bulutlu mahallemizde aynı şekilde ve diğer yerdeki talepleri de hem Valiliğimiz hem de bizler değerlendiriyoruz” dedi.
Gürkan: Bu işbirliğini daha güzel şeylerde daha ileriye taşıyacağız
Deprem esnasında İHH Malatya Şubesi ve İHH İnsanı Yardım Genel Merkezin yardım noktasında büyük gayretleri ve çabaları olduğunu söyleyen Başkan Gürkan, “Yapmış oldukları bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Malatya’mızda da bu noktada büyük bir işbirliğimiz var. Bu işbirliğini daha güzel şeylerde daha ileriye taşıyacağız.
Suriye’de de ülkemiz adı konulmamış büyük bir sıkıntı ve mücadele içerisinde, bu mücadelenin barış ile neticelenmesini arzu ediyoruz. Oradaki kardeşlerimizin evlerinden, yurtlarından edilmemesi noktasında hem orada bir huzur şehri İdlib’te olması noktasında devletimiz, ülkemiz ve Cumhurbaşkanımız yoğun gayret içerisindeler. Diplomatik temas içesinde, bunların bir sulha temel oluşturabilecek bir neticeyle sonuçlanmasını arzuluyoruz” şeklinde konuştu.
Gündem, 27 Şubat 2020 17:03
Yorumlar (0)

Arguvan Belediyesi Bir Yılda Kar'a Geçti

Prof. Dr. İbrahim Atalay: Kayısıyı Çeşitlendirmeliyiz

Malatya'da Film gibi Bilezik Dolandırıcılığı

Yıldız: Rahmetli Özal’ı saygıyla anıyoruz

Ağbaba: Malatya Adeta İkinci Depremi Yaşıyor!

Başkan Sami Er, Özal ve Fendoğlu’yu Andı

Geçit: Özal ve Hamido'nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatıyor

Vali Yavuz: Merhum Turgut Özal’ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın İlk Kabzımalı

8. Cumhurbaşkanımız Özal'ı Rahmetle Anıyoruz

Taşkın: Özal ve Hamido'yu Rahmetle Anıyoruz

Sadıkoğlu, Tarım Bakanına Don Hasar dosyası sundu

YÖK Başkanı Özvar, Turgut Özal Üniversitesini Ziyaret Etti

Fendoğlu: Malatya'da tüm ürünler büyük zarar gördü

Tarım Bakanı Yapılacak Don Desteklerini Anlattı

Engelli Bireylerin Yaşam Mücadelesine Dikkat Çekildi

İnönü Üniversitesi'nin 50. Yılı Beyzadeler Konseri

Badminton Bölgesel Lig ve Süper Lig Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

İnönü Üniversitesi 50. Yaşını Kutluyor

Başkan Er, Erdoğan'a Zirai Don Hasarını Anlattı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Bakan: Malatya'nın Afet bölgesi ilan edilmesini istedik

Tüfenkci: Kayısımızın Tamamı Zarar Gördü

Ölmeztoprak: Tüm zirai don mağdurlarının sözcüsü olduk

Malatyalı firma Vesta A.Ş., İngiliz gıda devini satın aldı

Don Hasarından Sonra Yapılması Gereken İşlemler

MTÜ: Don zararının belirlenmesi için beklemek gerekiyor

İnönü Üniversitesinde Rektörler Paneli

Ölmeztoprak: Bakanlık'ta Zirai Don Toplantısı Yapılacak

Kocaelispor – Yeni Malatyaspor: 7-1

Başkan Er: Üreticilerin zararları imkânlar ölçüsünde karşılanacak

Yeşilyurt Belediye Meclisi 'Güçlendirme'yi Görüştü

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

Malatya'da Etil Alkol ve Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Ak Oğuz Kışlasına Bin 740 Konut Yapılacak

'Şampiyon Kim?' Bilgi Yarışması Başladı

Malatya'dan 59 Bin 976 Yolcu Uçtu

Ağbaba: Zirai Don Nedeniyle Meclise Araştırması İsteyeceğiz

İnönü Üniversitesinde 'İnönü Ailesi' Söyleşisi Yapılacak
